Truma gasfilter holder gasregulatoren ren

af Bjarne Søby
test af truma gasfilter 0413 01

Vi har kørt med et Truma Gasfilter i vores campingvogn gennem et år nu. Filteret beskytter gastryksregulator og ventiler mod forurening og oliering, og rejser man mest i Sydeuropa, kommer gasfiltret til sin ret.

I Danmark og Nordeuropa er flaskegas ren nok, men det er ikke altid tilfældet med den gas, man køber i udlandet.

Der er forskel på kvaliteten af flaskegas

I flydende gas befinder der sig olieholdige substanser, som bliver revet med som små dråber i gasstrømmen. Disse aflejrer sig i gastrykregulatorer og ventiler og tilstopper disse lidt efter lidt. Men med er gasfilter fra Truma, skulle dette ikke længere være et problem. Truma har udviklet en ny patenteret filterteknologi, hvor filterpatronen kan udskiftes. En mæthedsindikator viser, hvornår den skal udskiftes.

Læs også: Vi prøver: Truma Gasfilter

Gasfiltret monteres foran gastryksregulatoren og egner sig til alle vægmonterede gastryksreguleringsanlæg til en- eller to flasker. Produktet er godkendt til brug i samtlige EU-lande. Det filtrerer afdampningsrester (olieholdige aerosoler) fra gasstrømmen, inden de aflejres og tilstopper regulatoren.

test af truma gasfilter 0413 03Filteret beskytter mod olie og urenheder

Truma gasfilteret udskiller takket være dets effektive filterpatron 99 % af olieholdige partikler i gassen. Den højeste koncentration af disse aerosoler opstår i et bestemt mikrometer-område. Disse fine partikler kan almindelige papirfiltre ikke filtrere effektivt ud, men opnår højst en udskillelsesgrad på 30 %, og det er ikke tilstrækkeligt til at holde gasanlægget rent.

Gasfilteret virker

På vores rejser med anlægget har vi købt en flaske gas i Norge, to flasker (tyske) i Italien, og brugt ca. 30 kg. østrigsk gas. Hertil kommer de mange danske gasflasker, vi har haft med på vores rejser i løbet af året. Så ud over den danske flaskegas, har vi brugt filteret sammen med ca. 30 kg. udenlandsk gas. Det er ikke meget, og næppe nok til at svine campingvognens gasanlæg til.

gasfilter artikelTv. ses det filter vi har benyttet en hel sæson. Der er en tydelig misfarvning i bunden af filteret. Th. ses et nyt filter.

På trods af, at vi ikke har brugt vanvittig store mængder udenlandsk flaskegas, så kan vi se en misfarvning på gasfilteret i vores campingvogn. Måske ikke særlig meget, men alligevel… gasfilteret har bortfiltreret urenheder i flaskegassen.

Se også: Gasfilter, Aircondition og foldecykler

Egnet til de, der rejser meget i Sydeuropa

Mange danskere har selv et par flasker gas med, når de tager på rejse i Sydeuropa. Det er nok til et par uger, og de køber derfor ikke gas i udlandet. Høre du til denne gruppe, så har du ikke brug for Trumas gasfilter.

Men rejser du meget uden for Nordeuropa med campingvogn eller med autocamper, og køber udenlandsk gas, så er installation af Trumas gasfilter berettiget. Det er let at montere, og det koster ikke alverden. Prisen for gasfilteret er ca. 675,- kr., og et nyt filter koster 299,- kr. (vejledende udsalgspriser).

Du kan læse mere om Trumas gasfilter på Trumas egen hjemmeside

 

Prøv også at læse disse indlæg