Annonce (læs mere efter annoncen)

Myg og hvordan vi undgår dem (mest muligt) !!

af Bryan Jensen
Myg bryan artikel 230516 01

Myggen er sommerens mest forhadte følgesvend; med sin umiskendelige, irriterende høje bzzzz-lyd, kløende stik og mangel på navigationsevner (når den finder ind i både ører, næse og mund, mens vi sover) giver den sommeraftenenerne den ekstra dimension, som vi ALLE helst ville være foruden.

Fakta er, at myg udklækkes i fugtige områder når det er dejligt varmt. For at producere æg skal den bruge blod fra enten mennesker eller dyr og det er derfor kun hunmyggen, der stikker. Herhjemme topper myggens storhedstid i august, men rejselystne danskere ved, at sommerferien til sydeuropa skal ledsages af myggemidler i lange baner.

Nogle er mere plaget af myggestik end andre. Videnskaben mener ganske vist at have fundet ud af, at det har noget med duftstoffer at gøre, men ikke at det er blodet, der dufter. Derimod kan de ting vi spiser have en effekt; bl.a. hvidløg, som har vist sig at virke afskrækkende.

Annonce (læs mere efter annoncen)

Myg bryan artikel 230516 02Børn KAN komme til at se sådan ud, efter en lidt for ond myg 🙁

Her er de gængse tips for at undgå de små krapyler:

Hold døre og vinduer lukkede (så dør man kun af varme og ikke af manglende søvn ;-P ) Klæd dig i lange bukser og trøjer (måske en niqab ? ;-D )

Myggenet – specielt over de mindstes senge, da man ikke må bruge myggemidler på børn under 3 år (det har mange bare glemt at skrive på deres myggeprodukter !! )  En god fluesmækker (et ugeblad eller avis kan også klare ærterne er min erfaring).

Lad myggen suge færdig; den suger nemlig noget af sin gift ud igen (nemmere sagt end gjort, når bæstet sidder der med et saligt ansigtsudtryk !! )

Myggemidler må aldrig sprayes i ansigtet og brug kun midler, der er godkendt af Miljøstyrelsen, som skulle være uskadelige for os. En myggestift kan alternativt bruges til steder i ansigtet.

Myg bryan artikel 230516 03Her kunne man godt have brugt 5-6 myggestifter – AV det gjorde nuller naller

Ud over disse tips og råd kan man dog godt gå et skridt videre, da jeg godt kan pege på en ting eller 2 af ovennævnte, som er svære at håndhæve i 30-35 graders varme;

Prøv at lægge en dusk persille i vindueskarmen (hyldeblomst virker også); det bryder myg sig ikke om. De kan heller ikke li’ eddike, så det kan bruges som “parfume” i små mængder bag øret og på anklerne. Æteriske olier, såsom teatree oil, er også virksomme at smøre sig ind i.

Tidselolie har også en stor effekt; kan købes som kapsler i større supermarkeder, Matas m.fl. og man indtager 2 kapsler om morgenen og én om aftenen.

I Sverige kan man købe Jugle Oil (som dog ikke må bruges igennem en længere periode og derfor ikke godkendt i DK), som er yderst effektivt. Skulle man alligevel ha’ været offer for et orgie på sin hud, kan man mindske kløen ved at gnide citronsaft, løg eller agurk på gerningsstedet.

I håbet om, at du vil ha’ gavn af én eller flere af ovennævnte tips, ønskes du og dine en rigtig dejlig og myggeplagefri sommer 😀

 

Annonce (læs mere efter annoncen)

Prøv også at læse disse indlæg

Skriv en kommentar