Drømme på hjul

af Bjarne Søby
Drømme på hjul

I år kan bilen fejre 125-års jubilæum i Tyskland, og i jubilæumsåret kan du få masser af viden om biler på din tur rundt i Tyskland.

Du kan vælge imellem en lang række museer, der er opført af producenterne af legendariske bilmærker. Her præsenterer bilkoncernerne sig selv og tidligere tiders teknik og giver et indblik i deres drømme og fremtidsvisioner. Det gør de i bygninger, der er præget af dristig, fremtidsorienteret og i flere tilfælde prisbelønnet arkitektur: Mercedes-Benz museet og Porsche museet i Stuttgart, BMW museet i München, “Gläserne Manufaktur” i Dresden, Audi-museet Mobile i Ingolstadt, August Horch museet i Zwickau, Autostadt i Wolfsburg, der både er museum og oplevelsespark med tilbud for store og små. Her kan man udvikle sin egen drømmebil, og hvis man vil teste sine køreevner, kan man vove sig ud på de krævende inden- og udendørs baner.

Et af højdepunkterne i bilårets eventkalender er “Automobilsommer 2011” i delstaten Baden-Württemberg, hvor den første bil rullede ud på vejen for 125 år siden.

I 125 dage – fra 7. maj til 10. september – markerer delstaten fødselsdagen med en bred vifte af udstillinger, teaterforestillinger og koncerter. Et spændende museum at besøge i Baden-Württemberg er Auto & Technik Museum Sinsheim mellem Mannheim og Heilbronn. Her kan man opleve veteranbiler, sportsvogne, fly – bl.a. en original Concorde fra Air France – Europas største formel-1-udstilling og motorcykler.

Drømme på hjul

Bestil brochuren “Automobilsommer 2011” på tysk eller engelsk hos Tysk Turist Information på e-mail office-denmark@germany.travel eller telefon 33 43 68 00. Udover biltemaet fortæller brochuren også generelt om seværdigheder i byer og turistomtråder i Baden-Württemberg.

Drømme på hjul

Pressemeddelelse

 

 

Prøv også at læse disse indlæg