En Calzone Pizza – bagt på i en Omnia ovn.

af Bjarne Søby
Krydderier tilsættes

En Omnia ovn, er et af de mest alsidige campingtilbehør jeg kender. Jeg har kendt til den igennem flere år, men bare ikke rigtigt fået prøvet den af. Men på denne tur, hvor vi var afsted i en Combi-Camp, skulle den rigtigt testes igennem. Så hvorfor ikke starte med rigtig hyggemad – en Calzone Pizza.

Inden jeg drog hjemmefra, pakkede jeg Omniaen i den medfølgende transporttaske (ekstraudstyr). Hele Omnia ovnen inkl. alt ekstraudstyret, plus en opskriftsbog, kunne være i tasken. Den fylder virkelig ikke særligt meget, og vejer kun ca. 1,5 kg.  – alt inklusiv. Den kunne uden problemer ligge i gaskassen på den Combi-Camp vi skulle afsted i.

En Omnia fylder ikke meget
En Omnia fylder ikke meget

Allerede første aften skulle den afprøves og det blev med en af opskrifterne fra deres hjemmeside. Nemlig Calzone Pizza. Det skal siges, vi var begge lidt skeptiske om dette nu kunne lade sig gøre.

Og der skal laves pizza i vores Omnia Ovn

En firkantet færdigdej til pizza, tomatsauce og klassisk calzonefyld med skinke, champignoner og ost. Og så drysset lidt med oregano. Det var hvad der skulle til for at lave en pizza.

Annonce (læs mere efter annoncen)
Laves som normalt med tomatsauce
Laves som normalt med tomatsauce

Jeg kæmpede lidt for at få den ned i vores Omnia. Men det var nok min egen skyld. ET jeg glemte at fjerne bagepapiret – TO jeg havde puttet for meget fyld i ;). Men resultatet efter 30 min. var intet mindre end fantastisk.

Learning by doing_jeg kæmper lidt for at få den i formen
Learning by doing_jeg kæmper lidt for at få den i formen
Husk at fjerne bagepapiret FØR du lægger pizzaen i formen
Husk at fjerne bagepapiret FØR du lægger pizzaen i formen
Krydderier tilsættes
Krydderier tilsættes

Der tilføjes Oregano direkte i Omina Ovn

Vi gav den lige lidt for meget. Der stod 30-40 min. i opskriften og vi gav den 40 min. Vi kunne godt have nøjes med 30-35 tror jeg. 

30 til 40 min på varmen
30 til 40 min på varmen

Vi gav den lidt for meget varme

Selv om den fik en smule for meget, ser den da meget godt ud

Den stolte pizza Omnia bager
Den stolte pizza Omnia bager

Den stolte kok med det færdige resultat. 

Vi gav den lige lidt for meget. Der stod 30-40 min. i opskriften og vi gav den 40 min. Vi kunne godt have nøjes med 30-35 min. tror jeg.

Vi fortsatte med at bruge Omnia ovn på turen resten af ugen, og lavede rigtigt meget forskelligt i den. Bl.a. æggekage, brød og meget andet.

Omniaen er også nem at gøre ren. Den får selvfølgelig brugsspor, men hvis man smører den godt, bruger foliebakke eller silokoneformen, er rengøringen meget nem. Den kan også tåle at ligge i blød og blive skuret med en skuresvamp.

En Omnia er nem at gøre ren.
En Omnia er nem at gøre ren.

En Omnia er nem at rengøre bagefter

Calzone opskrift:

Ingredienser

 • 1 pizzakit (dej og tomatsauce)
 • 450 g revet ost
 • 200 g røget skinke, hakket
 • Olivenolie
 • Oregano

Fremgangsmåde

 • Rul dejen ud, og rul den med en kagerulle, eller træk i den, så den får omtrent samme størrelse som et stykke bagepapir.
 • Fordel tomatsaucen, og læg ost og skinke ovenpå. Afslut med oregano.
 • Bøj langsiderne opad, og pres kanterne sammen. Husk at tage bagepapiret af inden;)
 • Læg pizzaen ned i Omniaformen, pensl den med olivenolie og drys lidt oregano over.
 • Bag den ved middel varme i ca. 30-40 min., indtil overfladen og skorpen har fået en fin farve.
 • Lad den hvile i 10-15 min. inden servering.
Færdig Omnia Calzone
Færdig Omnia Calzone

Ser da meget godt ud Ik´?

Pizzaen blev rigtig god – men nok nærmere som en pizzatærte. Hvis man ønsker en mere autentisk pizza, kan man også sagtens lave den åben. Her kan en cirkulær dej være en fordel, hvor du bare skærer cirklen i midten ud.

Få flere oplysninger om Omnia ovnen her: https://www.omniasweden.com/

Annonce (læs mere efter annoncen)

Nye regler for gasinstallationer i campingvogne

I henhold det Danske gasreglement er reglerne blevet skærpet for installationer i campingvogne og autocampere blevet skærpet. det betyder blandt andet at…

Læs mere her >>>


0 kommentar
0

Prøv også at læse disse indlæg

Skriv en kommentar