Solo Diesel: Undgå benzin på dieselbilen

af Ebbe Sommerlund
Med Solo-diesel er det slut med at tanke forkert brændstof på bilen

I 2012 var der 2.400 bilister, der måtte op på et fejeblad fra Dansk Autohjælp, fordi de havde tanket forkert brændstof på bilen.

 

Når de røde ører på ejerne atter er normal farve, kan en del af de uheldige se frem til en meget dyr regning – især hvis de har tanket benzin på en dieselbil. På sådan en kan højtrykspumpen ikke lide benzin, der ikke smører nok, og prisen på en ny pumpe løber let op på den forkerte side af 20.000 kr.

Set i det perspektiv er Solo-diesel en billig forsikring på trods af en prislap på cirka 500 kr.

Tank uden at skrue proppen af

Den gule prop erstatter dit almindelige tankdæksel, og skal sidde i under tankning. Ideen er at den brede dieselpistol skubber tænderne til side, mens den slankere benzinpistol bliver fanget af de røde tænder.

I praksis virker det glimrende, og det er dejligt at man ikke skal skrue dækslet af, når man skal tanke. Jeg så dog gerne, at man kunne spænde Solo-Diesel fast med en skrue eller anden låseanordning. For hvis man er distræt nok til at tanke benzin på dieselbilen, så kunne man måske også være fraværende nok til at skrue Solo-Diesel af og tanke de forkerte dråber alligevel.

Hvis man kunne have låst den, så havde Solo-Diesel været perfekt, men som den er nu, får den alligevel en anbefaling herfra.

Der er flere forhandlere af Solo-diesel i Danmark. En hurtig søgning på Google finder hurtigt en forhandler nær dig.

 

Prøv også at læse disse indlæg