Vintersikring af vores Isabella Forum fortelt

af Bjarne Søby
Vintersikring af et Isabella Forum

Vores Isabella Forum Etna fortelt skal blive stående hele vinteren. Det kræver en vintersikring af både fortelt og vores anneks. Vi har også sat en ekstra front op. Se her hvordan vi har gjort det.

Et Isabella Forum Etna leveres med det stærke Mega Frame stel. Det kan holde til næsten alt – også et tykt lag sne på forteltet. Men det kan teltdugen ikke, så derfor er det er det nødvendigt at vintersikre forteltet.

Vintersikring af et Isabella Frirum Etna Fortelt
Selvom efteråret viser sig fra sin bedste side, så er vinteren på vej, og vores fortelt skal vintersikres

Der skal ekstra stænger i loftet, så det er stangsættet og ikke teltdugen, der bærer sneens vægt. Men da alle stængerne under loftet er fastgjort til forteltets vulst, skal stængerne under loftet understøttes inden ved campingvognens side. Ellers ville vulsten alene skal bære vægten af både sne og stangsæt. Dette gøres også med stænger, der spændes ud mellem gulvet og stængerne under loftet. Mange kalder disse stænger for ’soldater’ – hvorfor ved jeg egentlig ikke 🙂

Vintersikring af et Isabella Forum
Så er der sat ekstra stænger under loftet i forteltet

Vi har også sikret vores anneks med stænger under loftet og soldater i siderne. Her gælder det især om at aflaste lynlåsen mellem forteltet og annekset. Dette gøres også med soldater.

Vintersikring af et Isabella Anneks

Endelig har vi sat et ekstra frontstykke i forteltets front. Det skaber et vindfang, hvor vi kan have vådt tøj, støvler o.l. stående. Det ekstra frontstykke isolerer også mod slagkulde. 

Vintersikring af et Isabella med et ekstra frontpanel
Vi har sat et ekstra frontstykke i fronten på forteltet og derved lavet et vindfang

Vi har også en rumdeler til forteltet. Fordelen ved at dele forteltet op i to rum er, at man kan have et koldt og et varmt rum. Det gør det lettere og billigere at varme forteltet op. Vi har dog ikke sat rumdeleren op endnu, da det ikke er koldere end vi sagtens kan varme hele forteltet på.

Se med i denne video, hvor du kan se hvordan vi har vintersikret og gjort vores fortelt vinterklar:

Du kan købe sæt til sikring af dit fortelt hos Isabella eller en af deres forhandlere

Prøv også at læse disse indlæg