Nyt vinterfortelt fra danske Isabella

af Bjarne Søby
Image

Den stærkt stigende interesse i hele Europa for vintercamping har øget efterspørgslen på udstyr, som kan matche denne årstids vejrmæssige krav. Det er en af årsagerne til, at Europas største specialfabrik for fortelte, Isabella i Vejle, har videreudviklet sit mest solgte vinterfortelt Snowboy med en lidt større udgave, der har fået modelbetegnelsen Snowboy Lux.

Lux-udgaven har et bundmål på 180 gange 240 cm, hvilket indebærer at det både kan bruges som en vinterudestue, eller et kombineret opbevaringsrum og forgang. Trods sin størrelse er Snowboy Lux i sin standardudgave et yderst stabilt fortelt, der har bestået sin svendeprøve under meget ekstreme vejrforhold.

Men ønsker man at campere, hvor vejrguderne viser sig fra deres mest voldsomme side, så er det en god ide at anskaffe et ekstra robust stangsystem og specielle pløkker, der fås som ekstraudstyr. Superstellet, som det kaldes, har et ekstra kryds i taget, samt en støttestang i fronten. I forvejen er Snowboy-teltene konstrueret med et knæk i taget, således at regn og sne hurtigt glider ned.

Camperer man i frost, er det en god ide at anskaffe de stærke Tarzan-pløkker, som kan holde til at blive banket ned i frossen jord, eller stormpløkker, hvis der er en meget blød undergrund.

Snowboy Lux passer til stort set alle campingvognstyper, idet vinterforteltet udelukkende er monteret i campingvognens tag og tilsluttes vognens sider ved hjælp af kraftige skumgummipuder, lodrette støttestænger i begge sider samt et specielt klikprofilsystem, som tilslutter forteltet helt tæt til campingvognen.

Der er døre i begge gavle. De har den finesse, at de både kan åbnes nedefra eller ovenfra. Sidstnævnte er en stor fordel, hvis sneen har lagt sig op ad teltsiden.

Selv om vinden udenfor rykker i bardunerne og sneen falder tæt, så kan det faktisk godt lade sig gøre at bruge Snowboy som en udestue, blot man har lagt det rigtige gulv, som kan isolere mod både kulde og fugt nedefra. Desuden er det nødvendigt med en god varmekilde og af hensyn til kondensvand, et termoloft, som fås som ekstraudstyr.

Links:
Hjemmeside: Isabella

Pressemeddelelse / Foto: Isabella

Prøv også at læse disse indlæg