Vi Tester: Penta 2012 – Del 2

af Bjarne Søby
Isabella Penta 2012

Vi har nu haft vores Isabella Penta 2012 på vores campingvogn i ca. 6 uger, og vi har brugt det flittigt. Når vi er på camping, er det som regel i forteltet vi opholder os. Det er der vi spiser og hygger om aftenen. Og allerede nu har vi bemærket flere forskelle i forhold til det Penta Concept, som vi prøvede sidste år.

Sidste år testede vi Penta Concept. Den version har teltdug i belagt polyester. Det er en meget rengørings- og vedligeholdsvenlig teltdug, men dugen er også meget tæt. Dvs. den er ikke lige så åndbar som den teltdug af acryl som Penta modellen leveres med. Den burde derfor give mere kondens inde i teltet.  Vi oplevede nu ikke de store problemer med kondens inden i forteltet sidste år. Vi  er derfor spændte på at se om der virkelig er en mærkbar forskel på de to Penta modeller hvad kondens angår.

Sidste år måtte vi ofte tørre lidt kondens af vinduerne om morgenen, når vi kom ud i teltet. Ikke noget alvorligt, men alligevel nok til at vi valgte at tørre det af. Det har ikke været nødvendigt i år. Årsagen må vi tilskrive at Penta’s acryl-dug ånder bedre end den dug af polyester, som anvendes i Penta Concept. Om acryl-dugen så er lige så let at rengøre som dugen af polyester, kan vi ikke sige noget om endnu. Men det vender vi tilbage til senere på sæsonen.

Vi ved stadig ikke helt om vi kan lide de tonede ruder eller ej. De virker efter hensigten – dvs. de dæmper skarpt sollys inde i teltet og de giver teltet et eksklusivt udseende. Men om aftenen kan det være lidt svært at se ud gennem teltets ruder. Men…. måske er det bare os, der skal vænne os til dem.

Isabella Penta 2012
Egentlig er vinduerne ikke tonet særligt meget

 

Isabella Penta 2012
De tonede vinduer giver et eksklusivt og stilrent udtryk

 

Nogle har spurgt ind til om der ikke bliver meget mørkt inde i teltet når vinduerne er tonede og når man – som vi – har lagt et sort gulvtæppe ud på gulvet. Men det synes vi ikke. Der er masse af lys. Godt nok er vinduerne tonet, men der kommer stadig masse af lys igennem. Hertil kommer de to ‘ovenlys’ paneler i teltets tag. De giver også meget lys, og vi synes i hvert ikke, at der er mørkt i teltet.

Isabella Penta 2012
Selvom der er tonede vinduer og gulvtæppet er sort, er der alligevel masse af lys i forteltet

 

Det mørke gulvtæppe har endvidere den fordel, at støv, sand, og snavs ikke ses så tydeligt. Så man behøves ikke at feje tæppet flere gange om dagen for at der skal se rent ud 🙂

En anden smart detalje i forhold til Penta Concept er farven på det bånd, der er syet på under vinduerne og over græskanten. Hidtil har det været hvidt, men i år er det farvet gråt. Det gør at grønne misfarvninger ikke ses så tydeligt. Man kan derfor bruge mere tid på at slappe af, i stedet for at skulle vaske belægninger af flere gange om måneden.

Isabella Penta 2012
Bemærk det grå bånd mellem understykket og græskanten samt mellem understykket og vinduet. Det er nu gråt i stedet for hvidt og misfarves ikke så let.

 

I vinters havde vi et Isabella Universal 420 med anneks sat på vores campingvogn. Det anneks, som  passe på Universal’en passer også på Penta. Så selvom vi egentlig har plads nok i forteltet, så ville vi nu alligevel prøve at sætte annekset på. Så’n bare for at se hvordan det tog sig ud, og hvor meget mere plads det gav.

Isabella Penta 2012
For at få så meget lys og luft i teltet som muligt flyttede vi den gavl med to vinduer og myggenet fra siden hvor annekset skulle sidde, til den modsatte gavl.

 

Isabella Penta 2012
Selvom gavlen havde været oppe i næsten 6 uger, var den ikke særligt beskidt. Vores Ground Cover havde forhindret mudder og snavs i at sætte på gavlens græskant.

 

Isabella Penta 2012
Annekset lynes på i stedet for gavlen

 

Isabella Penta 2012
Faktisk kan man godt have både anneks og gavl sat på samme tid. Der er nemlig dobbelt lynlås på annekset, så teltets gavl kan fungere som adskillelse ud til annekset, hvis man vil det.

 

Isabella Penta 2012
Når annekset er lynet på forteltet, tager det ikke lang tid at få stellet på plads. Det kan gøres af en enkelt person.

 

Isabella Penta 2012
Midterstangen sættes under taget, og annekset er klar til at blive spændt ud.

Isabella Penta 2012
Så er stellet på plads og annekset er spændt ud. Nu skal der pløkkes og lægges gulv.

 

Isabella Penta 2012
Annekset pløkkes både udvendigt og indvendigt

Isabella Penta 2012
Der lægges gulvfliser oven på Ground Cover fiberdug

 

Isabella Penta 2012
Oven på fliserne lægges en presenning for at holde fugt ude

 

Isabella Penta 2012
Så lægges der Comfort Carpet oven på presenningen. Det isolerer og er blødt at gå på

 

Isabella Penta 2012
Til sidst lægges der et almindeligt camping gulvtæppe.

 

Til at begynde med, vil vi have et lille køkken ude i annekset. Men når vores ældste datter Line er med os på camping, kan vi sætte en sovekabine op i annekset til hende.

Isabella Penta 2012
Til at begynde med har vi et lille køkken i annekset. Men senere på året skal det fungere som sovekabine for vores ældste datter Line

 

Vi er stadig rigtig glade for det store Penta fortelt. Med sine 3,5 meter i dybden giver det masser af plads både til borde, stole og opbevaring. De store vinduer giver masser af lys og udsyn, og ventilationen virker også som om den er rigtig god. Vi mangler vi bare en masse sol, så vi kan vurdere de tonede ruder lidt bedre.

Links:
Relevante Link(s) : Isabella | Langtidstest af Isabella Penta Concept, Opstilling | Læg det rigtige gulv i forteltet
Gå til del: Vi Tester: Penta 2012 – Del 1

Prøv også at læse disse indlæg