Annonce (læs mere efter annoncen)
Isabella Buddy

Ny app gør det mere sikkert at rejse

af Ann Karina
Husk det blå kort

Kommer du ud for et uheld på den kommende sommerferie er der hjælp at hente i en ny app fra EU-komissionen, der samler al relevant information om det blå sygesikringskort. Det skriver comon.dk. Det blå kort giver adgang til offentlig sundhedspleje, hvis du bliver syg eller kommer ud for en ulykke på en rejse i Europa.

App’en European Healt Insurance, der også fås i en dansk version, fortæller hvordan det blå sygesikringskort kan bruges i EU’s 28 medlemslande samt også Island, Liechtenstein, Norge og Schweiz. App’en er dog ikke en afløser for den fysiske version af det blå kort.
Som rejsende dansker i Europa er du ikke pisket til at have det blå kort med i lommen. Alligevel har Forsikring & Pension herhjemme længe anbefalet, at man skaffer sig et blåt kort under alle omstændigheder, fordi der har været sager i lande som Frankrig og Italien, hvor danskere er blevet afvist på hospitalet, fordi de kun havde det gule kort med.
Det er både gratis og ganske simpelt at bestille det blå sygesikringsbevis. I mange kommuner kan man bestille kortet på kommunens hjemmeside, hvilket er meget nemt og ikke kræver mere, end at man indtaster sit sygesikringsnummer, postnummer og en kode
I øvrigt er EU-kommissionens app-tiltag ikke det første inden for området for ‘tryg rejse’. Sidste år lancerede forsikringsselskabet Tryg en app, der giver rejsende danskere råd og vejledning i forbindelse med mistet bagage, sygdom, biluheld og tyveri. Og tidligere i år kom også en gratis app fra Danske Lægers Vaccinations Service med information om vaccinationer, hvordan du undgår at blive syg på rejsen og hvad du kan gøre hvis uheldet alligevel er ude.
Kilde: Politiken.dk
 

Links:
Relevante Link(s) : App til blåt kort
Annonce (læs mere efter annoncen)

Prøv også at læse disse indlæg