Foreløbig test af lufttelt Ventura Pascal 390

af Clara og Jan Obbekjer
Ventura Pacal artikel 081116 01

Vi har fået lov til at teste et lufttelt Ventura Pascal 390. Det har været både en eksplosiv og spændende oplevelse, men allermest en rigtig positiv oplevelse. Første gang vi skulle have teltet op, havde vi også mange andre ting om ørene. Men alligevel gik det forholdsvist nemt.

Ventura Pascal 390 er et luft-fortelt. Dvs. et fortelt hvor stængerne er erstattet af luftkanaler, og skal pumpes op. Selvfølgelig finder man først ud af, at ventilen i luftpumpen sidder forkert efter de første 50 pump og intet sker. Fejlen rettet og teltet rejser sig hurtigt.

Vi var lidt i tvivl om, vi kunne komme for meget luft i teltet, da der ikke er måler på den medfølgende pumpe, så vi benytter os af instruktionsvejledningen, der i øvrigt fortæller hvad man skal gøre, på en kort men meget forstålig måde. 

Ventura Pacal artikel 081116 02

Det er vigtigt, at man efter teltet er sat i forteltsskinnen, sætter pløkker i inde ved vognen. Hvis arealet ellers er lige, kan man få stillet teltet meget fint op uden folder i siderne.

Ventura Pacal artikel 081116 03

Afslutningen af luft stangen ind til vognen for oven, burde være afsluttet med rund syning, lige som i bunden. Det vil give en pænere afslutning.

Ventura Pacal artikel 081116 04

Skybrudstesten

Anden tur var vores korte sommerferie med et barnebarn i det Nordtyske. Endnu nemmere at sætte op, nu havde vi jo lidt mere erfaring. Bl.a. havde vi monteret en snor i teltet så det er meget nemmere at trække i teltskinnen. Så i løbet af ca. 15 min. var teltet sat op og pløkket hele vejen rundt. (vi benytter skruepløkker) Dog havde vi ikke sat stormstropper på.

Selvom teltet kun er 390 så er der forbavsende god plads. Stort firmands bord med alm. campingstole og der er god plads omkring til fodtøj, legetøj ol.

Ventura Pacal artikel 081116 05

Det var blevet rigtig sommer med masser af varme Når den store dør var rullet op foran og vinduerne med myggenet i siderne åbnet, så var det faktisk bedre, at sidde inde i teltet end udenfor. Lidt øv dog at det er nødvendigt, at lukke den midterste udgang når det regner. Et par stænger kan benyttes, så døren kan bruges som ”tag”. Man kan eventuelt bruge de to stænger (Ekstra tilbehør) man bruger til at lukke af med ind til vognen. For det er jo kun i stille regn, det er dejligt at døren er åben.

Teltet bestod også skybruds testen. Et meget kraftig tordenvejr kom over os og det gav masser af vand og ikke mindst vindstød. Selvom vi ikke havde stormstropperne på, gav teltet sig ikke i de kraftige vinde, der kom med bygerne. Vi havde forventet, at der ville lægge sig vand i taget mellem luftstængerne, men nej vandet løb rigtig fint ned.

For den utrænede teltbruger, bør der nok oplyses om nye syninger, skal have regnvand for at blive tætte, evt. sammen med en imprægnering, på både udvendig og indvendig side.

Nedtagningen af teltet er meget let. Åben en af ventilerne og det går rigtig stærkt med at få luften ud. Ved rengøring af skørtet ol. vil det være rart hvis bunden af luft stangen, var af et mere vaskebart materiale, da det ikke kan undgås, at den kommer i berøring med jord, græs ol. Især ved opsætning.

Sammen lægningen at teltet gav os lige lidt hovedbrud, da vi jo gerne vil have det lagt sammen, så det ligger klar til næste opsætning.

Eksplosiv oplevelse og efterfølgende super service

Efter vores tur i Nordtyskland var teltet desværre meget vådt, da det blev pakket sammen. Så ved hjemkomsten blev teltet sat op igen dog ikke fuldt oppustet og pløkket, men så det stod. På grund af vejret blev det til tre dage det stod. Og det var her vi fik os lidt af en forskrækkelse – vi må sige, godt det var under tørringen, uheldet skete. Sikker på at det ville havde kunnet overdøve et tordenbrag, da den ene luft stang sprang. Nå men fat i Isabella. Et nyt telt var straks til rådighed.

Ventura Pacal artikel 081116 06

Igen var vi uheldige. Det nye telt stod kun i knapt 12 timer. Så igen en tur til Vejle, denne gang skulle teltet repareres.

Hvem skal købe et Ventura Pascal

Teltet henvender sig til den kørende campist, både sommer og vinter. Dog kun ned til 20 graders frost.

Samlet set synes vi indtil nu, godt om teltet. Det er selvfølge ikke det helt lette telt, men der er til gengæld er det god kvalitet. Egen erfaring og positive kommentarer fra andre campister er, at der er brugt gode og kraftige materialer til teltet, og det ser mere robust ud i sammenligning med andre luft telte.

Isabella/Ventura oplyser om at der fremover bliver brugt samme materialer som til den øvrige Ventura serie. Stoffet er gennemfarvet, dvs. det er tråden der er farvet og ikke kun stoffet. Det betyder at stoffet ikke falmer så nemt i solen. Også gardinerne er af rigtig god kvalitet. Rullet samlet op omkring gardinstængerne, retter de sig hurtig ud igen ved ophængning.

Det ”negative” er så vægten. Men man kan jo ikke få alt. Jordfarverne synes vi passer rigtig godt ind i naturen, når vi sidder i det, men næste års farve vil helt sikkert tiltrække flere brugere.

Nu forventer vi ikke flere overraskelser, og glæder os til vintercamping med Ventura Pascal 390.

Se mere om Ventura Pascal her

 

Annonce (læs mere efter annoncen)

Få sæsonplads på en af Danmarks bedste campingpladser

Hasmark Strand Camping er en af Danmarks bedste campingpladser. Du har allerede nu mulighed for at booke næste års sæsonplads. De er flere kategorier at vælge imellem.

Læs mere her >>>


0 kommentar
0

Prøv også at læse disse indlæg

Skriv en kommentar