Flade batterier i autocamperen – findes der mon en kur?

af Bjarne Søby
dct presse megapulse 01

En del campister er ude for at deres batteri i autocamperen hurtigt taber ydelse, og efter et stykke tid er helt dødt. I tidens løb er der kommet bud på forskellige kure mod dette problem. Hidtil har intet rigtig virket. Men nu er der kommet en lille enhed på markedet til at montere på batteriet – og virkningen er veldokumenteret.

Hvis strømforsyningen ikke virker, kan det hurtigt blive til irritation og ekstra omkostninger at køre rundt i sin egen autocamper. Blybatterier er lige som mennesker, de ældes desværre. Og nogen gange sker ældningen for batterierne i løbet af ganske kort tid. Meget kort fortalt sker ældning ved sulfatering.

Det vil sige at ionerne krystalliseres og kapsles ind, mister deres egenskaber for til sidst at dø. De døde ioner ender som en belægning på blypladerne. Jo mere belægning der kommer, jo sværere bliver det at lade batteriet op – dermed bliver kapaciteten også mindre og mindre.

Megapulse som den lille enhed hedder, forhindrer ionerne i at krystallisere – og vækker de allerede krystalliserede ionertil live igen. Det er bedst at monterer Megapulse på et nyt batteri – eller på et batteri som er under 2 år gammel. Den er meget nem at montere med lidt silikone eller sættes fast med en strips og kobles til polerne. Batterierne kan holde sig friske og virke optimalt i længere tid end ellers, med en Megapulse monteret.

dct presse megapulse 02Megapulse kan fastgøres direkte til batteriet eller batterikablerne med nylonstrips.

Mange udrykningskøretøjer i Norge bruger allerede Megapulse, dels fordi de kræver meget strøm og fordi de er afhængige af at batterierne yder optimalt.

Den norske Ørnulf Johansen som er produktudvikler og som har mange års erfaring i brug af Megapulse i lastbiler, udrykningskøretøjer og busser fortæller ”Erfaringerne er udelt positive. Dette fungerer. Batterierne bliver mere stabile, opretholder spændingen og kapaciteten og varer længer.”

Undgå en masse bekymringer og omkostninger i fremtiden, og invester 1.798 kr. hos din lokale campingcenter.

Du kan også læse mere om Megapulse på www.dct‐vejle.dk samt se referencer og
dokumentation på www.jenskleven.no

 

Prøv også at læse disse indlæg