Fra Posemarkise til Shadow

af Webmaster
fra markise til shadow 1

Efter flere år hvor jeg har rejst med en posemarkise på campingvognen, mente jeg det var ved at være tid til at prøve noget andet. Så posemarkisen blev skiftet ud med en Shadow markise fra Isabella

Da jeg har en skadet skulder, er det ikke altid nemt at rulle en posemarkise op alene. Men det er bekvemt, at en posemarkise kan sidde i teltskinnen under kørsel. Man kan få både sider og front til en posemarkise, og så det bliver lidt som et fortelt. Vi har dog hverken haft sider eller front til vores posemarkise.

Vi ville prøve en Shadow fra Isabella, og der har vi så fået nu.

Shadow markisen kan ikke hænge i campingvognen teltskinne under kørsel. Den skal trækkes i skinnen, hver gang markisen skal sættes op. Jeg syntes det er meget nemt at sætte den op – også selv om man er alene om det. Når den er kommet i teltskinnen, kan markisen hænge ned ad siden af campingvognen uden den laver ridser eller buler. Så er der blot tilbage at sætte tre teltstænger med hver sin bardun. Så er den klar til brug.

Man kan få både sider og netfront til en Shadow, men det er ikke noget vi har prøvet af – endnu.

Der er stor forskel på hvordan hhv. en posemarkise og en Shadow sættes op. En posemarkise sidder i en pose (deraf navnet), der er sat i campingvognens teltskinne. Under kørsel er markisen rullet sammen, og ligger inden i posen. Posemarkisen er derfor altid klar til brug, og kan sættes op ret hurtigt. I princippet kan en posemarkise sættes op uden pløkke og barduner, men er der blot den mindste smule vind, er dette bestemt ikke tilrådeligt.


Her er det vores gamle posemarkise, der er monteret på Polar’en. Her ses både alu-stænger, ben og den pose, som markisen sidder i.

En Shadow monteres ved at trække markisen i campingvognens teltskinne og herefter sætte stænger og barduner.

Det er lidt hurtigere at sætte en posemarkise op, men kun mellem 5 – 10 min. Der er ingen nævneværdig forskel i tiden, når det gælder nedtagningen.


Vi kunne kun have en kort markise på Polar’en. En posemarkise kan nemlig ikke følge ‘knækket’

Det største forskel mellem en posemarkise og en Shadow ligger i sikkerheden. Hvis et vindstød får fat i en posemarkise og blæser den hen over campingvognen, så skal man være mere en heldig, hvis man undgår skader på campingvognen. Forrest på posemarkisen sidder en kraftig alu-profil hvor markisens ben og støtte stænger er fastmonteret. Blæses markisen hen over campingvognens tag, smadrer alu-profilen og/eller ben og støttestænger som ind i både tag og vægge med buler og/eller huller til følge.

Med en Shadow sker der ikke helt så store skader på campingvognen hvis uheldet er ude – hvis der i det hele taget sker nogen skade. En Shadow er nemlig konstrueret sådan, at hvis et vindstød skulle trække barduner fri af jorden og blæse markisen hen over campingvognens tag, så vil stænger og barduner blot falde til jorden, og markisen alene vil blæse over taget eller ind på campingvognens side. Da der ikke stænger e.l. monteret på markisen, vil der ingen skade ske.

Så når det gælder sikkerhed, er Shadow markisen klart at foretrække.

En Shadow er let at gøre ren. Den kan hænge ned ad campingvognens side, mens man tørre den af. Lettere bliver det ikke.


Vores nye Shadow er 5 m. lang. Der er nemlig ingen faste dele monteret på dugen så den kan godt følge knækket på Polar’ens tag.

En posemarkise af mrk. Fiamme Caravanstore med en længde på 440 cm vejer 16,8 kg. og koster 2.985 kr. (vejl. Udsalgspris). En Shadow markise fra Isabella vejer 5.8 kg. og koster 1.625,- kr. (vejl. Udsalgspris). Så man sparer altså både kroner og vægt ved at vælge en Shadow.

Så når alt kommer til alt, så glæder vi os meget til at rejse med vores nye Shadow.

Claus Andersen

Links:
Hjemmeside: Isabella | Camper Fritid

Prøv også at læse disse indlæg