Undgå indbrud i bilen på ferien

af Ann Karina
Undgå indbrud i bilen på ferien

Få, men vigtige, forholdsregler kan mindske risikoen for indbrud i bilen på ferien. Motor giver tips til, hvordan man snyder biltyven og andre gode råd inden kør-selv ferien.

Tøm bilen før tyven gør det. En feriepakket bil med GPS i forruden og iPod og digitalkamera liggende frit fremme inviterer til ubudne gæster i bilen. Husk derfor altid at tømme bilen for værdier samt diverse dokumenter og pas. Det skriver FDMs medlemsblad Motor, der giver tip til langturen syd på.

“I virkeligheden handler det om at bruge sin sunde fornuft, så man undgår at få ferien ødelagt af en smadret siderude og en tur på politistationen. Tøm derfor bilen for værdier og fjerne også holderen til GPS’en, hvis man har sådan en og tør gerne ruden over, så man fjerner mærket efter holderen. Lad lågen til handskerummet stå åben, og har man en stationcar så rul bagagerumsdækkenet fra, så det udefra er tydeligt, at her er der ikke noget at komme efter,” siger Frederik Valmin fra FDMs ferieservice.

Han peger desuden på en principiel afgørelse fra Ankenævnet for Forsikring, som slår fast, at forsikringen ikke nødvendigvis dækker alle ting, hvis man handler groft uagtsomt og for eksempel efterlader værdier i bilen.

Er uheldet ude, skal man anmelde det til det lokale politi og evt. ellers søge hjælp hos SOS International, som er en del af bilens kaskoforsikring.

Af andre tips til kør-selv ferien nævner Motors artikel bl.a. også kontrollen af dæktrykket. Det skal sættes op til maksimal belastning, da det både gør bilen meget mere sikker på vejen og giver en bedre brændstoføkonomi. Husk også at tjekke bilens reservehjul.

“Det er alt sammen små simple ting, men som bør gøres hjemmefra og i god tid, ligesom der er en række dokumenter og attester man også skal huske at have med. Er den slags på plads, når man kører hjemmefra, er risikoen for, at man undervejs skal finde advarselstrekanten frem mindre,” siger Frederik Valmin.

Kilde: FDM

Links:
Relevante Link(s) : FDM

 

 

Prøv også at læse disse indlæg