Julemarkeder i Tyskland

af Ann Karina
julemarked tyskland 2007

I Tyskland er julemarkederne en tilbagevendende tradition, som rigtig mange tyskere glæder sig til. Men også mange danskere har opdaget hyggen ved disse julemarkeder.

En hver tysk by med respekt for sig selv har et julemarked.  Her er byens gader pyntet op med lyskæder og anden julepynt, og mange boder tilbyder ’Glühwein’, honningkager og brændte mandler til lyden af julemusik.

Man kan mene hvad man vil om disse julemarkeder, men de er altså hyggelige. Og så er ofte en del penge at spare ved at foretage nogle af sine juleindkøb i Tyskland. Varer som f.eks. slik, gløgg, fødevarer o.l. er som regel billigere i Tyskland. Også på elektronikprodukter er der penge at spare.

Som dansker er man det nok de nordtyske julemarkeder, der er mest interessante.  Her er en liste over de største af disse:

  • Flensborg: 26. Nov. til d. 31. Dec. – åbent dagligt mellem 10 og 22
  • Hamborg: 26. Nov. til d. 31. Dec. – åbent dagligt mellem 10 og 22
  • Kiel: 26 nov. – 23 dec. – åbent mandag til lørdag mellem 10 og 20.30 samt søndag mellem 11 og 20.30
  •  Lübeck: 26. Nov. – 23. dec. – åbent dagligt mellem 11 og 21

Der er flere udmærkede vinteråbne campingpladser i Sønderjylland, se der er rig mulighed for at benytte lejligheden til en weekendtur til grænselandet. Og skulle man ikke have lyst til at slæbe sin campingvogn med, kan man altid forhøre sig om muligheden for at leje en hytte på en af campingpladserne.

F.eks. har Frigård Camping i Kollund gode tilbud på hytteleje op til jul. I flg. Frigård Campings nyhedsbrev gør man meget ud af julecamping, og bestræber sig på at gøre julen hyggelig for alle deres gæster.

Læs mere hos Frigård Camping og Tyskland Travel.

Prøv også at læse disse indlæg