Annonce (læs mere efter annoncen)
Isabella Buddy

Sådan laver du et godt og tørt gulv i forteltet med gulvfliser

af Bjarne Søby
isabella comfort carpet

Vi har fået en del henvendelser vedr. gulvet i vores nye fastligger setup på Jelling Camping. Så her er en lidt mere uddybende beskrivelse af hvordan vi har lagt gulvet og hvorfor vi netop har valgt gulvfliser.

Denne artikel er lavet som et betalt partnerskab med Isabella.

Som rejsende campist med en campingvogn klarer man sig fint med blot en presenning og et forteltstæppe i forteltet. Trækkes presenningen ca. 10 cm. op ad forteltets sider, får man et tørt og pænt gulv i forteltet.

Men skal man ligge fast med campingvognen, er et fast gulv at foretrække. Det tager tid at lægge, men det giver så meget mere komfort. Dels bliver gulvet fast og jævnt, og dels bliver det mere lunt og behageligt at gå på.

Annonce (læs mere efter annoncen)

Så skal man ligge på samme plads i flere måneder, er det værd at bruge lidt ekstra tid på at lægge et godt gulv.

Mange fastliggere, der er på samme plads hele året, lægger ofte et trægulv. Det er et stærkt gulv, der både isolerer og giver et fast underlag. Men det kan være lidt omstændigt hvis man kun skal ligge fast i for- eller efterårssæsonen. Så er et klik-gulv med gulvfliser som f.eks. IsabellaFloor en mere praktisk løsning.

Det er let at lægge et gulv med gulvfliser

Selvom vi skal ligge fast på Jelling Camping i lang tid, så valgte vi alligevel IsabellaFloor fremfor et trægulv. Grunden til dette er, at vi ikke skal have det samme fortelt p å hele sæsonen.

Vi starter ud med et vintertelt, og skal senere på året have et større sommertelt på vores campingvogn. Med gulvfliser kan vi let tilpasse gulvet til netop det fortelt, vi sætter på vognen. 

Jeg ved godt,  at flere fastliggere sætter vinterteltet ovenpå det trægulv, de bruger til sommerteltet. Men vi tror på, at medmindre et fortelt er designet til at stå på en træramme (som f.eks. Villa), så står forteltet mere sikkert, pænere og bedre udspændt, når det stilles op på jorden og pløkkes korrekt. Derfor sværger vi til et ’flydende’ gulv inden i forteltet.

isabella floor
Så er der lagt fast gulv i forteltet

Når vi skifter fortelt, er det sjældent vi får forteltet til at stå på præcis samme sted og på samme måde som sidst, at det pågældende fortelt blev stillet op. Gulvfliser har den kæmpe fordel i forhold til et fast trægulv, at de er meget lette at tilpasse. Så gulvet vil altid ligge optimalt. Og endelig er gulvfliser lette at opbevare og transportere.

Lagdelt komfort

IsabellaFloor giver et fast gulv i hele forteltet, men vi har gjort mere for at gøre gulvet spå komfortabelt som muligt. 

Først lagde vi et lag med Ground Cover. Det er en fiberdug der mindsker jordstænk og mudder på forteltet samtidig med, at rengøring af græskanten lettes betydeligt. Det holder også gulvfliserne fri for mudder.

Oven på Ground Cover lægger vi gulvfliserne, og ovenpå dem lægges en presenning. Den gør at der ikke kommer fugt op fra jorden, og at regnvand holdes ude. husk at trække presenningen ca. 10 cm. op ad forteltets sider. Det gør at der ikke kommer vand ind i forteltet, 

Oven på presenningen lægger vi et lag med Isabella Comfort Carpet. Det isolerer og gør gulvet blødt at gå på. Og endelig lægger vi et gulvtæppe. De fire lag giver et fast, blødt, lunt og pænt gulv i forteltet.

isabella gulvtæppe
Så har vi fået lagt gulvtæppe, og forteltet er klar tilsat blive indrettet med lys og møbler.

Vi har tidligere haft et sådant gulv i vores fortelt. Vi har kun gode erfaringer denne type gulv, og ser frem til endnu en sæson med et lækkert gulv i forteltet.

Vi lavede denne video sidste gang vi lagde et gulv på denne måde. Her kan du se hvordan vi lægger gulvet og tilpasser det. Du får også en masse gode råd til hvad du skal være opmærksom på, når du lægger gulvet.

Skriv gerne, hvis du har spørgsmål til videoen 🙂

Annonce (læs mere efter annoncen)

Prøv også at læse disse indlæg

2 kommentarer

JB 7. april 2022 - 14:09

Kan det lækkes på en ujævn plads?

Bjarne Søby 8. april 2022 - 9:40

Ja – til en vis grænse. Men det er nok bedst at fjerne de største ujævnheder, så fliserne ikke ligger og vipper 🙂

Du kan ikke kommenterer