En koblingslås giver ingen rabat på forsikringen

af Bjarne Søby
Koblingslåse fra Fullstop Security

I flere andre lande udløser en tyverisikring med koblingslås en rabat på din campingvognsforsikring. Men det gælder ikke i Danmark. Faktisk er der ingen koblingslåse der er godkendt af danske forsikringsselskaber.

I efteråret var jeg til en præsentation af 2021-nyheder hos Camping Agenten. Her fik vi bl.a. fremvist produkter fra Fullstop Security til tyverisikring af autocampere, campingvogne og teltvogne. Et af produkterne var en koblingslås – dvs. en anordning der sættes over trækstangen og låses, så det ikke at hægte campingvognen på en bil.

Koblingslåsene var store, meget gul og så lidt tunge ud. Vi fik at vide at koblingslåsene var godkendt af forsikringsselskaber i England, og at det derfor var et kvalitetsprodukt. 

Uden at kende til produktet, så har jeg ingen grund til at betvivle kvalitet. De så meget solid ud, men virkede også lidt tunge og klodset. 

Annonce (læs mere efter annoncen)
Koblingslåse fra Fullstop Security
Koblingslåse fra Fullstop Security

Men… det der med forsikringsgodkendelsen havde bidt sig fast. Skulle jeg nu til at udskifte min egen koblingslås. Jeg har haft den i over 5 år.  Det er en ALKO, den er lille, let, og nem at have med at gøre. Den har en indbygget cylinderlås, og er både svær og tidskrævende at bryde op. Og så er den ikke større end jeg kan have overtrækket på trækstang på selvom koblingslåsen er der.

alko koblingslås
Vores ALKO koblingslås er lille, let, og meget let at montere

Men hvis jeg nu kunne spare på min forsikring ved at udskifte min koblingslås, så gav det mening at købe en ny. 

Ingen forsikringsgodkendelse i Danmark

Spørgsmålet er så, hvor meget man kan spare på sin campingvognsforsikring i Danmark ved at have en godkendt koblingslås. Svaret er: Ikke noget som helst

Vi ringede til de 4 største forsikringsselskaber i Danmark, og spurgte om der er penge at spare på ens campingvognsforsikring, hvis man har en godkendt koblingslås.

Top Danmark, Tryg, Codan og Alm. Brand svarede alle, at de ikke har godkendt nogen koblingslås, og at brugen af en sådan ikke giver nedslag i forsikringspræmien.

Top Danmark siger desuden: ”Hvis Topdanmark stiller krav om, at campingvognen har en effektiv tyverisikring, er det en betingelse for dækning af tyveri, at tyverisikringen var aktiv, da tyveriet skete. Eventuelle tyverisikringskrav er nævnt i policen.”

Codan tilføjede at de i nogle tilfælde giver rabat hvis campingvognen er udstyret med en slingrestabilisator.

Vi undersøgte også en del mindre forsikringsselskaber, og heller ikke der fandt vi nogle selskaber, der giver rabat på præmien, hvis man bruger en koblingslås.

En koblingslås kan kun anbefales

En ALKO koblingslås koster ca. 650 kr. – alt efter model. Den er sikker, gennemprøvet og bruges af mange. Den nye koblingslås fra Fullstop Security er set til kr. 1.095,-.

De opfylder begge det samme formål. Nemlig at gøre det sværere for en tyv at stjæle netop din campingvogn. Begge koblingslåse kan brydes op, men det tager tid og vil støje. Og det er lige præcis de to ting, en tyv gerne vil undgå.

Så hvis man holder af sin campingvogn, så er en koblingslås en god ting. Jeg vil ikke her fremhæve en lås frem for en anden. Det er op til dig at vælge den, du er mest tryg ved. Men uanset hvilken du vælger, så er der altså ikke noget at spare på forsikringspræmien.

Annonce (læs mere efter annoncen)

isabella-cirrus-north--textad

Isabella Cirrus luftfortelt sætter nye standarder

Isabellas nye luftfortelt, Cirrus North er lavet i deres velkendte akryl, som er et let, robust og åndbart materiale, der holder teltets farver smukke i mange år frem.

Læs mere her >>>


0 kommentar
0

Prøv også at læse disse indlæg

Skriv en kommentar