Nordlystur Globe-Traveller Voyager Z van del 3

af Ann Karina
Nordlystur Globe Traveller Voyager Z

Vi har været på tur i Norge i en Globe Traveller Voyager Z van fra TJ Camper. Målet var at se Nordlys, men vejret og mulighederne for at se Nordlys var langt fra optimale, så vi besluttede os for at køre mod Skeikampen for at stå på ski i stedet for.

I samarbejde med TJ Camper

På vejen dertil spiste vi frokost på en lidt speciel burgerbar. Efter et ca. 1,5 times kørsel ankom vi til Skeikampen. Vejene var lidt isede og glatte, men vi kom frem med vores lånte Globe Traveller Voyager Z van. Vi ankom midt på eftermiddagen. Vejret var fantastisk, så vi gik en tur rundt i området.

Nordlystur Globe Traveller Voyager Z

Der er flere muligheder for at leje skiudstyr i området. Vi havde vores egne støvler med. Vi havde sagtens kunne have ski i bagagerummet på vores Globe Traveller Voyager Z van, men da vi ikke har fået købt egne ski endnu, lejede vi på stedet. Man skal se sig for, da der er mange penge at spare ved at leje dem de rigtige steder. Og kvaliteten er helt OK – også det billige sted.

Autocamperpladsen ligger stort set lige ved foden af skiområdet, så vi kunne bare parkere vores van, og gå hen til lifterne. Vi var der lidt uden for højsæsonen, så der var ikke så mange andre end os på pladsen. Er man der i ferier, weekender, eller andre højsæsoner, er der masser af liv, afterski m.m. Fordelen er, at der stort set ikke er kø i lifterne og ingen menneskemylder på pisterne.

Skiløjperne lå lige ved siden af

Nordlyset dansede over vores van

Allerede den første aften fik vi lidt af en overraskelse. Noget vi ikke helt havde ventet, og som vi havde opgivet drømmen om på denne tur. Da vi sad og hyggede i vores Van om aftenen tikkede der spændende nordlys notifikationer ind på vores telefoner.

Nordlystur Globe Traveller Voyager Z

Vi holdt øje hele aftenen og ganske rigtigt der kom Nordlys. Og vi havde endda opgivet drømmen. Det var ikke så kraftigt, men det var der. Vi stod uden for i kulden i et par timer og nød synet. Det var dejligt at komme ind i den lune van bagefter.

Igen havde vi sovet godt i vores lånte van. Næste da stod den på aktiviteter i de nærliggende skipister. Om aftenen blev vi igen overrasket af vores nordlysnotifikationer. Og denne gang var det endnu smukkere og kraftigere end aftenen inden.

Mætte af oplevelser gik vi endnu engang til køjs. Det er så fedt at man er uafhængig og kan parkere van ´ en så tæt på oplevelserne. Vi kunne gå til pisterne, og da nordlyset viste sig var det bare at hoppe i skitøjet og springe ud af van ´en. Hvis det blev for koldt, kunne man lige gå indenfor og få varmen.

Se alle afsnit her:

Prøv også at læse disse indlæg