Hobby autocampere er tilbage på det danske marked

af Bjarne Søby
hobby autocampere tilbage i dk 2018 01

Efter 6 års pause er Hobby autocampere tilbage på det danske marked. De blev vist frem på FRI 2018 i Bella, og interessen der var meget stor. Og det var der tre stærke grunde til.

En af grundende til den store interesse er selvfølgelig sidste års afgiftsnedsættelsen på autocampere. Men da den gælder alle autocampermærker, kan afgiftsnedsættelsen ikke alene tilskrives den øgede interesse.

At netop Hobby autocampere oplever en så stor interesse nu, skyldes nok at Hobby har fokus på tre områder, nemlig:

Annonce (læs mere efter annoncen)
 • Innovation
 • Udstyr
 • Pris

Lige siden Hobbys start har virksomhedens grundlægger Harald Striewskis ideer sat nye standarder for sikkerhed og indretning af campingvogne og autocampere. Innovationen vægtes stadig højt, og Hobby har som de første indrettet VAN-autocampere med et kompressor-køleskab i overskabene i køkkenet. Man ser således indretninger og detaljer i Hobby autocampere, som man ikke ser i særlig mange andre mærker.

Harald Striewski har stået for Hobbys innovative udvikling  i mere end 50 årHarald Striewski har stået for Hobbys innovative udvikling  i mere end 50 år

Standardudstyret er meget omfattende i Hobbys autocamper. Hobby kalder konceptet for HobbyKomplett og princippet er, at det ikke er nødvendigt at tilkøbe udstyrspakker for at udstyre sin autocamper. En Hobby autocamper er som standard udstyret med meget af det udstyr, som skal tilkøbes ved andre mærker.

Standardudstyret omfatter bl.a.

 • ESP inkl. ASRm Hillholder og TRACTION+
 • Klimaanlæg, manuel med pollenfilter i førerhuset
 • Fører og passagersæde med armlæg, drejelig og højdeindstillelig
 • GFK bund med XPS varmeisolering
 • GFK tag yder haglbeskyttelse
 • Elektrisk indgangstrin
 • Myggenetsdør
 • Opvarmet og isoleret spildevandstank
 • Hobby CI-BUS system med TFT bejeningspanel
 • Hobby batteristyring med HELLA batterisensor
 • Navigationssystem DAB + klar, inkl. CD/DVD afspiller og bakkamera

Ovennævnte er kun en lille del at standardudstyret. Det er langt mere omfattende afhængig af model.

På flere af VAN-modellerne er overskabet over køkkenet indrettet med et kompressorkøleskabPå flere af VAN-modellerne er overskabet over køkkenet indrettet med et kompressorkøleskab

Prisen er selvfølgelig en væsentlig faktor, og har Hobby valgt at være stærke. Man har valgt et prisniveau, der ligger lige under andre mærker med tilsvarende udstyr.

Hobby autocampere blev reintroduceret på det danske marked d. 01. januar i år. Interesse var som nævnt stor på FRI 2018, hvor der både blev vist flere forskellige modeller frem. Der er på den korte tid siden relanceringen blevet solgt en Hobby autocamper, så optimismen hos både agent og forhandlerene er stor.

Masser af lys og luft er et af kendetegnene ved en Hobby autocamperMasser af lys og luft er et af kendetegnene ved en Hobby autocamper

I Danmark er det indtil videre Bijé Fritd & Camping i Helsinge, Heiselberg Auto i Esbjerg og Silkeborg Caravan Center, der forhandler Hobby Autocampere. Der er udstillet 2-3 autocampere hos hver forhandler.

Hobby vil have autocampere udstillet på Ferie For Alle 2018 i Herning, så der vil man også have mulighed for at se dem.

Soveafdelingen i en af de nye VAN-modellerSoveafdelingen i en af de nye VAN-modeller

Få flere oplysninger, specifikationer og priser her: Hobby Danmark

Annonce (læs mere efter annoncen)

Prøv også at læse disse indlæg

Skriv en kommentar