På tur med børn på bagsædet

af Bjarne Søby
unger paa bagsaedet

Alle der har været på tur med børn på bagsædet kender til situationen. Råb, skrig, drillerier, slåskampe, gråd m.m. – alt sammen et tydeligt signal på, at børnene keder sig eller bestemt ikke har lyst til at køre bil længere. Her er et par gode råd til at undgå situationen.

Hold ofte pauser
Børn har brug for at røre sig. Hold derfor pauser ca. hver 2. time. Mange rastepladser har legepladser eller en lille plæne hvor man kan lege o.l.

Kør evt. om natten
Er man en rutineret chauffør, og er man udhvilet, kan man med fordel køre om natten. Børnene sover og man kommer hurtigere frem, da der ikke er så meget trafik.

Planlæg ruten i passende etaper
Planlæg turen efter børnene, og tilpas etaperne til deres alder, tålmodighed m.m. Det kan godt være det tager en dag længere at nå frem, men hellere det, end timer med gråd og ulykkelige børn.

Underholdning på bagsædet
Det er de færreste børn, der finder det spændende at kigge ud af sideruden på bilen time efter time. Aktivering kan være bydende nødvendig. Man kan få/låne ganske gode lydbøger på cd. Hvis man ikke selv orker at lytte til disse, så brug en transportabel Cd-afspiller på batterier og tilslut hovedtelefoner.

Bøger, tegneserier kan også bruges. Her skal man bare være opmærksom på, at børn ikke bliver køresyge. Transportable DVD-afspillere er efterhånden i et prisleje, der er til at betale. Det er god underholdning på bagsædet. Men igen – pas på køresygen.

Lege og konkurrencer
Lege og konkurrencer kan aktivere børn længe (man lad nu ikke en konkurrence udvikle sig til et skænderi – for så er man jo lige vidt). Lege som ’Motorvejs-bingo’, hvor det gælder om først at se en bestemt bil, et rødt hus o.l., kan være rigtig sjove.

Mad og drikke
Få en køleboks i bilen (læs mere om kølebokse her). Det er meget vigtigt at børnenes væskebalance er i orden, så de skal have rigeligt med vand undervejs. Også mad (ikke slik og is) er vigtigt. Ellers vil børnenes sukkerbalance falde med irritation til følge.

 

Prøv også at læse disse indlæg