Truma iNet System

af Presse fra Truma
Trumainet presse 250615 01

Mere komfort undervejs i en ny dimension Truma iNet System tillader en fjernstyring af Combi ovne og Truma klimasystemer når som helst og hvor som helst. På skipisten, på stranden, på vandringen.

Med Truma iNet System kan apparaterne fjernstyres komfortabelt og nemt via Truma appen og man kan forespørge på den aktuelle apparat- og køretøjsstatus. Det gør campering lettere, mere komfortabel og sikker.

Trumainet presse 250615 02Køretøjes apparater kan styres via en app på mobilen

Truma iNet Box: central styreenhed

Hjertestykket er Truma iNet Box. Den er systemets centrale styreenhed og muliggør kommunikationen mellem Truma appen på smartphonen eller tabletten og Truma apparaterne.

Trumainet presse 250615 03Truma iNet Box

I nærområdet sker dette komplet gratis via bluetooth. Det vil sige: Signalerne overføres direkte. „Forlader man bluetooth-området, skifter iNet Box automatisk til sms-kommunikation“, forklarer Martin Krauß, produktgruppechef for energisystemer hos Truma.

„På basis af de indstillinger, der er foretaget i appen genereres der automatisk en sms. En personaliseret svar-sms bekræfter, at de ønskede indstillinger er blevet anvendt. „Dette sørger for en nem og intuitiv betjening.“

Fjernbetjent funktionalitet

Med Truma appen kan man stort set fjernstyre alle funktioner på Truma Combi ovne og Truma klimasystemer.

Trumainet presse 250615 04Truma appen kan fjernstyre flere funktioner

På ovnen kan man indstille temperatur, blæsetrin og varmt vand. På Combi E-versionerne er det desuden muligt at vælge energitypen: gas, blandingsdrift gas/elektrisk eller kun elektrisk. Det samme gælder for Combi diesel/elektrisk.

På Truma klimaanlæg kan man ligeledes styre den ønskede temperatur og blæsetrin. På klimaanlæg med integreret varmepumpe (Aventa comfort og Saphir comfort RC) kan man også indstille driftstypen (køling, opvarmning eller automatik).

Den der ønsker at anvende sin ovn og klimaanlæg så funktionelt som muligt og således spare gas eller strøm, tænder apparaterne via sms fra undervejs. Eller benytter forinden timer-funktionen via bluetooth.

„Hvis jeg for eksempel er temmelig sikker på, at jeg kommer tilbage fra stranden om to timer, er det hensigtsmæssigt, at programmere klimaanlægget således, at det forinden køler køretøjet ned“, forklarer Krauß. „Foruden på CP plus betjeningspanelet går dette nu også legende let via Truma appen på smartphonen eller tabletten.“

Trumainet presse 250615 05Tænd for varmen eller klimaanlægget via Truma appen når du er på tur

Klimaautomatik: Velværeklima uanset vejret

Yderligere pluspunkt: Med iNet System kan man styre Combi-ovne og Truma klimaanlæg automatisk. Dette muliggøres af en klimaautomatik, som er integreret i det nye CP plus iNet ready.

Den sørger uafhængigt af vejret for at holde ønsketemperaturen konstant i køretøjet og for en intelligent koordinering af ovn og klimaanlæg. Klimaautomatikken kan også aktiveres meget komfortabelt via smartphone eller tablet: Indstil den ønskede temperatur, færdig – uanset, hvordan vejret udvikler sig i løbet af dagen eller natten.

Alt under kontrol: Apparat- og køretøjsstatus

Foruden den komfortable apparatstyring scorer iNet System med andre praktiske funktioner: Ved hjælp af apparatstatussen kan man via appen se, hvilke apparater med hvilke indstillinger der er aktiveret.

„Hvis jeg for eksempel ikke mere er sikker på, om jeg har indstillet ovnen, sender iNet Box de aktuelle informationer“, forklarer Krauß.

Der samme gælder for forespørgsel på køretøjets status: iNet Box informerer om den aktuelle temperatur i køretøjet, vandtemperaturen i Combi-ovne, køretøjets spænding og viser, om det er tilsluttet til den eksterne strømforsyning.

Trumainet presse 250615 06Appen kan give information om den aktuelle temperatur

Apparatstatussen, kabine- og vandtemperaturen kan kun forespørges via sms-kommunikation, alle andre funktioner er også tilgængelige via bluetooth. I bluetooth-modus vises der desuden fejlkoder fra Truma apparaterne og GSM-statussen – for eksempel, om man har dataforbindelse eller om SIM-kortet er spærret.

Dermed ikke nok: Campister kan indstille en alarmfunktion i Truma appen, som via sms straks advarer, når temperaturen eller køretøjsspændingen falder til under en selvvalgt værdi.

Trumainet presse 250615 07Via sms får du beskeder

Med iNet System har campister således alt sikkert i en hånd og også undervejs fuld kontrol over deres Truma apparater og den aktuelle køretøjsstatus.

Plug & Play

Truma iNet Box kan let forbindes med smartphonen eller tabletten og opsættes via Truma appen. „Efter mottoet ‚plug and play‘ har vi sørget for, at ibrugtagningen er intuitiv og kun kræver få skridt“, forklarer Krauß.

I bluetooth-modus kan der tilmeldes op til tyve smartphones eller tablets, Truma apparaterne kan styres med fire enheder samtidigt. Til GSM-kommunikationen via sms kræves der et mini-SIM-kort (prepaid eller kontrakt) med eget telefonnummer.

„Vi anbefaler at vælge en prepaid-udbyder, hvor tilgodehavendet først forfalder efter 12 eller 24 måneder, hvis det ikke bruges og hvor man kan foretage en prepaid-kontoforespørgsel.“

Således forbliver nummeret gyldigt, selvom SIM-kortet kun bruges uregelmæssigt. Det aktuelle tilgodehavende kan så også ses via Truma appen. Desuden er det muligt at indstille en videresendelse af udbyderens meddelelse om, hvornår kontoen skal genoplades.

Fås kun hos autoriserede Truma forhandlere

Truma iNet System fås kun hos autoriserede Truma forhandlere fra slutningen af august 2015. Kunder kan købe Truma CP plus iNet ready og Truma iNet Box separat eller som sæt til fordelspris.

Den vejledende udsalgspris er:

Truma CP plus iNet ready : 2.375 DKK
Truma iNet Box: 2.975 DKK
Truma iNet System sæt: 4.250 DKK

Truma appen med de nye apparatfjernstyrings- og statusforespørgsel funktioner er gratis tilgængelig til download fra juli 2015 hos Google Play og i Apple App Store.

Den er egnet til smartphones og tablets med tilsvarende driftssystem (Android fra 4.1 eller højere, iOS fra 6.1 eller højere) og fås på Tysk, Engelsk, Fransk og Italiensk. Hollandsk, Svensk og Dansk er planlagt.

Se mere på Truma.com

 

Prøv også at læse disse indlæg