Annonce (læs mere efter annoncen)

Vi tester: CampKem og CampRens

af Ann Karina


Denne sommer har vi testet de nye toiletvæsker fra CampasSweden – nemlig CampKem og CampRens. Prisen er lav, og væskerne skulle være drøje i brug. Det lyder lovende, og man kunne fristes til at spørge sig selv: “Kan det blive meget bedre?”. Og svaret er… “Ja – desværre.”

I forsommeren i år gjorde en af vores brugere her på portalen (Ebbe) os opmærksomme på de nye produkter fra CampasSweden. Produktbeskrivelsen lød lovende og til en pris på kun ca. 35,- kr. pr. liter, måtte vi simpelthen prøve de produkter. Vi kontaktede CampasSweden, og fik modtog kort tid efter en pakke med både CampKem of CampRens til test.

Efterfølgende allierede vi os med brugerne Claus og Ebbe her fra portalen. Vi har alle brugt Aqua Kem fra Thetford, og ingen af os er specielt tilfredse med den toiletvæske. Vi synes alle, at den er for dyr, og ingen af os bryder os om den stærke lugt af kemikalier, som denne toiletvæske udsender.

“Årsagen til at jeg begyndte at kigge mig om efter et nyt produkt af toiletvæske var at jeg fandt det dominerende mærke Thetford både for dyrt og med en ubehagelig duft af kemikalier. Thetfords toiletvæske har ikke levet op til mine forventninger om at bekæmpe duft samt nedbryde indholdet i toilettanken “, fortæller Ebbe.

Annonce (læs mere efter annoncen)

Selv er vi enige med Ebbe hvad den ubehagelig lugt af kemikalier, men vi synes nu at Aqua Kem fra Thetford nedbryder indholdet i toilettanken rimeligt godt.

Vi fik så alle hhv. 2 flasker CampKem og 2 flasker CampRens med på tur, og glædede os til at afprøve produktet. Men efter at have haft produkterne med på tur i nogle måneder, må vi erkende at produkterne ikke har indfriet vores forhåbninger.


Den grønne CampKem til toilettanken og den røde CampRens til skyllevandet

“Efter et par måneders brug af toiletvæsken fra Campasweden må min konklusion være, at jeg ikke finder dette produktet anbefalelsesværdigt. Jeg hæfter mig især ved produktets manglende evne til at “bekæmpe” den dårlige duft der udvikler sig fra toilettanken samt en manglende evne til at nedbryde både toiletpapir og fækalier. Toiletpapiret vi brugte i denne periode har været Thetfords let-nedbrydelige toiletpapir.”, siger Ebbe.

Heller ikke Claus er tilfreds med CampKem.

“Jeg vil kun bruge CampKem, hvis jeg tømmer potten hver dag.”, siger Claus.

Går der længere tid imellem at toilettanken tømmes, vil Claus fraråde at bruge produktet pga. lugtgener.

Vores egne erfaringer stemmer overens med Ebbes og Claus. Vi plejer normalt at tømme toilettanken hver 3. dag. Men den gik ikke med CampKem. Allerede på 2. dagen var der en tydelig lugt fra toilettanken inde i campingvognen, og på 3. dagen var stanken ude på toilettet ganske gennemtrængende. Vi brugte CampKem gennem to måneder, og er ikke begejstret. Ganske vist er det billigt og drøjt i brug (kun 75 cl. CampKem pr.10 liter væske i toilettanken), men når det ikke virker efter hensigten, kan det være lige meget.

Ebbe fortsatte med at lede efter et alternativ til Aqua Kem fra Thetford, og prøvede bl.a. Matas klosetvæske. Denne ligger prismæssigt under det halve af af prise på CampKem – nemlig 65,- kr. for 2,5 liter klosetvæske.

“Jeg har afprøvet Matas´s klosetvæske i et par uger og jeg må indrømme at jeg er imponeret over produktets evne til at bekæmpe den ubehagelige duft fra toilettanken og ikke mindst evnen til at nedbryde toiletpapir. Det bør bemærkes at jeg i forbindelse af med brugen af Klosetvæsken fra Matas har brugt helt almindeligt toiletpapir, men det har Matas´s klosetvæske ikke haft problemer med at opløse.”, siger Ebbe og fortsætter:

“Jeg har ikke undersøgt de forskellige væskers bestanddele nærmere og kan derfor ikke udtale mig om hvilke væsker der er bedst for miljøet mv. og jeg har i alle tilfælde fulgt de på produkterne trykte anvisninger for blandingsforhold, mængder. Jeg har ikke regnet på hvad Matas´s klosetvæske koster pr. tankfuld eller lign, da dette produkt ikke doseres på samme måde som de to øvrige.”

Hvor vi alle var ret enige om effekten (elle mangel på samme) af CampKem, så er vi ikke så enige når det gælder produktet til skyllevandstanken, nemlig CampRens.

CampRens dufter svagt af blomster, og skulle efter sigende efterlader en beskyttende film i kummen og beskytter mod misfarvninger. Ligesom CampKem er det drøjt i brug, og også her skal der kun bruges kun 75 cl. pr. 10 liter vand.

I Claus og Ebbes campingvogne, er der ikke separat tank til skyllevand, hvorfor de ikke har kunne teste dette som forskrevet.

“Vores campingvogn er ikke udstyret med en separat vandtank til toilettet, men jeg har efter et endt toiletbesøg hældt en “skvis” af Camp rens ned i toiletkummen. Dette har dog kun haft en flygtig effekt og det desværre ikke haft en mere vedvarende dufteffekt.”, siger Ebbe.

Claus har slet ikke forsøgt sig med CampRens i skyllevandet, men han fandt en anden måde at bruge produktet på. Han fandt på at hælde CampRens i campingvognens indvendige spildevandstank, og her havde det en positiv effekt. CampRens fjernede lugtgener fra spildevandstanken og sendte en behagelig duft ud i stedet.


Begge produkter kan købes hos en del danske forhandlere

Vi har som de eneste brugt CampRens i toilettets skyllevand, og her er vi positive. CampRens udsender en behagelig duft ved brug, og der sætter sig ikke belægninger i kummen. Så her holder produktet faktisk hvad det lover.

Så konklusionen på vores test må være:

CampKem er ikke pengene værd, når det gælder nedbrydning af lugt fra og indhold i toilettanken. Vi kan ikke anbefale det produkt.

CampRens er et udmærket produkt til campingvogne med separat skyllevandstank til toilettet. Dette produkt vil vi nok fortsætte med at benytte.

Det er ikke alle danske campingforhandlere, der fører CampasSweden produkter, men vi har da set produkter hos flere forhandlere på vores sommertur i år.

 

Annonce (læs mere efter annoncen)

isabella-cirrus-north--textad

Isabella Cirrus luftfortelt sætter nye standarder

Isabellas nye luftfortelt, Cirrus North er lavet i deres velkendte akryl, som er et let, robust og åndbart materiale, der holder teltets farver smukke i mange år frem.

Læs mere her >>>


Prøv også at læse disse indlæg