Ny campingvogn? Hvad med badeværelset?

af Bjarne Søby
campingvogn med badeværelse - vores store toiletrum

Går du med tanker om at købe ny campingvogn, og har du gjort dig tanker om brug af badeværelset? Der er nemlig lige nogle ting der, du skal være opmærksom på

Først og fremmest, skal du gøre op med dig selv, om du kommer til at bruge badeværelset. Der er faktisk mange campister, der kun bruger spejlet og vasken i badeværelset. Toiletbesøg og bad sker i campingpladsens servicebygninger. 

Med tanke på kvadratmeterprisen på en campingvogn, så kan man måske mene, det er fjollet ikke at bruge alle campingvognens faciliteter. Men det at tømme toilettank, er noget ret mange ikke orker. Og sådan er det – vi er alle forskellige, og der er ikke nogen rigtig eller forkert måde at bruge ens campingvogn på.

Badeværelse med plads til det hele

Uanset i hvilken grad, du vil bruge badeværelset på, så skal du sikre dig, at der er plads til dig og dine ting. 

Annonce (læs mere efter annoncen)

Der findes mange forskellige indretninger af badeværelser i campingvogne. Vi prioriterer badeværelset højt i vores campingvogn. Vi har derfor et stort badeværelse i hele campingvognens bredde med brusekabine, toilet og vask. Vi camperer ofte på steder, hvor der ikke altid er alle faciliteter, så derfor bruger vi toilettet og bader i campingvognen. Vi har masser af skabsplads, og god plads til at bevæge os rundt på.

campingvogn med badeværelse - vores store toiletrum
Campingvogn med badeværelse – vores store toiletrum
campingvogn med badeværelse - stor brusekabine
Den store brusekabine i vores campingvogn

Andre badeværelser er væsentlig mindre. Nogle er endda så små, at der dårligt er plads til at vende sig der. Så check om der er plads til noget så simpelt som at løfte armen for at børste tænder. Kan du bukke dig ned over vasken? Er der plads nok til dine toiletsager, håndklæder m.m.?

Og hvis du skal bruge toilettet, kan du så være der? Også når du sidder ned?

Gå glad i bad

Der er ikke mange, der går i bad i deres campingvogn. Det giver et øget forbrug af vand, og der skal tømmes spildevand oftere.

Små badeværelser som dette ses stadig i mange campingvogne

Så medmindre man ligger på en komfortplads med mulighed for byvand og afløb, så der fyldes vand på oftere. Men at man bruger faktisk ikke så meget vand, som man umiddelbart skulle tro.

Jeg stillede en gang en tom spand under campingvognens afløb, og gik så i bad. Jeg lukkede for vandet mens jeg sæbede mig ind og vaskede mig. Da jeg var færdig, målte jeg hvor meget vand, der var i spanden. Overraskende var der kun 4,5 liter. Ann Karina skal bruge lidt mere vand. Hun har længere hår end jeg, og det kræver mere vand at skylle shampoo og balsam ud. Men alligevel… et bad bruger ikke meget vand, hvis man bader med omtanke.

Vi har som nævnt en rigtig brusekabine i vores vogn. Det er lækkert og fungerer fint. Vi har også haft vogne med et lille toiletrum med mulighed for bad. Det var ikke altid optimalt. Vi havde et bruseforhæng, der skulle skærme for vandsprøjt. Det fungerede ikke altid. Det havde det med at klæbe sig til ens krop, og vi skulle som regel altid tørre hele rummet af alligevel. Og så var ofte et problem at få tørret bruseforhænget.

Hvor er vasken?

Nogle producenter laver klapbare håndvakse i badeværelset for at spare plads. Det er ikke nogen ny løsning. Det har været brugt gennem mange år. Man klapper håndvasken op, når man skal bruge toilettet, og klapper den ned, når man skal bruge håndvasken.

klapbar håndvask - her er den klappet op så toilettet kan benyttes
Klapbar håndvask – her er den klappet op så toilettet kan benyttes
her er vasken klappet ned over toilettet
Her er vasken klappet ned over toilettet

Indrømmet. Det er en smart måde at udnytte pladsen på i badeværelset, men der er et par ulemper. 

Først og fremmest vil sådan en vask blive slidt. Nogle oplever da også problemer med utætheder af både afløb og vandslanger. Jeg synes ikke om løsningen, da jeg finder den meget uhygiejnisk. Har man brugt toilettet, og skal efterfølgende vaske hænder, tager man fat i vasken for at klappe den ned. Det er ikke særligt hygiejnisk, og vi gider ikke bruge tid på rengøre vask hver gang den har været brugt. Så det er ikke løsning for os.

En anden løsning er stadig bliver brugt meget, er at placerer håndvask uden for selve toiletrummet. Så er toilet og evt. baderum i et rum for sig selv, og vask med skabe m.m. uden for rummet – typisk ved siden af sengen. 

Et mindre, men velindrettet badeværelse. Bemærk de mange skabe og fralægningspladsen

Giv dig tid

Så et godt råd er: Stil dig ud i badeværelset og lad som om du f.eks. børster tænder, vasker dig i ansigtet o.l. Er der plads til, du kan sidde på toilettet uden at sidde i spænd mellem væggene? Er   toiletpapir, og kan du nå det? Og tænk også på om du vil tage bad der? Giv dig tilden til det. Du vil blive glad for det senere. 

Annonce (læs mere efter annoncen)
0 kommentar
0

Prøv også at læse disse indlæg

Skriv en kommentar