Globe-Traveller Voyager Z -Nordlystur del 1

af Ann Karina

Skal Dette være turen hvor vi får set Nordlys? I november 2021 kørte vi forventningsfulde afsted på en jagt efter nordlyset, for kun at komme hjem skuffede over vi ikke fik det oplevet. Men vi gav det et forsøg mere. Denne gang i en Globe-Traveller Voyager Z van vi har lånt af TJ Camper i Hedensted.

Sponsoreret samarbejde med TJ Camper

Turens første dag var en lang tur. Vores plan var at køre fra København til Trondheim i et stræk. Lige omkring 1100 km. Heldigvis er vi to til at køre, så vi kunne deles om at køre. Globe-Travelleren har rigtigt gode køreegenskaber, og en masse smarte finesser og ekstraudstyr. Så selv om vi skulle køre langt, var det ikke nogen belastning. Og vi holdt jo selvfølgelig også lidt pauser undervejs. 

Nordlys tur i en Globe-Traveller

Turen gennem Sverige er ikke så spændende. Der er motorvej hele vejen, og vi har kørt turen rigtigt mange gange. Men vi hygger os nu alligevel når vi kører. Så får man snakket lidt sammen, hørt noget musik og lavet de sidste planer for turen. Vi glædede os rigtigt meget til at prøve en Globe-Traveller, da vi havde hørt rigtigt meget positivt om mærket.

Så skulle Globe-Travelleren stå sin første prøve

Efter ca. 14 timers kørsel, ramte vi Trondheim, eller nærmere en autocamperplads lige uden for Trondheim. Her skulle vi have vores første nat i Globe-Travelleren i frostvejr. Autocamperpladsen er tilknyttet et motel der ligger lige ved siden af pladsen, og det er her man skal købe sin ”billet”. Dog var der lukket, og de åbnede ikke på noget tidspunkt mens vi var der, så det blev en ufrivillig gratis overnatning. Det var toiletfaciliteterne på den nærliggende tank der blev brugt, da vi ikke rigtigt kunne finde de faciliteter der skulle være tilknyttet pladsen.

Vores nordlys tur i vores lånte Globe-Traveller tog en uventet drejning

Van´en klarede natten rigtigt fint og næste morgen da vi vågnede, tjekkede vi som det første vores forskellige vejrapps og nordlysapps. Og vi blev desværre noget skuffede og modløse. Vores plan havde hele tiden været at komme så langt nordpå som muligt, så hurtigt som muligt. Så kunne vi tage det lidt mere med ro på vejen ned igennem Norge. Vejrudsigten ville dog noget andet. Der var lovet dårligt vejr de næste mange dage. Og da vi ikke havde kunne skaffe pigdæk til vores Globe-Traveller, turde vi ikke at tage chancen at køre turen på bare vinterdæk.

Derfor blev planerne lavet om. Det er det der er så godt ved at rejse på denne måde. Man kan bare ændre planer. Men vi have ikke helt opgivet jagten på Nordlyset endnu, så vi lagde os på en campingplads lidt uden for Trondheim der var nordenvendt og hvor der var en lille chance for nordlys samme aften. Der ville vi så overnatte i vores Globe-Traveller til dagen efter, og så kigge på det hele igen der.

Se med i videoen for at se om vi kom til at se Nordlys den aften, eller om der skete noget helt andet.

Se alle afsnit her:

Prøv også at læse disse indlæg