Annonce (læs mere efter annoncen)
Isabella Buddy

Sover du godt!

af Poul H
Sovgodt artikel 040615 01

Når vi er af sted på camping, vil vi gerne ligge godt når vi skal sove. Campingvogns campister har gode senge i vognen, Her er der sket en udvikling fra slatne skumgummi madrasser til lækre springmadrasser.

Telt campister har de samme behov for at ligge godt i teltet, og her er udviklingen også gået stærk. Tiden hvor man lå på en tynd måtte og krølulds sovepose er længst forbi.

Vores selvoppustelige liggeunderlag er mere end ti år gamle, og vi syntes måske det var ved at være tid til at prøve noget nyt. Så vi valgte at prøve to forskellige madrasser fra tyske Brunner. Det første er et selvoppustelig liggeunderlag på 7,5cm i tykkelsen. Og det andet en luftmadras med en tykkelse på 8cm.

Annonce (læs mere efter annoncen)

Hvis vægt og fylde har betydning, er luftmadrassen en sikker vinder, fylder ca. en tredjedel af liggeunderlaget og vejer næsten et kilo mindre. Og vil være et rigtig godt valg til en cykelferie.

Når man ligger direkte på gulvet i teltet, syntes vi både luftmadras og liggeunderlag har en rigtig god sovekomfort, vi kan godt mærke at vores gamle 10cm liggeunderlag var ved at være nedslidte.

Er du til teltcamping med en snert af glamping, er det et must at medbringe ”feltsenge”

Sovgodt artikel 040615 02Moderne feltsenge slås op på et øjeblik

Vi har haft feltsenge kaldet Posadas fra Outwell et stykke tid, og med et liggeunderlag oven på sover man som lå man på en springmadras. Problemet har været at vi syntes de var for smalle, med deres 66cm. Men så fik vi øje på en noget lignende feltseng fra Isabella som var 78cm i bredden. Dem var vi bare nødt til at prøve!

Feltsengene fra Isabella er lidt højere end vores ”gamle” Outwell feltsenge, men eller er produkterne fuldt sammenlignelige.

Sovgodt artikel 040615 03God plads under sovepladsen

Så med de to varianter luftmadras og liggeunderlag fra Brunner placeret oven på feltsengene er vi klar til at afprøve komforten.

Sovgodt artikel 040615 04I forår/efterår sover vi i soveposer

Umiddelbart ligger man rigtig godt på begge madrasser, de passer fint i bredden og er begge nemme at regulere, ved at lukke lidt luft ud når man ligger på madrassen, er det nemt at finde den mest behagelige liggestil.

Når madrasserne bruges direkte på gulvet, er liggekomforten ens, men det selvoppustelige liggeunderlag vinder lidt, nå den bruges på feltsengene. Luftmadrassen er lidt stivere og former sig ikke helt så godt til feltsengen.

Så konklusionen bliver nok at luftmadrassen skiftes ud til fordel for den mere føjelige liggeunderlag.

Sovgodt artikel 040615 05Det oppustelige liggeunderlag har indbygget en lav pude

Isabella feltsengen kan helt sikkert anbefales, den ekstra bredde soveplads, giver den komfort du har brug for, Feltsengen er også oplagt som en ekstra seng, både hjemme og hvis man skulle få overnattende gæster i campingvognen.

En anden fordel ved feltsengen når du camperer i telt, er opbevarings muligheden under sovepladsen, i teltet er der ofte brug for de smarte løsninger.

For det meste sover man godt der ude tæt på naturen, og det rigtige udstyr gør bare oplevelsen meget bedre.

Læs flere spændende ting på Telt-Camping.dk

 

Annonce (læs mere efter annoncen)

Prøv også at læse disse indlæg