Glædelig Jul

af Bjarne Søby
Julehygge i Tivoli

2022 har ikke været et særligt fantastisk campingår for os. Stort set alle vores planlagte rejser blev aflyst, men en ting gjorde, at vi alligevel fik et dejligt år med meget camping.

Da vi i sensommeren 2021 planlagde campingture, test af udstyr og rejser for 2022, var ambitionerne høje. Der var meget, vi skulle opleve og meget udstyr vi skulle teste på vores rejser. Faktisk så meget, at vi var lidt bekymrede for, om vi ville være for meget væk fra vores datter Sissel. Men vi vurderede, at der trods alt var nogle uger mellem hver rejse, så Sissel nok ikke ville savne os alt for meget.

Men de bekymringer kunne vi godt have sparet os. For mod forventning fik Sissel mere end rigelig tid sammen med os.

Vi skulle bl.a. have oppe i de norske fjelde og fricampe med en Combi-Camp, vi skulle have været på teltcamping med en masse lækkert udstyr fra Outwell, vi skulle have på glamping med udstyr fra Camper, besøgt en lang række campingpladser osv. osv. Men virkeligheden blev en anden.

En stor del af det udstyr, vi skulle have med på tur, blev pga. af produktionsforsinkelser først leveret efter at vi skulle have været på tur med det. Andre turer blev aflyst pga. af sygdom på skift af både os, Sissel og Sissels hjælpere.

Vi kom af sted på en planlagt tur til Bornholm, og havde en dejlig tur der. Men på en af de sidste dage på rejsen, forstuvede Ann-Karina foden, hvorfor en efterfølgende outdoor-rejse måtte aflyses. Og sådan kunne jeg blive ved. Det har bare ikke været vores år, når det gælder rejser med camping.

En første gangs oplevelse for Ann Karina – Sol Over Gudhjem. Hun var ikke helt sikker på om hun ville kunne lide det, men efterfølgende syntes hun det smagte overraskende godt
Sol Over Gudhjem på havnen i Gudhjem 🙂

Men vi har nu haft et dejligt campingår alligevel.

Fastliggerlivet redede vores campingår

Da vi havde planlagt så mange rejser uden en campingvogn, valgte vi at lægge vores campingvogn fast på Jelling Camping. Og den beslutning har faktisk reddet vores campingsæson.

Ofte når vores planer blev ændret eller aflyst, kunne vi tage til Jelling Camping med kort varsel. Der stod vores vogn – klar til brug med at tilsluttet og klar med fortelt og møbler. Da vi havde planlagt så mange rejser, havde vi ikke regnet med at vi ville få så stor glæde af den, som vi rent faktisk gjorde. 

Så selv om, vi ikke kom af sted på alle de rejser, vi havde planlagt, så gjorde vores fastligger-setup, at vi fik en masse gode campingoplevelser alligevel. Vi har lært en masse dejlige mennesker at kende på Jelling Camping, og har en masse gode oplevelse derfra.

Læsejlet danner en fin ramme om vores udekøkken
Vores fastligger setup på Jelling Camping

Og det stopper ikke, for vi har bestemt os til at fortsætte som fastliggere på Jelling Camping. 

2023 skal blive rejsernes år

Alle de rejser vi måtte aflyse i år, skal gennemføres i 2023. Dels fordi vi har lovet det, men især fordi det alle er rejser, vi virkelig har glædet os til. Så indtil videre har vi planlagt at tage op til Lapland igen i en autocamper for at se det Nordlys, vi ikke fik at se i år. Vi tager af sted til marts, og denne gang har vejret bare at være med os.

På tur i ekstrem kulde i en Malibu Van
Fra vores tur til Lapland i vinters

Vi skal også til Norge for at fricampe med en Combi-Camp i Hardangervidda nationalpark. Og selvfølgelig skal de to teltture gennemføres. Vi havde glædet os til alle rejserne, og i 2023 skal de altså gennemføres. 

Vi er også ved at planlægge en lang tur til Portugal, hvor Sissel skal med. Den tur glæder vi os meget til, da vi kommer igennem lande og egne, vi ikke tidligere har besøgt.

Vi skal besøge flere danske campingpladser, og selvfølgelig skal vi i 2023 nyde livet som fastliggere på Jelling Camping.

Det eneste vi ønsker os til jul er…

Vi er så klar til et fantastisk campingår. Alt udstyr til test er klar, og vi er SÅ klar til en masse gode, spændende og livsberigende oplevelser.

Det eneste vi sådan set ønsker os til jul er, at vi undgår uheld og omstændigheder omkring vores planlagte rejser som i år.

Glædelig Jul 🙂

Det ønsker vi også for dig. Vi håber du får en fantastisk dejlig jul, og går et spændende år i møde med en masse oplevelser sammen med familie og venner.

Glædelig jul

Prøv også at læse disse indlæg