Cabbys største nyhed i 2013 er lige til at lukke op og skide i ;-)

af Bjarne Søby
Cabbys nye toilet er pænt og fylder ikke mere end normalt

Og så er det ikke en gang lyv, for Cabby kommer som de første på markedet med et forbrændingstoilet til campingvogne. Det er smart, men er det prisen værd?

Det nye toilet har fået navnet Cabby Loo, og kan leveres som ekstraudstyr i alle Cabby modeller fra 2013. Der er i bund og grund tale om et avanceret toilet, hvor ens efterladenskaber brændes i stedet for at opsamles i en tank. Affaldsproduktet er således kun aske, og iflg. Cabby vil en person ikke generere mere aske på en måned, end der kan være i en kaffekop.

Her viser Christian Jørgen den skål hvor askens opsamles i. Når skålen skal tømmes, så løftes toilettet og skålen kan trækkes udHer viser Christian Jørgen den skål hvor askens opsamles i. Når skålen skal tømmes, så løftes toilettet og skålen kan trækkes ud

Asken er desuden steril, og kan – som Cabby anbefaler i deres folder om toilettet – bortkastes i grøftekanter e.l. Forbrændingsprocessen er desuden lugtfri, kemikaliefri, og der skal ikke benyttes skyllevand.

Her ses toiletkummen med isat filter. Filteret minder mest om et meget stort kaffefilterHer ses toiletkummen med isat filter. Filteret minder mest om et meget stort kaffefilter

Toilettet fungerer ved at man sætter et filter ned i toiletkummen før brug. Efter brug starter forbrændingen automatisk. Forbrændingen tager ca. 1½ time. Man kan godt benytte toilettet inden at forbrændingen er færdig. Forbrændingen stopper når låget på toilettet åbnes og toilettet benyttes. Forbrændingskammeret er dog ikke voldsomt stort, så der er selvfølgelig en begrænsning på hvor mange gange toilettet kan benyttes, inden det skal have lov til at arbejde færdigt.

Filteret lægges blot ned i kummen. Børn skal nok instrueres i vigtigheden af at filteret placeres korrekt. Der skulle jo nødig smutte noget ved siden afFilteret lægges blot ned i kummen. Børn skal nok instrueres i vigtigheden af at filteret placeres korrekt. Der skulle jo nødig smutte noget ved siden af

Iflg. den danske importør Christian Jørgensen skal asken tømmes ud ca. en gang om ugen, eller inden man kører med sin campingvogn.

Cabby Loo er smart og godt tænkt. Det er nyudvikling og gennemprøvet idet ca. 3% af alle hytter i Norge og Sverige er udstyret med et toilet af denne type.

Eneste ulempe er prisen. En Cabby bliver 29.995,- kr. dyrere, når man bestiller den med Cabby Loo. Hertil kommer 100 gr. gas pr. forbrænding, og 5 øre pr. filter.

Benyttes toilettet 5 gange om dagen, og bruger man sin campingvogn 40 dage om året i 10 år, bliver prisen pr. toiletbesøg ca. 15 kr. – eller ca. 75 kr. om dagen. Til sammenligning koster det ved brug af traditionelt campingtoilet med væsker og vand ca. 2,25 pr. toiletbesøg – eller 22,50 kr. om dagen.

Betjeningspanelet viser driftsstatus for toilettetBetjeningspanelet viser driftsstatus for toilettet

Da Cabby Loo er fastmonteret i campingvognen, kan man selvfølgelig få toilettet finansieret sammen med campingvogne, og man vil derfor ikke mærke til den øgede udgift til toiletbesøg i sit feriebudget. Faktisk er det en pudsig tanke… at man nu kan få finansieret ens ekstraudgift til toiletbesøg 🙂

Som nævnt er Cabby Loo smart og innovativt. Men til den pris skal man virkelig hade at tømme toilettank. Det skal dog nævnes at Cabby Loo er en kærkommen nyhed for personer, der ikke har fysisk styrke til at håndtere en 20 liters toilettank.

Indtil videre er det kun Cabby, der kan tilbyde denne type toilet. Men hvis det bliver en succes, mon så ikke vi vil se andre fabrikater komme med noget tilsvarende.

Links:
Relevante Link(s) : Cabby

Prøv også at læse disse indlæg