Vi prøver: Truma Gasfilter

af Ann Karina
Truma Gasfilter monteres foran gastryksregulatoren og egner sig til alle vægmonterede en- eller toflaske gastryksreguleringsanlæg

Vi har fået monteret Trumas nye gasfilter på vores LMC Scandica. Filteret skulle beskytte gastryksregulator og ventiler mod forurening og oliering. Vi skal have det monteret hele denne sæson, og teste det på vores ture i både nord- og sydeuropa.

 

Det nye gasfilter er tiltænkt campister, der rejser meget i udlandet. Gasfilteret beskytter som nævnt regulatoren og ventiler effektivt mod tilsmudsning og oliering.

I Danmark er vores flaskegas ren nok, men det er ikke altid tilfældet med den gas, man køber i udlandet.

I flydende gas befinder der sig olieholdige substanser, som bliver revet med som små dråber i gasstrømmen. Disse aflejrer sig i gastrykregulatorer og ventiler og tilstopper disse lidt efter lidt. Men med er gasfilter fra Truma, skulle dette ikke længere være et problem. Truma har udviklet en ny  patenteret filterteknologi, hvor filterpatronen kan udskiftes. En mæthedsindikator viser, hvornår den skal udskiftes.

Hvis man har Duo-control som her, skal der monteres to stk. gasfiltreHvis man har Duo-control som her, skal der monteres to stk. gasfiltre

Gasfiltret monteres foran gastryksregulatoren og egner sig til alle vægmonterede en- eller toflaske gastryksreguleringsanlæg. Produktet er godkendt til brug i samtlige EU-lande. Det filtrerer afdampningsrester (olieholdige aerosoler) fra gasstrømmen, inden de aflejres og tilstopper regulatoren.

Her ses filteretHer ses filteret

Truma gasfilteret udskiller takket være dets effektive filterpatron 99 % af olieholdige partikler i gassen. Den højeste koncentration af disse aerosoler opstår i et bestemt mikrometer-område. Disse fine partikler kan almindelige papirfiltre ikke filtrere effektivt ud, men opnår højst en udskillelsesgrad på 30 %, og det er ikke tilstrækkeligt til at holde gasanlægget rent.

Prisen for gasfilteret er 675,- kr., og et nyt filter koster 299,- kr. Gasfilteret skal installeres af en autoriseret mekaniker.

Links:
Relevante Link(s) : Truma

Prøv også at læse disse indlæg