Annonce (læs mere efter annoncen)
Isabella Buddy

Outwell Collaps køkkenudstyr- næsten et år efter

af Ann Karina
Outwell Collaps

Jeg har igennem det sidste lille års tid haft mulighed for at teste Outwell Collaps serie. Jeg har testet gryderne, skålene, vandkedlen og opvaskebaljen.

Inden jeg startede min test, skrev jeg en artikel hvor jeg gennemgik Outwell Collaps gryder, skåle, kedel og opvaskebalje. I denne artikel lovede jeg at komme tilbage, når jeg havde afprøvet dem. Nu har jeg ikke brugt andet på vores ture den sidste år end disse, så nu mener jeg at jeg har et godt udgangspunkt for en vurdering.

Outwell Collaps gryder

Gryderne fås i to forskellige størrelser. En på 4,5 l. og en på 2,5 l.. Begge størrelser fås i to farver. Limegrøn og Antricit (Outwell kalder den Midnight Black). De kommer som standard med låg.

Outwell Collaps her er fire Outwell collabs gryder med låg
her er fire Outwell Collaps gryder med låg

Jeg er helt vild med den måde de pakkes sammen på. Man klapper dem bare sammen og så fylder de meget mindre i skabene eller skufferne. Vægten er nogenlunde den samme som ved en letvægts campinggryde. Der er dog et par ting jeg har bemærket, som jeg er blevet lidt ærgerlig over.

Annonce (læs mere efter annoncen)

Første gang jeg brugte en af gryderne, varmede jeg en gang Chili con Carne i den. Desværre har lugten af Chili con Carne siddet i gryden lige siden, og de første par gange jeg lavede mad i den efterfølgende, var der også en svag smag af Chili con Carne. Dog er det virkeligt dejligt at farven fra Chilien ikke har sat sig i gryden.

Outwell Collaps fylder ikke meget i mit grydeskab
Outwell Collaps fylder ikke meget i mit grydeskab

En anden ting jeg har bemærket er, at det ser ud til at der er kommet en eller anden påvirkning af silikonen der hvor den samles med bunden af gryden. Jeg ved ikke om det bare er rent kosmetisk, eller om det vil få en praktisk betydning som evt. en svækkelse af gryden, på sigt. Men indtil videre har det ikke nogen betydning.

Desværre har den ene af gryderne også fået en lille revne i et af de led den bukkes i.

Outwell Collaps desværre er det kommet en revne i den ene gryde
Desværre er det kommet en revne i den ene gryde
Ved ikke om dette får en betydning i det lange løb
Ved ikke om dette får en betydning i det lange løb

De kan også være lidt drilske at klappe sammen, så de fylder mindst muligt. Men de kan uden problemer klappes sammen så de ikke fylder mere end ca. 3-4 cm i højden. Det er praktisk at låget kan ligge sammen med den tilhørende gryde.

Outwell Collaps Kan tåle gas og passer godt på et campingblus
Kan tåle gas og passer godt på et campingblus

Jeg er ikke umiddelbart vild med den grønne farve på dem jeg har. Men der er jo en smagssag.

Men ellers er jeg rigtig glad for dem, og de forbliver helt sikkert mine foretrukne gryder. Både når vi er i vores egen campingvogn, eller vi er ude at teste andet.

Outwell Collaps Skåle og dørslag

Jeg har også testet Outwell Collaps skålesæt og dørslag. De fås i samme farver som gryderne plus en blågrøn.

Outwell Collaps dørslaget fra Outwell Collabs er praktisk
Dørslaget fra Outwell Collaps er praktisk

Jeg må sige at de fungerer upåklageligt. Jeg har brugt dem til alt fra salat til dej til brødbagning og frikadellefars. Der er også låg til den ene, hvilket er praktisk hvis man lige skal have noget stående i køleskabet eller lignede.

Dørslaget fungerer også godt. Og det praktiske er, at det lige passer ned i den store gryde. Så laver man en ret der kræver længere tids afdrypning, kan den stå og passe sig selv og dryppe af i en skål.

Outwell Collaps dørslaget passer lige i en gryde
dørslaget passer lige i en gryde

Ulempen ved almindelige skålesæt, er at de fylder meget, og ofte også er tunge. Disse fylder de ikke meget når de er klappet sammen og kan lige ligge i en skuffe. Vægten er også lav i forhold til almindelige skålesæt. Da vi havde dem med i en Combi-Camp stod de på højkant i den ene side, så der passede de også perfekt.

Outwell Collaps fylder ikke meget i skabet
Outwell Collaps skåle fylder ikke meget i skabet
skålene kan bruges til mange ting
Skålene Kan bruges til mange ting
Outwell Collaps skålene er meget praktiske her er det frikadellefars
Outwell Collaps skålene er meget praktiske her er det frikadellefars

Kvaliteten af silikonen er kraftig, og jeg er ikke i tvivl om at de vil holde i mange år fremover.

skålene er store nok til en brøddej
Skålene er store nok til en brøddej

Vandkedlen

Den har jeg ikke rigtigt brugt så meget i vores campingvogn, da vi som regel har en kaffemaskine med i den. Og da der ikke har været meget camping det seneste år uden strøm, er den ikke brugt så meget der.

Outwell Collaps kedlen kan indeholde 1,5 liter
kedlen kan indeholde 1,5 liter

Dog har jeg haft den med, når vi har været på autocamper ferie og Combi-Camp tur. Her fungerede den rigtig fint. Igen, er det super-praktisk, at den kan klappes sammen. Det er rigtigt smart når der ikke er så meget plads i køkkenet. Kedlen kan som regel passe ned i en skuffe.

Outwell Collaps kedlen fylder ikke meget når den er klappet sammen
Outwell Collaps kedlen fylder ikke meget når den er klappet sammen

Opvaskebaljen

Opvaskebaljen fra Outwell Collaps serien er intet mindre end genial i mine øjne. Den er rummelig, så der er plads til selv de lidt større ting, den har afløb i bunden med prop, to bærehåndtag og et låg der kan bruges både når det er klappet sammen og slået ud. Låget kan også bruge som opvaskebakke.

Outwell Collaps opvaskebalje er nok den bedste opvaskebalje jeg har haft
Outwell Collaps opvaskebalje er nok den bedste opvaskebalje jeg har haft

Det jeg også synes er praktisk med den er, at når den er tom, så kan man bare klappe den sammen og den fylder minimalt i vognen, gaskassen eller opbevaringsrummet.

Låget fra Outwell Collaps opvaskebalje kan bruges som opvaskebakke
Låget fra Outwell Collaps opvaskebalje kan bruges som opvaskebakke

Det eneste man lige skal være opmærksom på, er hvis man har skarpe genstande som køkkenknive eller gafler, at de ikke stikker hul i de bløde sider. Det skal dog siges, at det ikke er sket for mig endnu. Og jeg er ellers lidt klodset anlagt, så det ville være typisk mig at gøre det.

Opvaskebaljen fylder næsten ingenting når den er klappet sammen
Opvaskebaljen fylder næsten ingenting når den er klappet sammen

Alt i alt har jeg haft en super positiv oplevelse med Outwell Collaps serien. Det er forholdsvis let, det fylder meget lidt, hvilket giver god luft i mine ellers overfyldte køkkenskabe og skuffer. Og det er rigtigt praktisk hvis man rejser med f.eks. teltvogn eller f.eks van, hvor pladsen er noget mere begrænset i køkkenet end i en campingvogn eller autocamper. Samtidigt fylder det mindre i opvaskebaljen.

Outwell Collaps
Outwell Collaps

Jeg ville ikke betænke mig med at udvide mit sortiment med endnu mere fra Outwell Collaps serien.

(Udstyr stillet til rådighed til test)

Annonce (læs mere efter annoncen)

Prøv også at læse disse indlæg