Annonce (læs mere efter annoncen)
Combi-Camp Danmarks mest fleksible teltvogn

Sæson for teltvogne

af Bjarne Søby
Familiehygge i teltvogn 550

Danmark har været et foregangsland,  når det handler om teltvogne, idet de første danske teltvogne fra producenterne Combi-Camp og Camp-let kom frem i Danmark for henholdsvis 50 og 40 år siden. Siden er der også kommet udenlandske teltvogne ind på det danske marked.

Hvorfor en teltvogn?

Grunden til, at mange vælger en teltvogn, er ofte en række årsager, som i sidste ende kan presses sammen til ganske få sætninger såsom:

  • Kan trækkes af næsten alle biler, også de små.
  • Billig i anskaffelse i forhold til campingvogne.
  • Nem at slå op og nem at opbevare.
  • Økonomisk at køre med.
  • Ingen vægtafgift og billig forsikring.

Hertil kommer at mange, der kører sydpå, føler, at det er bedre at sove i en teltvogn i de varme sommernætter. Andre foretrækker teltvognen frem for familieteltet for at undgå kampen med teltstænger, som i det store hele er samlet i teltvognen, som blot trækkes op af traileren.

Annonce (læs mere efter annoncen)

Køkken, børneværelse og dagligstue

En moderne teltvogn er et familietelt, som er samlet i en lukket trailer. Et smart system gør, at man blot åbner låget på traileren og trækker teltet op, som – wupti – folder sig ud. Så skal der stort set bare pløkkes, og familien kan flytte ind. Ofte er der tale om 2 sovekabiner, indrettet i bunden af traileren, tørt og godt, hvor der er plads til 2 personer i hver kabine, så børnene kan få deres eget ”værelse”.

Familiens dagligstue er under forteltet, hvor man kan hygge sig i læ for sol og måske en hurtig sommerbyge.

De populæreste modeller har deres eget praktiske køkken, så familien kan hygge sig med morgenmad, frokost eller aftensmad.

Mulighed for Tempo 100 og cykler på teltvognen

For de mange, der sætter kursen mod Middelhavets strande, hvor turen går gennem Tyskland, er der mulighed for at få godkendt teltvognen  til Tempo 100, som betyder, at man kan køre 100 km/t på de tyske motorveje. Betingelsen er, at bil og teltvogn opfylder nogle enkelte krav, som den lokale campingforhandler kan hjælpe med at undersøge.

Når man pakker sin teltvogn, er der ligeledes mulighed for at pakke en del udstyr, såsom dyner og tøj, inde i teltvognen, før man klapper den sammen. Hvis man skal have cykler med på ferie, kan man eftermontere en cykelholder på ladet af teltvognen.

Ny eller brugt teltvogn?

Netop nu kan du vælge mellem 100 forskellige nye og brugte teltvogne fra få tusinde kroner og opefter på Camping Branchens hjemmeside. Camping Branchen er en sammenslutning af de autoriserede danske campingforhandlere, som er din sikkerhed for en reel handel.

Et godt råd omkring køb af en brugt teltvogn vil være ikke at købe en for gammel og billig vogn, men kigge på teltvogne på priser fra omkring kr. 10.000-15.000 og opefter, for at sikre at kvaliteten er i orden.
Ved køb af en ny teltvogn får du mulighed for råd og vejledning ved et landsdækkende forhandlernet, samt garanti efter købeloven, såsom 2 års reklamationsret. Ved privat handel er du ikke dækket af noget som helst.

Ved køb af en ny teltvogn er du ligeledes sikret de nyeste funktioner, design og materialer samt sikkerhed for reservedele i mange år fremover.

Ved køb af ny teltvogn ved en forhandler, får du ligeledes super muligheder for finansiering til attraktive renter. På linket kan du klikke dig frem til omkring 100 nye og brugte teltvogne:  www.campingbranchen.dk

Annonce (læs mere efter annoncen)

isabella-cirrus-north--textad

Isabella Cirrus luftfortelt sætter nye standarder

Isabellas nye luftfortelt, Cirrus North er lavet i deres velkendte akryl, som er et let, robust og åndbart materiale, der holder teltets farver smukke i mange år frem.

Læs mere her >>>

Prøv også at læse disse indlæg

Skriv en kommentar