Velkommen til livet! Så dejligt at Danmark nu ryster restriktionerne af sig

af Bjarne Søby

Det er de færreste som kan sige sig fri for ønsket om at få hverdagen tilbage, som den var engang, og årets sommersæson i Tivoli er et skridt hen imod netop det. 

Den 27. marts åbner Tivoli for årets første sæson efter en lang vinterpause. En sæson, der i år lægger ud med et påsketema med tusindvis af påskeliljer, dekorerede æg og levende lam og munder ud i nye festivals, et internationalt Scaryhouse, Michelin pop-up-restauranter. Fredagsrock forventes også at gøre comeback senere på sommeren, hvis forsamlingsforbuddet ophæves. 

Pjerrot, Columbine og Harlekin står klar lørdag kl. 11:00 til at klippe det røde bånd over til tonerne fra Tivoli-Garden, der bliver startskuddet for sæson nummer 179 med 185 åbningsdage til og med 26. september.

Stort påskeprogram og masser af take-awaymad i det fri 

Påsken er genopstandelsens fest, og hvilket andet ord passer bedre til at beskrive, hvad foråret 2021 betyder for rigtig mange og ikke mindst Tivoli. Carstensen Have genopstår ovenpå en lang mørk vinter, og derfor er det også i Påskens tegn, at Tivoli åbner for sommersæsonen. Overalt vil påskeliljer stå på rad og række side om side med duftende hyacinter. Små lam står klar til at blive beundret i folden ved Pergolaen, og boder med farvestrålende påskeæg ligger klar til at blive beundret og i nogle tilfælde spist, mens det også vil være muligt at deltage i æggejagter. Og hvis man ikke kun vil spise sig mæt i påskeæg, er der også masser af take-away muligheder rundt omkring i haveanlægget

Annonce (læs mere efter annoncen)

Det er måske lidt søgt. Men for hulen da – jeg glæder mig. Der er en masser campingpladser omkring København, og jeg glæder mig til at folk fra nær og fjern igen besøger vores dejlige hovedstad. Den har SÅ meget at byde på, og Tivoli er som et fyrtårn midt i byen.

Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen siger:

”Det er først rigtigt forår i København, når Tivoli slår dørene op til årets sæson. Det gør de altid med noget nyt på programmet og i år selvfølgelig også med stort fokus på gæsternes tryghed. Tivoli og København er klar til at tage imod gæster, og vi er i den grad klar til at fortælle om hovedstadens mange fantastiske oplevelsesmuligheder.”   

Jeg kunne ikke være mere enig. Og det lade til at Tivoli – som så mange andre – har en masse energi og ideer, som nu skal ud i det fri.

Tivolis direktør, Susanne Mørch Koch, siger: 

” Vi har planlagt en sommersæson, der kan fodre alle de kultur, mad – og oplevelseshungrende gæster til fulde, og det glæder vi os meget til at få skudt i gang. I år sætter vi særligt fokus på gastronomi med op til flere nye restauranter. Forhåbentligt vender Fredagsrock også tilbage sammen med en lang række andre nye musikinitiativer, og vi har opfundet et stort antal nye kulturevents, hvor langt de fleste blot kræver en entrebillet for at deltage. Det er et propfyldt program, vi åbner op til den 27. marts, og det i kombination med Danmarks genåbningsplan giver det anledning til optimisme, selvom Covid-19 stadig spiller en rolle”. 

Ny festival på vej 

Mange har savnet duften, lyden og samværet i forbindelse med festivaler, og det bliver der masser af i år. Fra den 28.8.21 til og med 05.09.21 får ny Tivoli Have & Blomster Festival premiere. Her kan gæsterne se Tivolis gartnere og samarbejdspartnere folde sig ud og opleve blomsterskulpturer, kunstudskæring i træstammer, nye typer planter og blomster, samt selv få jord under neglene. Fra den 11.09.21 til og med 26.09.21 blændes der op for en Mad & Vin Festival, hvor der vil være et stort marked på plænen, smørrebrødsfestival, talks og kåring af Danmarks bedste sommelier 2021. Årets tema og program arbejdes der på og det afsløres senere. Mad & Vin Festivalen bliver til i samarbejde med Landbrug & Fødevarer mfl.

Årets store gave til gæster med hang til gys

En ny forlystelse ser dagens lys i 2021, da Tivoli sidste år besluttede at investere millioner i, hvad der bliver Danmarks største permanente scaryhouse med skuespillere – Villa Vendetta. Udover at give gæster med hang til gys en oplevelse, er formålet at udnytte Tivolis areal endnu bedre, sådan at gæsterne spredes yderligere rundt i forlystelseshaven. Ingen fast åbningsdato er endnu blevet besluttet, men når dørene åbner for Villa Vendetta bliver det muligt for Tivolis gæster at komme på en 150 meter lang rejse gennem 12 forskellige rum fordelt på 800 uhyggelige kvadratmeter. Historien går på, at der i mange år har boet en familie i H.C. Andersen Slottets kælder, som efter mange års arbejde i Tivoli er blevet glemt. Ingen ved rigtig, hvem de er, men en ting er sikkert, og det er, at årtiers glemsel har gjort dem grumme, bitre og har forvandlet dem til galninge, som alle bør holde sig langt fra. Både Tivolis udviklingsafdeling og skræmmekonsulenter fra firmaet Dystopia Entertainment i Vejle har sammen udviklet konceptet. 

Skaldyr, specialøl og Michelin restauranter i popup-stil

Ambitionen er, at det gode måltid i Tivoli skal fylde mindst lige så meget som forlystelser og kultur, og at Tivoli skal være stedet for gode måltid, men også scenen, hvor gæsterne præsenteres for nye trends. Det er ikke hver dag, at Tivoli kan invitere på gastronomi på Michelin niveau, men til sommer sker det. Tivoli byder velkommen til Restaurant AOC fra København og KOKS fra Færøerne, begge med to stjerner Michelinguiden. Hver især laver pop-up-restaurant i Det japanske Tårn i Tivoli i løbet af sommeren – AOC fra d. 1. juni og frem til, at KOKS overtager midt juli frem til udgangen af august. Menuerne er ikke identiske med dem fra restauranterne, men giver et indblik i de to køkkeners filosofi, stil og råvaretilgang. Derudover rykker der i den tidligere Tivoli Promenade en ny fiske- og skaldyrsbistro samt ny bar ind. Det sker fra juli og restauranten skifter navn til Figaro – Fiske & skaldyrsbistro, noget som længe været et stort ønske at kunne tilbyde gæsterne i Tivoli. Samtidig rykker Gasoline Grill ind med deres kvalitetsburgere i Woodhouse, mens den billedskønne Færgekro er tilbage i Tivoli-Søen så god som ny.  

Fredagsrock, Lillefredag og Jazz vender tilbage 

For første gang siden tilblivelsen af Fredagsrock i 1996 var der kun få sprøde guitarsoloer at høre fra Plænen i 2020. Heldigvis forventes Fredagsrock at vende tilbage senere på sommeren, hvis forsamlingsforbuddet tillader det. Programmet er endnu ikke fastlagt og vil blive bestemt efter, hvordan det går med restriktionerne, men en ting er sikkert, og det er, at Tivolis gæster endnu engang vil kunne høre fed musik i Tivoliomgivelser. Tivoli har allerede et internationalt navn i ærmet, som afsløres, når det bliver muligt at afvikle større koncerter. Indtil Fredagsrock vender tilbage, bliver der arbejdet på en lang række andre musikinitiativer, og som noget af det første vender jazzen tilbage. Allerede den 30. april vil gæster kunne opleve International Jazz Dag, og fra maj er der jazz hver onsdag på Plænen med de skarpeste danske jazz-profiler i samspil med Tivoli Ensemble. Der tages forbehold for evt. skærpede Covid-19 restriktioner.

Klassisk musik i Tivoli 

Oven på et år med aflysninger bliver sommeren 2021 sæsonen, hvor det musikhungrende publikum kan få stillet sulten med en stribe af musikalske Tivoli-minder. Med alt fra gratis Plænekoncerter med Brd. Price og Maria Lucia, samt musik fra Hollywoods gyldne æra til verdensstjerner af stort format til festivalen Stjernestunder, hvor det vil være muligt at opleve nogle af verdens bedste sopranstjerner, som for eksempel Renée Flemming, Patricia Petibo og Barbara Hannigan i salene. Et helt nyt koncept, kaldet Torsdags Klassisk får premiere, og programmet er i samarbejde med Musikchef Peter Lodahl for første gang sat sammen af ingen ringere end Copenhagen Phil selv. Sommerklassisk sæsonen starter den 27. maj med Torsdags Klassisk, Musik På Plænen afvikles første gang den 13. juni og festivalen Stjernestunder kan opleves i Koncertsalen fra den 15. august på Tivolis 178 års fødselsdag. 

Smøgen i Tivoli får nyt liv

Smøgen der med sine mange små skilte, beværtninger og boder er velkendt og elsket af de fleste får en række ekstra nyheder i år. Det vil glæde mange at Fotokomik fra 1949, hvor gæsterne vælger en figur, placerer hovedet på den og får taget et billede vender tilbage. Derudover vil man kunne få lov at give sig i kast med et nyt klassisk kastespil, hvor gæsterne, udover at vinde bamser, støtter en velgørende organisation. I år er det De Danske Hospitalsklovne som får glæde af det. Og sidst, men helt klart ikke mindst bliver der premiere på en ny bar med navnet Anarkisten, der åbner i det tidligere Biergarten. Den 1. juli åbnes der op for Anarkistens hele 29 haner med forskellige slags øl fra danske mikrobryggerier. 

Fyrtøjet vender tilbage på Pantomineteatret 

Pantomimeteatret – Tivolis ældste bygning fra 1874 – byder fra den 30. april på pantomimer, klassiske balletter, moderne danseforestillinger og eventyrballet for børn. Af de i alt 10 forskellige forestillinger, der spilles tilsammen knap 280 gange i sæsonen kan nævnes pantomimen Harlekin Fristes af Gratierne og en ny ballet baseret på Drømmebilleder med musik af H.C. Lumbye, der får premiere 30. juli. Der bliver også gensyn med H.C. Andersen eventyr om Fyrtøjet med den stolte soldat og hunden med øjne så store som Rundetårn. Bag balletten, der havde premiere i 2006, står Dronning Margrethe som den kyndige hånd bag scenografi og kostumer, Dinna Bjørn har fundet på de gode dansetrin og James Price har komponeret musikken. Fyrtøjet får premiere den 19. juni. Derudover vender Dansefestivalen med titlen In Motion også tilbage fra onsdag den 25. august til og med lørdag den 28. august

Gensyn med musicalen Atlantis i Koncertsalen

Både Tivolis Koncertsal og Glassalen byder på underholdning og kulturoplevelser hele sommersæsonen igennem. Forestillingen Dyrene i Hakkebakkeskoven, danse- og musikforestillingen 7Senses, Musicalen Atlantis med bl.a. Kaya Brüel og Stig Rossen på plakaten og standup-showet Det’ Sjovt! med Christian Fuhlendorff kan nemlig alle opleves fra stolerækkerne i de to sale.

Jo – jeg glæder mig. At Tivoli åbner er for mig lige som et symbol på at Danmark åbner. Jeg er Københavner ( hvilket for de fleste jyder betyder hele Sjælland 🙂 ), og Tivoli har en speciel plads i mit hjerte. Men lur mig, om ikke de fleste danskere har det på samme måde 🙂

Annonce (læs mere efter annoncen)

Så er det – IGEN – tid til at skifte fortelt!

Er du også træt af at skulle skifte fortelt to gange om året? Det behøver du ikke længere. Med et StandBy telt fra Svensk Telt, skal du aldrig mere brug tid på at skifte fortelt
Læs mere her >>>


0 kommentar
0

Prøv også at læse disse indlæg

Skriv en kommentar