Overhalingsforbud kommer ikke til at omfatte alle campingvogne

af Bjarne Søby

Mange bilister har prøvet at blive fanget bag en langsom lastbiloverhaling på motorvejen. Om kort tid bliver risikoen for at opleve dén situation imidlertid markant mindre. Og den kommer også til at gælde for campingvogne, der ikke er godkendt til Tempo 100.

 

Inden for de nærmeste uger påbegynder Vejdirektoratet udvidelsen af forbuddet mod lastbiloverhalinger på tosporede motorveje over hele landet betragteligt. 

“En udvidelse af det eksisterende overhalingsforbud til yderligere cirka 270 kilometer motorvej kan være med til at skabe mere ro i trafikken; særligt i de travle morgen- og eftermiddagstimer,” fortæller transportminister Benny Engelbrecht. 

Helt konkret udvides overhalingsforbuddet på op til 270 kilometer motorvej over hele Danmark. På alle de berørte motorvejsstrækninger er der to kørespor i hver retning, og der kører flere end 20.000 biler i døgnet. Tiltaget bygger videre på det eksisterende overhalingsforbud, der består af cirka 230 kilometer på Østjyske Motorvej, Fynske Motorvej, Sønderjyske Motorvej, Nordjyske Motorvej og Vestmotorvejen. 

Vejdirektoratets målinger har vist, at overhalingsforbuddet stort set respekteres, idet andelen af lastbiler i venstre spor er faldet fra cirka 2-3 procent til cirka 0,5 – 1 procent på de strækninger, hvor der er forbud. 

”Vi begynder inden for de næste par uger med at sætte skiltene med overhalingsforbud op i marken, og forbuddet vil være gældende fra det øjeblik, skiltene står langs vejkanten,” siger afdelingsleder Ivar Sande fra Vejdirektoratet.

Forbuddet kommer også til at gælde for bil med anhænger – dvs. campingvogne. Men heldigvis ikke alle.

Vi spurgte Pressechef Martin Østergaard-Nielsen fra Vejdirektoratet om forbuddet også ville omfatte træk med campingvogne med Tempo 100 godkendelse, og der var svaret:

”Nej. Campingvogne med Tempo 100 godkendelse må gerne overhale hvor der er overhalingsforbud for lastvogne”.

Så er din campingvogn godkendt til Tempo 100 kan du fortsat smutte forbi alle lastbiler og dem, der er omfattet af forbuddet.

Prøv også at læse disse indlæg