Mad-markeder er blevet en trend i Danmark, men med Tivoli Food Hall er konceptet ført et skridt videre. Alle restauratører er håndplukkede for at skabe en unik sammensætning af udvalg og smagsoplevelser.
Efter et langt tilløb på 14 år står det nye 6000 m2 store Tivoli Hjørnet endelig Tivoli Hjørnet består bl.a. af to restauranter, café, designbutik og en betragtelig udvidelse af Nimb Hotel. Sidst men ikke mindst får København et nyt mødested i form af Tivoli Food Hall med 15 anerkendte madaktører under samme tag.
Designet til samvær
Tivoli Food Hall er designet til samvær – nemlig at folk kan spise mad i højkvalitet sammen uden nødvendigvis spise den samme restaurant. Har man selv lyst til f.eks. tapas, mens en anden i ens selvskab hellere vil spise mexicansk, så kan det lade sig gøre i Tivoli Food Hall. Stedet er desuden indrettet så man har let ved at falde i snak med andre gæster der.
Nøje udvalgte madstader
For at sikre et højt niveau, der kan tilfredsstille de mange kvalitetsbevidste ganer i bybilledet, har indsatsen for at finde de helt rigtige stadeholdere været meget stor. Mens diversiteten på madfronten er stor blandt staderne, er nogle overordnede elementer ens for dem alle.
Jakob Blom, ekspertrådgiver inden for food and beverage hos Copenhagen Windows, der sammen med Tivoli har udarbejdet gruppen af stadeholdere, siger: “Vi har nøje valgt alle lejere baseret på deres nuværende forretninger, deres erfaring og ikke mindst lysten til at udvikle Tivoli Food Hall som koncept, hvilket de alle lever op til. Tivoli Food Hall udmærker sig ved at have stadeholdere med stærke, driftssikre brands, der har haft muligheden for og lysten til at lave skarpt tilpassede koncepter til Tivoli Food Hall, som leverer velsmag, høj service og value for money.”
Tivolis underdirektør, Annette Juhl, forklarer: “Tivoli Food Hall bliver vores bidrag til den imponerende madscene, København har fået. Samtidig bliver den et nyt supplement til Tivolis øvrige madudbud. Vi har sammen med Copenhagen Windows håndplukket de enkelte stadeholdere ud fra devisen, at vi ville sammensætte en hyggelig og intim food hall, hvor maden udstråler omtanke og kvalitet, og hvor pris og hastighed giver rum til alle.”
… og Annette Juhl og fortsætter: “Jeg forventer, at Tivoli Food Hall bliver et nyt samlingspunkt for alle os, der elsker dejlig mad – uanset om det er til en hurtig arbejdsfrokost, en aften før eller efter en forestilling eller for at hente brød og morgenkaffe. Tivoli får nu en ekstra dimension til glæde for alle året rundt – også når Tivoli-Haven er lukket.”
Restuaranter i Tivoli Hjørnet og Tivoli Food Hall er:
BobbaBella
BobbaBella, bornholmsk for troldebørn, bliver michelinrestauranten Kadeaus første grillbar, der byder både store og små velkommen. I deres roterende ovn laver de friskbagte fladbrød med fyld fra både Bornholm og omverdenen, og der er også en burger på menuen.
Tørsten slukkes med hjemmelavede bornholmerlimonader og egen fadøl, og opstår trangen til noget sødt, har BobbaBella to forskellige iskager med hjemmelavede kiksebunde og flødeis.
Brødflov
Hos Brødflov banker hjertet for Økologi og surdejsbrød baseret på stenformalet fuldkornsmel af nordiske kornsorter fra biodynamiske Aurion med al næringen intakt.
Kvaliteten skinner også igennem i kageudvalget, som primært består af nyfortolkede klassikere som citronmåne, kiksekage, chokolademazarin og hindbærsnitter. Samtidig er der også stort fokus på kvalitetskaffe.
Chicks by Chicks
Omdrejningspunktet er i bogstavelig forstand de roterende økologiske kyllinger, som med deres saft og kraft og let røgede smag fra den langsomme tilberedning danner basis for retterne på Chicks by Chicks, vinder af Ibyen-prisen som årets restaurant 2017.
De saftige kyllinger vil indgå i forskellige retter med smæk pâ smagen, og de kan nydes på stedet eller tages med videre.
Cock’s & Cows – Cocktails & Burgers
Hele fire Byens Bedste Burger-trofæer sætter en tyk streg under, at Cock’s & Cows laver formidable burgere. i 2010 var Cock’s & Cows en af de første restauranter til at kombinere restaurant med cocktailbar – deraf navnet Cock’s & Cows.
Uanset om du er til en klassisk bacon-cheeseburger eller eksempelvis en espressogrillet bøf eller friturestegt mozzarella, burde der være noget for dig.
Kødet er dansk og anbefalet af Dyrenes Beskyttelse; grøntsagerne er 100 procent økologiske.
Gló
Gló er et økologisk madkoncept fra Island med et mål om at skabe sunde måltider, der smager godt. Maden tager udgangspunkt i det grønne køkken, og salater er signaturretten.
Du kan vælge mellem salater med kylling, sojakød eller falafel. Udover salat kan du få lækre wraps og suppe. Til dit måltid kan du vælge en sund og lækker koldpressetJuice eller smoothie, der fuldender det lækre måltid –grøn fastfood i en ny og sund fortolkning.
Gorm’s
Gorm’s pizza bages efter romersk tradition med en ultratynd bund og en sprød, luftig skorpe på en base af koldhævet surdej. Den toppes med Gorm’s egen tomatsovs, plukket mozzarella, charcuteri og salami fra italien samt hjemmelavede elementer af nordiske råvarer.
De håndværksbaserede pizzaer kan nydes på stedet eller som hurtig take away- også i en glutenfri version.
Hallernes Smørrebrød
Nogle gange er et stykke klassisk smørrebrød netop det, man har brug for, og så er Hallernes Smørrebrød et oplagt sted at besøge. Her serverer de et bredt udvalg af kendte smørrebrødsklassikere baseret på friske kvalitetsråvarer, og lune indslag så som tarteletter er også at finde på menuen. Dertil kan man naturligvis nyde et godt glas øl og en snaps.
Det unikke ved smørrebrødet her er, at alt er hjemmelavet med friske råvarer fra Torvehallerne. Og virkeligt alt er hjemmelavet. De sylter selv og laver selv deres salater, mayonnaise m.m. Resultatet er da også derefter, og man kan virkelig smage alle ingredienserne i smørrebrødet.
Kung Fu Street Food
Kung Fu er primært kendt for sine japanske tryllerier, men i Tivoli Food Hall udvider de repertoiret med en bredere vifte af asiatiske streetfoodserveringer lige fra baos og forårsruller til salater, som kommer i både større og mindre størrelser med varierende intensitet på de stærke krydderier. Retterne kan nydes med både cocktails og friske Limonader.
Limonaderne er Kung Fu respons på at Tivoli er en forlystelse for hele familien. Så der skal også være tilbud til børn i dagtimerne.
le Petit Vinbar
Hos Le Petit hersker den livlige franske bistrostemning takket være gode ting i glassene og på tallerkenen. Le Petit brænder for gode drikkevarer, især champagne, og 90 procent af vinene importerer de selv. Desuden brygger de deres egne øl, som kun kan købes hos Le Petit. Maden byder på klassikere såsom salade chevre chaud samt signatursandwichen med bøf af frilandskvæg, hjemmelavet ketchup, bacon og spejlæg.
le Petit Vinbar er som navnet ikke særlig stor. Men det er der en årsag til. Derved kommer gæsterne lettere i tale med hinanden, hvilket skaber hygge nærvær og måske endda nye venskaber.
le Petit Vinbar betegner sig selv som en lille bar med et stort udvalg. Stedet har da også 36 forskellige vine, som kan købes som glas. Hertil kommer vin på flaske og champagne. Alt sammen til et fornuftigt prisniveau.
Letz Sushi
Al fisk hos Letz Sushi er certificeret bæredygtigt, og risene er økologiske. Konceptet er kombineret dinein og takeaway centreret om sushi, men dervil også være retter såsom spyd, salater, tempura, ramen og misosuppe. Der er være forskellige frokost-, aften- og børnemenuer og et bredt udvalg af vin, craftbeer, anderledes sodavand og stedets egen yuzu-limonade.
Selvom Letz Sushi har en restaurant mere i Tivoli, så laves alt hvad der serveres i afdelingen i Tivoli Food Hall på stedet.
Letz Sushi lægger desuden vægt på råvarer fra et bæredygtigt miljø. Letz Sushi har indgået et samarbejdet med Verdens Natur Fonden, og servere kun økologiske ris, fisk købes fra leverandører med respekt for sunde råvarer, og deres soya sejles fra Japan til Danmark for at nedbringe CO2 udslip i forhold til transport med fly.
Retreat
Retreat er kendetegnet ved ”real food fast”. Grundlaget er ordentlig, sund, velsmagende mad og kaffe på farten leveret hurtigt og effektivt. Retreat arbejder med en sund, miljøvenlig ogi høj grad økologisk profil. Menuen byder på salater, sandwiches, frugt- og grøntsagsjuicer, og uanset om du kommer morgen, middag eller aften, er Retreat klar med et sundt måltid.
Riccos
Ricco Sørensen var blandt pionererne i udbredelsen af den gode kaffe, da han i 2001 åbnede sin første kaffebar på lstedgade. Nu kender de fleste hans stedspecifikke indretning og bydelsbaserede genfortolkning af den skandinaviske dagligstue, der danner rammen om hans kaffebarer, hvor kaffe af høj kvalitet og god stemning er i højsædet. Riccos udbyder naturligvis et lækkert sortiment af spiselige sager til at ledsage kaffen.
Tapa del Toro
Hos Tapa del Toro handler det om frisklavede spanske tapas, kolde øl, vin, perlende cava og sherry samt masser af god stemning. Både vegetarer, kød-og fiskeelskere vil finde fristelser på kortet blandt de typisk 20-25 forskellige tapas.
Tapa del Toro er også kendt for at servere nogle formidable croquetas. Skal du servere tapas for dine gæster, fås de også som takeaway.
Så vidt det er muligt hentes råvarerne i Spanien, og det kan smages.
The Bird & Kissmeyer
Toasts, øl og gin og tonics. Det er opskriften på denne lille oase, hvor gourmettoasts baseret på danske råvarer får selskab af den prisbelønnede brygger Anders Kissmeyers øl, der strømmer fra barens ølhaner.
Det brede udvalg af gin og tonics giver samtidig mulighed for at dykke ned i nuancerne på den populære drink.
Zócalo
Efter stor succes i Sverige rykker Zócalo nu til København med deres mexicanske mad, som de kalder fresh happy mex – mexicansk mad lavet fra bunden med omhyggeligt udvalgte råvarer. Zócalo er inspireret af taquerierne i det mexicanske kvarter Mission District i San Francisco, et område, hvor det traditionelle mexicanske køkken møder den nye californiske madkultur.
Foruden de 15 stader i Tivoli Food Hall rummer Tivoli Hjørnet også fire større etablissementer, der udover Illums Bolighus og inkluderer restauranterne:
Espresso House
Den gode kaffe er i centrum hos Espresso House, og alle bønner, der går gennem kværnen og baristaens hænder, har en meget høj standard. I kaffebaren har de også et stort udvalg af mad, te og iskolde forfriskninger, eksempelvis favoritten lceblend, og du kan stille din store eller lille sult med udvalget af kager fra kædens eget bageri eller de mange friske sandwiches og salater. Espresso House holder til på hjørnet af Bernstorffsgade og Vesterbrogade.
Sticks’n’Sush
Den kendte sushikæde indtager Tivoli Hjørnets øverste etage med udsigt over København. Restauranten forener det bedste fra Tokyo og København i deres version af et sushikøkken med tilføjelse af sticks og andre delikatesser. Det sker med hjælp fra friske, økologiske grøntsager, kød og fisk – råt såvel som grillet. Sundhed spiller en vigtig rolle, uden at fanatismen dog får lov til at forstyrre festen eller smagen.
Vapiano
I udlandet har Vapiano slået sit navn fast fra Berlin til Shanghai, og nu er turen kommet til København. Vapiano dyrker det italienske køkken, og man kan forvente frisklavede pizzaer, pasta, salater og desserter, der laves foran gæsterne i det åbne køkken. Fra familierestauranten i to etager er der udsigt til både Tivolis forlystelser og bybilledet uden for Haven.
Ikke byens billigste spisested
Tivoli Food Hall hører ikke til de billigste spisesteder i København. Men som alle andre steder, får man hvad man betaler for. Samtlige spisesteder i Tivoli Food Hall er baseret på stærke og spændende koncepter, og der ligger et engagement og en stolthed bag maden, der tydeligt kommer til udtryk i smagsoplevelsen. Vores første besøg var en kulinarisk oplevelse, og vi kommer helt sikkert snart igen. Både for at smage maden igen, og dels for at opleve den unikke stemning, der hersker i en Mad Hal som denne.
Åbent hele året
Med Tivoli Hjørnet og Tivoli Food Hall taget Tivoli endnu et skridt mod at have åbent hele året. Tivoli Hjørnet har åbent alle ugens dage året rundt og får ind- og udgang både fra gaden og Haven. Bygningen får terrasser ud mod byen og Tivoli, og giver også plads til et syv meter bredt fortov, hvor mad og drikke kan nydes.
Største enkeltstående investering
Tivoli Hjørnet er Tivolis største enkeltstående investering nogensinde. Der er tale om et trecifret millionbyggeri, som der er store forventninger til. Med de forretninger, der åbner i bygningen, kommer stærke mærkevarer og nye madkoncepter til bydelen, ligesom Tivoli viser en ny side af sig selv med Tivoli Food Halls hurtige kvalitetsmad fra nogle af byens bedste spisesteder.
Tivoli Food Hall bliver en vigtig del af Tivoli Hjørnet, og består af madstader placeret i et fælles spiseområde. Der sælges retter til at spise på stedet, tage med ud i Tivoli eller tage med hjem. Tivoli Food Hall får siddepladser både inde, på en stor terrasse ind mod Tivoli og på det nye syv meter brede fortov ud mod byen og Bernstorffsgade.
Praktisk info
Tivoli Food Hall er åben for alle og kræver ikke entrebillet til Tivoli. Stadernes åbningstider varierer, afhængig af om de serverer morgenmad eller ej, men de vejledende åbningstider er:
Uden for Tivolis sæson
- Søn-tors: 7-21
- Fre-lør: 7-23
I Tivolis sæson:
- søn-tors: 7-23
- Fre-lør: 7-24
Se mere her: Tivoli