SAfire Grill: Wokmad og dåsekylling på den lette måde

af Bjarne Søby
Vi prøver SAfire Lågforhøjer og Wok

Den populære SAfire grill kan udvides til et lille udekøkken med det rette ekstra udstyr. Vi har prøvet den flotte wok og lågforhøjeren. Ingen af delene er særlig dyre, men de gør grillen så meget mere alsidig.

Den flotteste Wok

Wok’en til SAfire grillen er en af de flotteste, vi til dato har set. Den er fremstillet i rustfrit stål med kobberbund, og er så flot at vi næsten syntes det var synd at tage den i brug. Men en wok er til for at blive brugt, så selvfølgelig skulle den på grillen.

Wok’en er super flot i det blanke stål og den gyldne kobberbundWok’en er super flot i det blanke stål og den gyldne kobberbund

Annonce (læs mere efter annoncen)

Kobberbunden giver en rigtig god varmefordeling i bunden af wok’en, og da wok’en placeres lige over briketten, bliver wok’en hurtigt meget varm.

Wok’en bliver hurtigt varm – og endda meget varmWok’en bliver hurtigt varm – og endda meget varm

SAfire låget passer også på wok’enSAfire låget passer også på wok’en

Lidt olie i bunden af wok’en, og så kan man lynstege både grøntsager og kød. Men man behøves ikke at begrænse sig til orientalske retter. Wok’en kan f.eks. også bruges til at tilberede brasede kartofler o.l. i

Så er der Thai-mad med lynstegte grøntsager og kyllingSå er der Thai-mad med lynstegte grøntsager og kylling

SAfire Wok koster 399,- kr. Klik her for at se mere om wok’en hos CampingDeals.dk

Steg hele kyllinger med en lågforhøjer

En populær måde at tilberede en hel kylling på grill, er den såkaldte dåse-kylling. Fremgangs måde er enkel. Man tager en dåse øl eller sodavand, åbner den og hælder 1/3 af indholdet ud, og kommer evt. krydderier i dåsen. Herefter anbringes kyllingen oven på dåsen, og dåsens indhold giver både saft og smag til kyllingen under tilberedningen.

Lågforhøjeren er i princippet blot et mellemstykke, der giver mere plads under lågetLågforhøjeren er i princippet blot et mellemstykke, der giver mere plads under låget

Der er normalt ikke plads under SAfire grillens låg til at der kan stå en kylling på højkant. Men med en lågforhøjer bliver der rigelig plads til både kylling og dåse.

Så dåsen klar med øl og krydderierSå dåsen klar med øl og krydderier

Kyllingen presses ned over dåsenKyllingen presses ned over dåsen

Så steges kyllingen under låg til den er mør og gennemstegtSå steges kyllingen under låg til den er mør og gennemstegt

Lågforhøjeren er nyttig til tilberedning af andre ting end kyllinger. Også ved tilberedning af store stege eller retter i bageforme er lågforhøjeren meget nyttig.

Så er der serveretSå er der serveret

SAfire Lågforhøjer koster 269,- kr. Klik her for at se mere om lågforhøjeren hos CampingDeals.dk

Læs også første artikel om SAfire grillen ved at klikke her!

Annonce (læs mere efter annoncen)

isabella-cirrus-north--textad

Isabella Cirrus luftfortelt sætter nye standarder

Isabellas nye luftfortelt, Cirrus North er lavet i deres velkendte akryl, som er et let, robust og åndbart materiale, der holder teltets farver smukke i mange år frem.

Læs mere her >>>


0 kommentar
0

Prøv også at læse disse indlæg

Skriv en kommentar