Annonce (læs mere efter annoncen)
Leading Campings

Camping i Juleferien og julemarked i Flensborg

fam jensen vinter 2014 2015 juleferie 01

Efter at have tilbragt et par dejlige og rolige Juledage, hvor vejret har været lidt bedre end de sidste 14 dage, kører vi ned til Medelby for at ønske vores “vun” God Jul. Det blæsevejr vi har haft de sidste 14 dage – med regn, hagl og stride vindstød – er heldigvis stilnet af.

Vi har ingen sne i Lunderskov, men da vi nærmer os Medelby ligger der et lillebitte hvidt lag sne, som pynter gevaldigt i disse ellers ret mørke dage. Tænk, at vores vogn skulle være så heldig at opleve sne under fusserne 😛 Selvom regn og lidt blæst ikke kyser os, så er det jo DET her hvide underlag med tilhørende sol og stille vejr, der virkelig gør vintercamping til noget specielt. Fie er helt pjattet med sne og det er altså sjovt at kigge på en hund, der så tydeligt nyder at få sne under poterne 🙂

fam jensen vinter 2014 2015 juleferie 02

Smukt vinterpyntet plads - SÅ er det JUL :)Smukt vinterpyntet plads – SÅ er det JUL 🙂

Annonce (læs mere efter annoncen)

Gitte bedyrede at hun fandt denne sne engel - jeg mistænker dog, at hun selv har været igang ... :DGitte bedyrede at hun fandt denne sne engel – jeg mistænker dog, at hun selv har været igang … 😀

Ligesom der er ting, man skal huske, når man forlader CV’en i vinterhalvåret, så er der naturligvis også ting, der skal gøres, når man ankommer;

  1. Hvis der er åbnet for vandtanken (der er 2 “plast møtrikker”, der skal drejes) skal der lukkes, så vandet ikke bare suser ud igen.
  2. Tænd for gassen på gasflasken.
  3. Tænd for strømmen
  4. Tænd for blæsevarmen.
  5. Lidt blå desinficeringsvæske hældes i toiletkassettten sammen med lidt vand.
  6. Der hældes vand på vognen 2 steder.

Herudover tjekker vi lige om bardunerne stadig er stramme og kigger forteltet efter for evt. skader.

Vi konstaterer, at der er pænt vådt i den yderste del af gulvet og finder ud af, at det skyldes kondens fra termoloftet; det samler sig simpelthen og når der ligger en pæn sjat, giver dugen efter og ned kommer der vand 🙁 Det forklarer også de mugpletter, der er kommet på vore fine campingstole .. *hmm Nå, men vi bliver jo hele tiden klogere og nu ved vi, at vi skal ha’ sat nogle skåle dér, hvor vi har registreret de små vandfald og stolene stiller vi også et andet sted.

På campingvognen er der desværre et af “skørterne” nederst langs siden af vognen, der hænger og ligner noget, der kan finde på at falde af — umiddelbart er det ikke til at se, hvad der holder sammen på disse; der er ingen skruer at se og lim synes en smule utilstrækkelig, så det skal undersøges – forhåbentlig er det noget vi selv kan klare på campingpladsen.

Vores nye uundværlige ven - en USB lader med 4 stik :) Lige omme fra HongKong land til 60kr inkl porto. 5 tlf, et par tablets og et kamera ... jo - laderen har nok at se til.Vores nye uundværlige ven – en USB lader med 4 stik 🙂 Lige omme fra HongKong land til 60kr inkl porto. 5 tlf, et par tablets og et kamera … jo – laderen har nok at se til.

Nå – nu skal vi jo ikke glemme hvad vi er kommet for; nemlig at hygge ;-P Jeg har lavet en god portion frikadellefars derhjemmefra, som jeg går igang med at forme og stege, mens ungerne ser en tegnefilm og Bryan står og danser ude i forteltet; jo jo den er skam go’ nok — vældig festligt at kigge ud på :-))) (og han har altså nok kun fået en enkelt øl *heheh ) Frikadellerne bliver helt perfekte, dog er kartoflerne byttet ud med en pastaret og salat 🙂

Caroline alias Mulle har vi sendt med Farmor hjem til Horsens, så der er faktisk lidt stille i forhold til normalen 😛

Konen kunne ikke vente på, at vi fik snøvlet os færdige .Konen kunne ikke vente på, at vi fik snøvlet os færdige ...

... så må man jo afsted, på ens dertil indrettede flade konvolutter ! Sidegevinsten er jo dog ikke til at tage fejl af - skønt vinter landskab !… så må man jo afsted, på ens dertil indrettede flade konvolutter ! Sidegevinsten er jo dog ikke til at tage fejl af – skønt vinter landskab !

Efter den sædvanlige kondens aftørrrings gymnastik og lidt morgenmad, begynder jeg at gå i retning af Flensborg med kameraet. Der er stadig hvidt og fint, så mens jeg får lidt frisk luft og motion, finder jeg lidt vintermotiver. Lige før Osterby bliver jeg samlet op af familien og vi kører ind til Flensborg, hvor der er dejligt mennesketomt pga at forretningerne jo har lukket om søndagen. Det er fuldstændig oplagt at gå ind i “Rote Strasse” og få os en kop gløgg (punsch) i den mest fantastisk, hyggelige gård, hvor der er pyntet godt op med julelys og – kugler; Brasch Rum, hvor man også finder et museum, der fortæller om rommens historie.

fam jensen vinter 2014 2015 juleferie 08

Rote strasse og dens små gyder, er altid flot julepyntet på denne årstid.Rote strasse og dens små gyder, er altid flot julepyntet på denne årstid.

fam jensen vinter 2014 2015 juleferie 10

Her i kulden, varmer det godt med en Punsch :)Her i kulden, varmer det godt med en Punsch 🙂

Herfra går vi ned på strøget og finder de små hyggelige træhytter, som huser både flere caféer, garnboder, pølseboder osv. – det skaber en utrolig stemning og folk kommer hinanden meget mere ved end hvis de gik ind på en café. Jeg er viiild med det :-))

Børn er jo nogle sjove størrelser; man vil så gerne kunne smitte dem med dét, man selv synes er det mest fantastiske i verden, men det er altså sjældent at de er så modtagelige, som man synes de bør være. Måske skyldes det til dels den distræthed, der efter min mening er fulgt med mobilerne, der jo skal tjekkes HVER gang, der kommer et lille bib fra en facebook notifikation, som ikke kan vente. Ungerne er ikke modne nok til bevidst at vælge at være tilstede i nuet og dermed mener jeg også, at de går glip af meget i forhold til os andre, som ikke konstant blev forstyrret i vore tanker og midt i nye oplevelser; det er synd og skam … Med andre ord, så går jeg nok lidt overbord mht verbale lovord for at få de børn til at registrere bare lidt af min begejstring for dét, der sker omkring os (lige nu er det så julehyggestemningen i Flensborg) , at de nok bare bliver pinligt berørte og det dermed får en negativ effekt — det er altså ikke nemt.

Bryan er mere visuel; på ham kan man se, om han hygger sig eller ej og det med at dvæle ved ting er ikke lige på hans to-do liste ;-P Måske er der også derfor, at han befinder sig så godt i New York, hvor ALT foregår i et hæsblæsende tempo, hvor jeg er mere til Frankrig og Italiens tilbagelænede livsfilosofi; kunsten at lave ingenting !! Hvis man kunne opnå en balance mellem de 2 ting, tror jeg man vil få mest ud af tilværelsen.

Juleboderne på strøget i Flensburg er stadig på pladsJuleboderne på strøget i Flensburg er stadig på plads

Tilbage på campingpladsen får vi vasket op og i skumringen tager vejret pludselig en drejning; vi har haft minus 1-2 grader og hen på eftermiddagen dalede den yderligere til 4-5 minusgrader, men sidst på eftermiddagen stiger temperaturen og det giver sig til at regne – mystisk. Det bliver helt sikkert møgglat senere :-/

Aftensmaden bliver lavet og indtaget, hvorefter Maria har bestemt, at vi skal se May Day; et program fra National Geographic, hvor de skildrer forskellige flykatastofer og hvordan de finder frem til årsagen af disse. Det er dokumentar udsendelser, som er meget fængslende og interessante; dog har Bryan rimelig godt styr på, hvilke jeg må få lov at se; helst dem, hvor alle overlever – tak 😉

Julens alliersidste solstråle nydes i fulde drag !Julens alliersidste solstråle nydes i fulde drag !

Dagen efter får Bryan handlet en smule Nytårsfyrværkeri (mest heksehyl og knaldperler 😀 ) og den obligatoriske flaske champagne – det er kun til vort eget forbrug, så vi er kun små “fisk” hvad angår ulovligheden i at tage det med over grænsen – faktisk små gubbi’er — men undskyld alligevel !! ;-D

Tjeklisten gennemføres med omvendt fortegn og inden vi damper af hjem mod Lunderskov, ønsker vi vores campingvogn, samt alle vore medcampister, Camping Mitte og ikke mindst Altomcamping.dk et rigtig Godt, Helsebringende og Fremgangsrigt Nytår :-)))

Læs også:

Besøg også fam. Jensens egen hjemmeside

Annonce (læs mere efter annoncen)

Prøv også at læse disse indlæg

Skriv en kommentar