Ofte når vi tager på camping i Danmark, pakker vi fryseren og køleskabet hjemmefra med færdigretter – vel og mærket hjemmelavede færdigretter. Det er nem campingmad på farten.
Fryseren er godt pakket med campingmad. Jeg kan selvfølgelig tage fryseelementerne ud hvis jeg mangler plads, men de er også gode hvis jeg ankommer til et køleskab der ikke er tændt.
Når jeg laver mad herhjemme der er frysegnet, har jeg altid i baghovedet at lave rigeligt. På den måde kan jeg portionsfryse resterne og bruge det som nem campingmad. Tag f.eks. en lasagne. Når jeg laver lasagne, laver jeg rigeligt med bechamel – og kødsauce. Derefter lægger jeg lasagnen sammen som jeg plejer i enten foliebakker med låg, eller nogle ovnfaste fade (har købt nogle fade med låg i IKEA i passende størrelse).
Lasagnen lægges sammen i et passende fad eller foliebakke. Der er rigeligt til os begge i denne portion. Osten kan man vente med at putte på til lige inden, eller man kan fryse den med fra starten.
Jeg bager dog kun den lasagne som jeg skal spise den dag. De andre, venter jeg med til jeg kommer på camping og skal bruge dem. Jeg venter også med at putte ost på, selvom man nu godt kan gøre det hjemme fra også. På den måde, får jeg friskbagt lasagne, der tager ingen tid at lave.
Voila!!! Færdig hjemmelavet lasagne på camping uden det store arbejde!
Lækker hjemmelavet suppe som nem campingmad
En anden ret der er god at lave hjemmefra, er suppe. Jeg elsker suppe, og laver tit både kartoffel -og porresuppe, pastinaksuppe eller aspargessuppe. De er alle gode at fryse ned. De kan fryses i en plastik opbevaringsbøtte, eller frysepose. Jeg måler op hvor meget jeg putter i hver portion, så jeg er sikker på, at der nok til alle. Fordelen ved disse supper, er at det er supermættende mad. Jeg spicer dem så lidt op med lidt skinke der er enten stegt på panden, i min airfryer, eller på grillen. Ofte har jeg også lige lidt purløg eller dild til lige at drysse over.
Her er det en omgang aspargessuppe der lige et blevet varmet op. Det tager ikke lang tid – selv fra frossen tilstand, at lave lækker hjemmelavet suppe.
En anden ting jeg som regel også altid får lavet for meget af, er biksemad. En gang biksemad tager ingen tid at varme i en foliebakke i en ovn eller på en grill (ca. min hvis den er tøet op). Så er det bare at tilsætte sit yndlingsbiks tilbehør, og så har man igen en hurtig og nem campingmad.
Biksemad er bare en af danskernes favoritspise – her er det Bjarnes version
Og min version. Jeg er mere til masser af bearnaisesauce og æg stegt på begge sider 😉
Faktisk er det kun ens fantasi, og frysekapacitet, der sætter grænsen. Jeg plejer at pakke frysevarerne sammen med et par fryseelementer i en køletaske, eller tænde for køleskabet i vognen dagen inden så det når at blive koldt. Det kan snildt holde sig frosset 4-5 timer, og sikkert også længere, i køletasken.
Det er er bare en rest vi havde i fryseren. Svinemørbrad i sennepssauce. Vi gemmer altid rester, da det er supernem campingmad.
Nu er det ikke fordi at jeg ikke kan lide at lave mad når jeg er på camping. Det kan jeg rigtigt godt lide. Det er bare at nogle gange har man måske kun en weekend og måske først kommer frem lidt halvsent til ens destination eller fastliggervogn. Så er det altså rigtigt rart at næsten have maden klar. Jeg har det da også nogle gange sådan, at er det kun for et par dage man er afsted, så vil jeg hellere bruge tiden på at slappe af og nyde livet, end at bruge tiden på indkøb og kokkerering i køkkenet.
Især i disse Coronatider, synes jeg at det kan være en udfordring hvis man ikke kan eller vil bruge sit eget køkken i vognen. Fælleskøkkenerne er oftest fine og rene, men man har bare ingen garanti for at ens medcampister tager samme hensyn, eller har samme rengøringsstandard som en selv.