Annonce (læs mere efter annoncen)
Leading Campings

Indførsel af miljøzoner i tyske byer

af Ann Karina
Image

 

Fra 1. januar 2008 indfører flere tyske byer  miljøzoner, hvor biler kun må køre ind, hvis de er i besiddelse af en  miljømærkat, en såkaldt “Umweltplakette” eller “Feinstaubplakette” i farverne grøn, gul eller rød.

Man køber mærkaterne på samtlige TÜV-stationer og DEKRA-værksteder i Tyskland, og de koster mellem 5 og 10 Euro. Mærkaterne bliver forsynet med bilens indregistreringsnummer og er gyldige overalt i Tyskland i hele bilens levetid. For at kunne købe en miljømærkat, skal man medbringe bilens originale indregistreringsattest. Se en liste over DEKRA-værksteder her 

Miljøzoner er områder, som kun køretøjer, der opfylder bestemte forureningskrav, må køre ind i. Reglen gælder for alle, også turister, og det kan koste en bøde på 40 Euro at køre uden mærkat.

Rød mærkat opnår køretøjer med EU-udstødningsnorm 2. Gul mærkat får køretøjer med EU-udstødningsnorm 3, og grøn mærkat køretøjer med EU-udstødningsnorm 4 eller bedre.

Annonce (læs mere efter annoncen)

I Berlin og bl.a. Hannover, Köln og Stuttgart træder reglen om miljøzoner i kraft 1. januar 2008.

I Berlin omfatter miljøzonen et område på ca. 88 kvadratkilometer i den indre by inden for S-baneringen. 

Kilde: Tyskland Travel

Annonce (læs mere efter annoncen)

isabella-cirrus-north--textad

Isabella Cirrus luftfortelt sætter nye standarder

Isabellas nye luftfortelt, Cirrus North er lavet i deres velkendte akryl, som er et let, robust og åndbart materiale, der holder teltets farver smukke i mange år frem.

Læs mere her >>>


Prøv også at læse disse indlæg

Skriv en kommentar