Ny teknologi gør Fendt campingvogne endnu stærkere

af Bjarne Søby
Nu bruger Fendt den meget stærke LFI teknologi til at fremstilling af fronten på alle Fendts campingvogne.

Hidtil har Fendts meget stærke – og meget dyre – produktionsmetode kun været anvendt på Fendts topmodeller Diamant og Brillant. Men fra sæson 2015 bliver metoden anvendt på alle Fendts campingvogne.

Fendts unikke produktionsmetode er baseret på LFI-teknologi. LFI står for Langfibret Injektion, og er en metode til behandling af fiberforstærkede polyurethansystemer. Metoden er omkostningsfuld og er en meget tidskrævende proces. Når man støber en for- eller bagende i f.eks. ABS plast eller glasfiber, så sker det ved at man fylder formen med materialet, og lader det tørre. Det er en hurtig og let metode.

Men ved LFI-metoden, fylder man kun formen delvist, men med et tykkere lag materiale. Materialet trækkes så stille og roligt ud, indtil hele formen er dækket. Derved sikrer man bl.a. at de forstærkende fibre er fordelt i hele formen, og at risiko for luftbobler og mikroskopiske revner og huller elimineres.

Resultatet er en meget stærk front eller bagende, der er 100% tæt.

Som nævnt, er det en tidskrævende proces. Og netop derfor har metoden tidligere kun været anvendt til fremstilling af front og bagende på Fendts topmodeller. Men nu bliver metoden altså også anvendt til fremstilling af fronten på Fendts øvrige campingvogne.

LFI baserede enheder er sikret mod f.eks. haglskader, ligesom mindre stenslag o.l. heller ikke kan gøre nogen skade.

At bruge LFI teknologi på alle Fendt campingvogne gør at Fendt campingvogne får et unikt og distinkt udseende.

Se mere her: Fendt

Prøv også at læse disse indlæg