FDM: Mange fejl ved rustbeskyttelse

af Bjarne Søby
presse_rustbeskyttelse_20100819

Op mod hver femte rustbeskytter hopper over, hvor gærdet er lavest, viser stikprøvekontroller. Motor fortæller, hvordan man undgår dem og får mest for sine penge.

De danske rustbeskyttere er langt fra lige gode til at komme ind i alle hjørner. Det selvom vores fugtige saltholdige luft og saltning af vinterveje, får de fleste biler til at sukke efter supplerende rustbeskyttelse. Det skriver FDMs medlemsblad Motor, der går de danske rustbeskyttelsescentre efter i kroge og vanger.
Her kan man læse, at de stikprøvekontroller FDM udfører på en række centre afslørede fejl i rustbeskyttelsen på 15 pct. af de kontrollerede biler. På centre som Teknologisk Institut kontroller gjaldt det 20 pct. af bilerne.

At forbrugerne langt fra altid får den rustbeskyttelse, de betaler for, skyldes, at rustbeskyttelse er en kompliceret og tidskrævende affære. Ifølge Motor kan en gang rustbeskyttelse derfor købes for billigt, hvis der skal være råd til at komme ordentlig omkring bl.a. vanger, døre og hjulkasser.

Har man mistanke om, at man ikke har fået den lovet eller en god nok rustbeskyttelse, anbefaler FDM, at man får undersøgt bilen hos en uvildig. Viser det sig her, at rustbeskyttelsen har været mangelfuld, bør man kunne få udgifterne til rustbeskyttelsen refunderet.

”Som forbruger har du ikke alene ret til at få afhjulpet de konstaterede mangler ved den udførte rustbeskyttelse af rustbeskyttelsescentret. Du har også ret til at få dækket den udgift, du har haft til den undersøgelse, der konstatere, at den udførte rustbeskyttelse har været mangelfuld,” siger leder af FDMs juridiske afdeling, Per Alkestrup.

Skal man have sin bil rustbeskyttet, anbefaler FDM, at man får det gjort om sommeren, hvor temperaturen gør selve rustbeskyttelsen nemmere at arbejde med og få ud i alle bilens kroge.

Motor har desuden lavet en rustbeskyttelse ABC med gode råd før og efter bilen rustbeskyttes. Blandt rådene er bl.a.:

  • • Vælg et rustbeskyttelsescenter, der er tilmeldt kontrolordning fra FDM eller Teknologisk Institut
  • • Spørg til bekendtes erfaringer med rustbeskyttelsescentre
  • • Se efter i motorrummet. Er der tørret pænt af efter rustbeskyttelsen
  • • Stik en finger op i vangerne og mærk efter, om der er sprøjtet med rustbeskyttelse
  • • Undgå undervognsskyl ved bilvask det første halve år til rustbeskyttelsen er helt fast.

Pressemeddelelse.

 

Links:
Relevante Link(s) : FDM

 

 

 

 

 

Prøv også at læse disse indlæg