Danskerne er vilde med tre-generationsferier

af Ann Karina
italien 2011 baia domizia del3 01

Fire ud af ti holder ferie med bedsteforældre, forældre og børn. Ferien er, for mange familiers vedkommende, tid til endelig at være sammen og komme væk fra den travle hverdag.

Men mange familier nøjes ikke med at holde ferie blot børn og forældre sammen. Bedsteforældre er nemlig også ofte en del af ferieligningen. Således dyrker fire ud af ti at tage på ferie tre generationer sammen – ikke så meget af praktiske årsager men mest, fordi det er hyggeligt. Det viser en undersøgelse foretaget af SunnyRentals.com blandt 1.190 danskere.

Mormor, morfar, farmor og/eller farfar er ofte en del af ferieplanlægningen. Fire ud af ti (44 pct.) dyrker nemlig at tage på ferie tre generationer sammen, og hele 12 pct. af disse tager sammen på campingferie.

Og mens man kunne mistænke forældre for at tage deres forældre eller svigerforældre med på ferien, fordi de så kan blive aflastet ift. børnepasningen, så er grunden til at holde ferie tre generationer sammen i langt de fleste tilfælde (84 pct.), at det simpelthen bare er hyggeligt!

Bedsteforældrene inviterer på ferie
At vi sætter pris på at holde ferie sammen tre generationer samlet bliver således ikke overskygget af praktikaliteter, når vi bestiller ferien.

Men hver fjerde (25 pct.) tilkendegiver dog, at en af årsagerne til, at de holder ferie med flere generationer, er, at de bliver inviteret. Og det er specielt de yngre generationer (20-39 år), der ofte får betalt ferien med børn og bedsteforældre.

Samtidig vælger hver femte (22 pct.) i undersøgelsen af og til at være dem, der inviterer. Dette gælder specielt bedsteforældregenerationen på 50 + år.

 

Prøv også at læse disse indlæg