Annonce (læs mere efter annoncen)
Isabella Buddy

Fra aflagt service til designerglas

af Bjarne / Pressemeddelelse
Active Image
Der var engang, da camping var noget med at stuve solide plastickrus og –tallerkener ned i kurven ved siden af det primitive gasblus og det gamle aflagte bestik. At tage på camping skulle være enkelt, gerne lidt primitivt og frem for alt billigt.

Sådan er det som bekendt ikke længere. Og selv om det ikke er alle, der investerer i store, dyre, luksuriøse campingvogne, er den hjemlige komfort rykket med ud på campingferien.

I gamle dage for snart 25 år siden kunne et varekatalog over tilbehørsudstyr til campisten måske højst indeholde 1.000 varenumre. I dag er antallet nok nærmere et sted mellem 10.000 og 20.000.

– Ja, i dag er der ingen grund til ikke at kunne dække elegant op, når nabocampisterne kommer til en hyggelig grillaften. Udvalget i campingbutikkerne er i dag enormt. Med nye materialer og nutidens masseproduktion, kan man tage både hygge, komfort og et utal af hjælpemidler med på campingturen, uden at det går ud over totalvægt og manøvredygtighed, siger formanden for Camping Branchen, Peter Outzen.

Image
Udvalget af tilbehør i campingbutikkerne er enormt. Selvfølgelig kan man dække elegant op, når nabocampisterne er inviteret til grillaften.

– Udviklingen på udstyrsmarkedet har fulgt udviklingen af campingvognene. Når en serie fik rullegardiner som standard, blev de også udviklet til eftermontering i ældre vogne. Sådan er det med alt lige fra stabilisatorer til gulvvarme.

Annonce (læs mere efter annoncen)

I slutningen af firserne og op igennem halvfemserne begyndte udstyrsmarkedet virkelig at tage fart. Funktionelle stole blev udviklet og puderne blev mangfoldige i designs og farver. Samtidig dukkede melaminservice og acrylglas, som i mange år havde været brugt i den amerikanske restaurationsbranche, op på campingmarkedet.

– Fra det aflagte service hjemmefra er trenden gået i retning af elegant designede kopper, tallerkener og glas i de nye kunststoffer. Folk betaler gerne op til seks-syv hundrede kroner for et sæt service til fire personer, siger Peter Outzen.

– For 10-15 år siden så man heller ikke mange markiser til campingvogne eller cykelholdere. I dag er det blandt de helt stor artikler, og det afspejler, at folk er blevet aktive i deres ferier. De bruger markisen i rejseperioden og slår først forteltet op, når de skal blive på et sted i mere end et par dage. Cyklerne er klar til oplevelser og gasbageovnen er sat på timer, så brødet er klar til hyggemiddagen i stearinlysets skær. Og selvfølgelig er elektronikken med selvsøgende paraboler, fladskærme, movere og fuldautomatisk aircondition med til at gøre campinglivet til en fornøjelse, siger Peter Outzen.

Har man lyst til at gå på opdagelse i campinglivets tilbehørsjungle, kan man se nyhederne og det stort udvalg hos landets campingforhandlere.

 

Annonce (læs mere efter annoncen)

 

Isabella Buddy markisetelt

Lav et lukket opholdsrum under din markise

Isabellas nye markisefortelt, Buddy en nem og fleksibel løsning, når du har behov for at skabe læ under markisen på din autocamper eller campingvogn.

Læs mere her >>>


Prøv også at læse disse indlæg