Mange nyheder fra Isabella i 2009

af Ann Karina
isabella forum 09

Danske Isabella er igen på forkant med udvikling. I 2009 præsenterer de både helt nye modeller og nye versioner af deres populære telte.

 

Nyt Forum-fortelt med mulighed for indbygget entre

Uden at ændre på grundkonstruktionen er markedets mest rummelige fortelt, Forum, fra Isabella-fabrikken i Vejle, opgraderet på en række områder i 2009 udgaven. Blandt de spændende nyheder, som i væsentlig grad er blevet til i samarbejde med brugerne, er nye farver, nye gardiner, en ændret vinduesinddeling og en ekstra frontdel. Ændringerne har primært betydet bedre lysindfald og flere muligheder for individuel opbygning af forteltet.

De ændrede vinduespartier har taget udgangspunkt i den traditionelle udestue, hvor lysindfaldet er meget stort. Det har betydet større vinduer og en vinduesopbygning a la udstuearkitekturen. Det større lysindfald er suppleret med nye gardiner i designet Dot Honey, som giver et varmt og behageligt lys inde i forteltet.

Ud over sin størrelse, så er Forum-forteltet mest kendt for mulighederne for individuel indretning. I grundmodellen er det sådan, at fronten enten kan rykkes en meter tilbage og derved skabe plads for en overdækket terrasse. Eller man kan nøjes med at rykke den ene halvdel af fronten tilbage, hvorved der skabes en karnap og et vindfang foran indgangsdøren.

Efter campistønsker har Isabella-fabrikken til 2009-sæsonen som ekstraudstyr konstru-eret en ekstra frontdel. Det betyder at man kan skabe en entre i selve forteltet. I øvrigt med en frontdør, der ligesom en stalddør kan åbnes halvt. Entreen er meget velegnet til opbevaring af barnevognen, kørestolen, eller som en garderobe til udendørs tøj.

For campister, som trods Forums store rummelighed, gerne vil have endnu mere areal under tag, er der mulighed for at påmontere et frontsolsejl, og dermed få er terrasse foran det 3,5 meter dybe fortelt.

En praktisk finesse er et oplukkeligt myggenet i begge sider. Det kan stå åbent i regnvejr, fordi det åbner skråt ud og har sideafdækning.

Med sine mange indretningsmuligheder og sin størrelse har det vist sig, at Forum-forteltet efterspørges af alle familietyper. Det betyder også, at det er meget efterspurgt som standtelt, selv om det sagtens kan bruges på ferieturen sydpå. I det sidste tilfælde vil det være en fordel at anskaffe det med de lette Carbon X glasfiberstænger.

Forum er et meget stabilt fortelt, til trods for sin størrelse. Men bruges det som standtelt det meste af året, hvor vejrguderne i ydersæsonen kan vise sig fra deres barske side, er det en god ide at sikre det med ekstra tag- og støttestænger samt større stormpløkker.

Ny type vulst er nu standard på alle Isabella telte

Der skal ikke være nogen tvivl om at Isabella og Ventura til enhvertid kan bruges på de fleste gængse campingvogne.

Hobby 2009, med en anderledes integreret teltskinne, er ingenundtagelse, selv om udfordringen var ret stor, idet vulsten(teltprofilen) på telte og udstyr måtte ændres til en ny type.

Den ny type vulst bliver standard på alle Isabella – og Venturafortelte og solsejl.

Tidligere producerede fortelte og udstyr passer ikke på Hobby 2009,med mindre vulsten udskiftes. Det vil derfor i en periode være vigtigt at bemærke – når det erHobby 2009, så man er sikker på at få et telt med den korrekteudgave af vulst.

Efter gentagne test er det konstateret at Isabellas Fix-On beslag fungerertilfredsstillende Sålen på de nye Fix-On II beslag kan nemlig forskydes og dermed sikre optimal pasform.

Begge typer FixOn kan anvendes på alle caravan modeller inklusive Hobby 2009.

UNICO – Ny serie fortelte og solsejl fra Isabella

Unico er resultatet af et samarbejde mellem Isabella og hollandske BAXX. Her er tale om produkter i meget høj kvalitet, hvor design og funktionalitet går op i en højere enhed. Indtil videre har samarbejdet resulteret i forteltet Genua og kombi-solsejlet Verona.

Unico Genua er et designer fortelt med bredt udhæng. Teltet fås i to dybder – nemlig 280 cm. og 320 cm.

Isabella Unico Genua 
Isabella Unico Genua

Unico Verona er et kombi-solsejl – dvs. at det kan opstilles både som et solsejl og som et fortelt. Solsejlet er konstrueret, så det med et par sider og en front kan blive til et helt fortelt. Egnet til al slags vejr! Når det er varmt, nyder man solsejlet; den friske brise, rummeligheden og skyggen. Når det bliver køligt, lyner man bare siderne og fronten på – og forteltet er komplet!

Isabella Unico Verona 
Isabella Unico Verona

Unico har også et kombi-solsejl specielt udviklet til Eriba Touring. Buestangen giver et frit teltinteriør i modsætning til andre solsejl eller forteltmodeller. Det giver ikke kun en uhindret udsigt, men når fronten ikke bliver anvendt, en åben indgang. Takket være den runde form kan man udnytte gulvpladsen bedre end ved traditionelle modeller. Solsejlet og rammen er tilpasset perfekt til Eriba Touring vognmodellen. Som ekstraudstyr kan der fås en frontdel til Kombi-solsejlet, som let kan pålynes! I en håndevending forvandles det luksuriøse solsejl til et komfortabelt fortelt!

Isabella Unico Touring 
Isabella Unico Touring

Nyt til T@B

Også den populære T@B er det nyt til – nemlig et Solsejl til T@B og et fortelt til T@B 400 L. Begge er fremstillet i den kendt Isabella kvalitet og i moderne farver.

På T@B 400 L forteltet fronten enten tages helt af eller foldes ned over f.eks. en verandastang. Der er myggenet i højre gavl og i fronten. Alle myggenet kan afdækkes.

Isabella T@B 400 
Isabella T@B 400

Det nye solsejl til T@B passer til modellerne T@B 320 RS og T@320 Offroad, og her er der også mange smarte detaljer, f.eks.:

Isabella T@B Solsejl 
Isabella T@B Solsejl

  • Overliggerne fastgøres til rørrammen med et gaffelbeslag og til vognsiden med et specialudviklet TabbOn-system, der ikke kræver beslag med skruer.
  • En lille detalje er, at den medfølgende 370 cm lange stormbardun samtidig er et målebånd, som viser den rigtige afstand mellem alu-benene.
  • T@B solsejlet vejer i alt 6,7 kg, leveres i en eksklusiv bæretaske med separate rum til sejl og stænger.

Se de mange nyheder fra Isabella på årets campingmesser. Første gang er på Camping’09 og Ferie’09 – begge i Bella Center i dagene 16. – 18. januar og 23. – 25. januar. Isabella har stand B3-04.

Links:
Hjemmeside: Isabella

Prøv også at læse disse indlæg