Miriam og Jan Glæsel har udgivet endnu en bog i den populære serie af grill-bøger. Vi har haft et eksemplar af bogen til anmeldelse, og der er masser af tips og tricks til bedre grillmad for os campister.
Ti år er der gået siden parret udgav deres første grillbog, og nu er så den tredje bog i serien udkommet. Undertitlen er ‘Pletskud og Cowboytricks’. Og lad det være sagt med det samme – selvom titlen ‘Brug låget’ nok vil få de fleste til at tænke på den klassiske kuglegrill, så er bogen også for dem, der sværger til gasgrill. Så uanset hvilken grill, man har, så kan man få glæde af bogen.
‘Brug låget når du griller’ er den tredje grillbog fra Miriam og Jan Glæsel
Grillkogebogen henvender sig både til nybegyndere og erfarne. Parret, der selv griller 4-5 gange om ugen året rundt, deler gavmildt ud af gode råd om optænding, stegetider, teknikker og ikke mindst miljøvenlig grill-adfærd. Samtidig skærer forfatterne ind til benet og udpeger det grilludstyr, der rent faktisk er nødvendigt. Undervejs lader Miriam og Jan læseren lære af parrets egne fejl, når de med vanlig selvironi og glimt i øjet fortæller små anekdoter om egne mærkværdige kuldsejlede grill-eksperimenter.
Bogen indledes med at omfattende afsnit med gennemgang af de forskellige grilltyper, grillmetoder, udstyr samt anbefalet værktøj/tilbehør. Selv om gennemgangen er ganske detaljeret, så er det hele skrevet på en letforståelig og letlæselig måde.
Stort afsnit med en masse gode råd til udstyr og teknikker
Der er en masse lækre og spændende opskrifter i bogen – 156 for at være helt præcis. For alle opskrifter er der angivet hvilke rå-varer, der skal bruges. Desuden er der angivet tilberedningstid for hhv. gas- og kulgrill, sværhedsgrad og nødvendigt udstyr. Opskrifterne er endvidere opdelt efter hvad der skal tilberedes i køkkenet og hvad der skal laves på grillen.
Opskrifterne er letforståelige og godt beskrevet
Uden at være fanatiske eller fedtforskrækkede forslå Mirian og Jan Glæsel at tilberede retterne på en langt sundere måde, og madgalleriet indeholder flere grøntsager, fisk og fjerkræ end tidligere. Glæsel-parrets version af Wienerschnitzel, er blevet til ‘Pip’erschnitzel – lavet på kylling naturligvis, og frikadellen genopstår i flere nye varianter med kyllinge- og fiskekød. Derudover indeholder bogen afsnit om lækkert tilbehør i form af sunde salater, marinader, dressinger og dip samt forslag til brød og desserter på grillen.
Opskrifterne ledsages af flotte billeder
Man skal ikke være kok, for at kunne følge opskrifterne. Når nu titlen er Pletskud og Cowboytricks, var det nærliggende at lade de danske cowboys på Western Camp forsøge sig med bogens opskrifter. Og de synes alle at opskrifterne var lige til at gå til.
Der er opskrifter for enhver smag og enhver gane. Det er ikke de billigste opskrifter, der præsenteres i bogen. Vi prøvede at lave retter som Oksecarpaccio med nudelsalat, Herreret – i den sorte gryde, Glæsels Flæskefrikadelle m. fl., de var alle rimelig nemme at lave og meget velsmagende.
Vi synes det er en rigtig god grillbog, og de mange små noter med tricks og gode råd gør bogen sjov og spændende at læse.
Fakta om bogen
Titel: Brug ‘Låget’ når du griller® – Pletskud & cowboytricks
Forfatter: Miriam Glæsel og Jan Glæsel
ISBN: 9788711422823
Omfang: 224 sider, hardcover
Pris: 299,95 kr.
Links: | |
Relevante Link(s) : | Forlaget Lindhardt og Ringhof |