Vesterbro er Københavns ultimativt mest hippe bydel. Her er et væld af sjive anderledes butikker, unikke caféer og en stemning i luften der fortæller dig at det er okay at have en orange sweater på med grønne fløjsbukser – med andre ord: du kan være dig selv.
Dette afspejles også de de mange oversete steder på Vesterbro, hvoraf alle desværre ikke kunne være med her. Frygt dog ej: når du går igennem bydelen, så kan du ikke overse nogle af de perler der ikke kom med her.
Skydebanehaven
For enden af Istedgade og lige ved siden af Vesterbros Torv finder du et af Københavns paradiser. Lukket helt af mellem den gamle skydebane-væg og lejlighedskarréer, og med vægge af buskads, træer og lyng, føles det som om at du er trådt ind i en anden verden. Dette bidrager skydebanemuren også til, med sin nygotiske stil og mindet om det gamle Vesterbro, da den blev opført i 1888. Haven – der opført på den gamle skydebane – består af to dele: en park og en stor legeplads med vandbassin, skaterrampe og legetårne. Perfekt til at slippe børnene fri på legepladsen, mens man selv slapper af i parken, da der er få udgange fra parken.
Vesterbros Torv
En lidt overset perle – selv af københavnerne. Det er dog en smuk plads, men caféer bars og en smuk kirke. Tilbagetrukken bag fontænen på pladsen kan man betragte det travle liv på Vesterbrogade, eller sidde ude på en af caféerne.
Kødbyen
Kødbyen kan ikke roses nok for sit ekseptionelt unikke udtryk. Kødbyen er et af Købehavns mest karakteristiske og historiske industriområder. Der er to dele af Kødbyen: den hvide og den brune.
Den brune kødby er den ældste del, og bruges ikke længere til kolonialindustri. I stedet er der flyttet alt fra gallerier til børnehaver og musikskoler ind i de gamle slagterier. Den største hal er Øksnerhallen, hvor der ofte er koncerter, udstillinger, designer-outlets og loppemarkeder.
Den hvide kødby blev bygget omkring 1933, og bruges stadigvæk til dels til slagterindustri. Dog er der de seneste år flyttet et væld af caféer, bars og gallerier ind i de karakteristiske lokaler. Særligt den hvide kødby er et besøg værd, for ingen andre steder finder du den her blanding af industri, kultur og restauranter. Som førstegangsbesøgende er det lidt af et chok, hvordan disse kombineres i de gamle industrihaller.
Klart et besøg værd, uanset om du vil i byen, nyde en god middag eller handle godt kød og specialvarer.
Vega
Tidligere kendt som Folkets Hus, og bygget til netop disse, er Vega en ikonisk bygning. Bygget i en modernistisk funkis-stil udtrykker Vega alt det arbejderbevægelsen var i den 20’ende århundrede: simpelt udenpå i sit budskab, men fuld af de smukkeste detaljer inden i.
Folkets hus blev brugt til at fra sølvbryllupper til filmaftener, men som arbejderne fik flere penge mellem hænderne til at holde disse ting derhjemme, gik det udover husets økonomi. Efter en tvangsauktion i 1996, blev folkets hus omdøbt til VEGA, og har siden været en af Danmarks mest kendt spillesteder. Heldigvis har ejerne af VEGA vedligeholdt det klassiske interiør, de smukke trappeopgange og de gyldne træpaneler. Køb en billet til din yndlingskunstner (han/hun/de er næsten garanteret på VEGAs program), og nyd både musikken og det flotte arkitektur.
Halmtorvet
Da Vesterbro blev saneret tilbage i slut 90’erne start 00’erne, fik man også ryddet Istedgade, Sommerstedgade og Halmtorvet for luder og narkomaner. Idag er det hjemsted for mange hyggelige – og gode – caféer og restauranter, samt fine butikker og arkitektur. Derudover bliver området hold dejligt ungt, at Rysensteen Gymnasium, der ligger i den brune kødbys gamle stalde.
Fisketorvets havnebad – og promenade
Vesterbro? Nej nok nærmere Sydhavnen, men til gengæld en ultra kort cykeltur fra torvehallerne. Dette ny-anlagte modæne havnebad er klart et besøg værd. Med de moderne bygninger, den berømte (eller berygtede) cykelbro og Fisketorvets shopping center ved siden af, er du garanteret en god oplevelse. Se en film i biografen, shop en lille smule, tag en dukkert og spis en dejlig frokost eller middag på en af de mange restauranter.