Annonce (læs mere efter annoncen)
Isabella Buddy

Test af GasCube Plus 3 i 1 Gasalarm

af Bjarne Søby

Vi har tidligere testet GasCube 3 i 1 gasalarm. Den findes også i en Plus-udgave med en ekstra sensor. Det giver ekstra sikkerhed, da alarmen hurtigere kan opdage og advare mod farlige gasser.

 

Ligesom GasCube 3 i 1 Gasalarm så kan Plus-versionen også kan opdage og advare mod gas (flaskegas), CO (kulilte) og narkosegasser. I det hele taget er betjening og funktioner stort set ens på de to versioner, så i stedet for at beskrive dem alle her, kan du se den tidligere test her:

Test af GasCube 3 i 1 Gasalarm.

Der er dog nogle forskelle. Den vigtigste er, at Plus-versionen leveres med en ekstra sensor. Det betyder at alarmen hurtigere kan opdage skadelige gasser, da man med den ekstra sensor kan overvåge luften både under loftet og ved gulvet.

Annonce (læs mere efter annoncen)

Carbest GasCube Plus alarm 02Vi har valgt at montere den ekstra sensor under loftet som sikkerhed mod CO udslip

Gas og narkosegas er tungere end luft, og lægger sig derfor først nede ved gulvet. Kulilte er lettere end luft og lægger sig under loftet. Monteres Gasalarmen ved gulvet og den ekstra sensor under loftet, overvåges der som nævnt mod alle skadelige gasser på samme tid.

Har man kun GasCube 3 i 1 gasalarm uden ekstra sensor, skal man vælge hvilken type gas man først vil advares mod ved enten at montere alarmen hhv. ved gulvet eller under loftet.

Lidt forvirrende installationsvejledning

Hvor GasCube 3 i 1 gasalarm enten skal monteres 30 cm over gulvet eller 10 cm under loftet, så skal Plus-versionen iflg. monteringsvejledningen monteres 1 meter over gulvet. Det giver ingen mening. Dels skal man aldrig måle for gas midt i campingvognen, og dels er der ikke meget logik i at selve alarmen og den ekstra sensor kun er 1,5 meter fra hinanden.

Vi kan ikke genskue hvorfor der i manualen står en meter, så vi valgte at montere vores enhed tættere på gulvet og den ekstra sensor 10 cm under loftet.

Ud over det lidt forvirrende punkt om placering i campingvognen, er manualen let at forstå. Den er på dansk og lige til at gå til. Faktisk skal man bare tilslutte 12V og den eksterne sensor, og så er alarmen klar.

Let at bruge

GasCube Plus 3 i 1 gasalarm er legende let at betjene. Der er kun en knap på alarmen. Den bruges til at tænde og slukke alarmen, samt afbryde en alarm.

Når alarmen er i driftsmodus, lyser den blåt.

Det blå lys betyder at gasalarmen er tændt og klar til brugDet blå lys betyder at gasalarmen er tændt og klar til brug

Når enten sensoren i alarmenheden eller den eksterne sensor opdager gas, udløses en for-alarm. Dette vises både ved at enheden blinker med rødt lys og den bipper.

Fortsætter sensorerne med at spore gas, udløses en alarm. Dette sker med en høj (og MEGA irriterende lyd), der fortsætter indtil at alarmen afbrydes ved tryk på knappen.

Carbest GasCube Plus alarm 03Her provokerer vi alarmen med gas fra en lighter. Alarmen gav omgående både lyd og markerede alarmen med rødt lys.

GasCube Plus 3 i 1 gasalarm er nu installeret vores campingvogn. Det er især frygten for kulilteudslip og narkosegasser, der har fået os til at installere den. Men hvor vi normalt elsker at tage nyt udstyr i brug, så håber vi aldrig nogensinde at vores gasalarm går i gang. Men hvis uheldet er ude, så føler vi os lidt mere sikre nu.

GasCube Plus 3 i 1 gasalarm har en vejledende udsalgspris på kr. 829,- og kan købes hos Reimo forhandlere og online hos CampingDeals.dk

Annonce (læs mere efter annoncen)

Prøv også at læse disse indlæg