Liseberg: Den vildeste rutsjebane åbner i Göteborg

af Bjarne Søby
presse liseberg 01

Nordens største forlystelsespark Liseberg i Göteborg i Sverige, åbner dørene for den nye sæson. Svenskerne vil gerne have Danskerne med i loopet, når den nye superattraktion Helix har premiere i forlystelsesparken. Helix er en af verdens vildeste rutsjebaner, med en unik kombination af maksimale G-krafter, svævende vægtløshed og vilde loops.

Tag på camping i Göteborg og få et sus i maven

Under arbejdet med Helix har ambitionerne været tårnhøje, mens man ideudviklede, tegnede og byggede det helt ny fartmonster af en rutsjebane. Man ville skabe en af verdens vildeste rutsjebaner.
Byggeriet af den helt nye rutsjebane Helix som rutsjebanen kaldes, startede allerede i starten af 2013. Og den meldes klar til forlystelsesparken Liseberg i Göteborg i Sverige, åbner den 26. april for den nye sæson.

Helix slår alle rekorder, når det gælder kombinationen af fart, hældning, højde og sug i maven. Og det er den største investering Liseberg nogensinde har gjort.

presse liseberg 02Der bygges på højtryk

Administrerende direktør for forlystelsesparken Liseberg, Andreas Andersen udtaler “Med Helix har vi vendt op og ned på alle traditionelle standarder og har skabt en bane, der er mere begivenhedsrig end nogen anden bane i verden”

Nyhed med mavesugsgaranti

Helix er vild, hurtigere og længere. Turen varer over to minutter og strækker sig over 1,4 kilometer. Helix har tre bakker med ”frit fald” og med en hastighed op til 100 km i timen, gør at du svæver med en vægtløshed. Turen byder også på ikke kun en men to adrenalinfremkaldende tyngdeændringer, med 4,3 i G-krafter.

presse liseberg 03Mon ikke denne rutchebane kan give selv den mest hårdhudede sug i maven

Liseberg nyeste kronjuvel til samlingen af attraktioner ligger på østsiden af parken, hvor den slinger sig over bjerget og de høje trætoppe. Ved årets sæsonåbning er Helix et trækplaster ud over det sædvanlige, som Liseberg selv er meget stolt af.

presse liseberg 04Med en længde på næsten 1.4 km og en varighed på mere end 2 minutter, er det lidt af en tur man kommer på

Den 26. April 2014 starter den nye sæson, og som Andreas Andersen fortæller ”Helix har ganske enkelt lidt mere af det hele. Vi er glade for, at vi kan byde sæsonens gæster på en attraktion i verdensklasse”

Om Helix:

• Tophastighed: 100 kilometer i timen
• Makshøjde: 52 meter
• Banens længde: 1,38 kilometer
• Varighed: 2 minutter og 10 sekunder
• Launcher (acceleration): 2 styk
• Vægtløshed: 3 gange
• Op- og nedkørsler: 7 gange
• Tog: 3 stk. med plads til 20 personer i hvert togsæt
• Kapacitet: 1.350 personer i timen
• Leverandør: Mack Rides
• Investering: 200 millioner svenske kroner
• På række 10 i hvert tog findes det såkaldte ”Big Boys-seat” til gæster med behov for ekstra plads.

Om Liseberg

Med over tre millioner besøgende om året, er Liseberg Nordens største forlystelsespark og Sveriges største Turistattraktion.

Klik her og læs mere om Liseberg
Klik her og find en campingplads nær Göteborg

 

Prøv også at læse disse indlæg