Combi-Camp: Ny standard i bæredygtighed

af Ann Karina
Combi-Camp Eco Hemp

Combi-Camp arbejder hele tiden på at forbedre deres produkter. Campingkomfort og hensyn til miljøet er hovedmålene i denne mission. Combi-Camps udviklingen af materialer til deres telte, udføres i samarbejde med TenCate Outdoor Fabrics.

Det nyeste resultat af dette samarbejde er en helt ny type stof: TenCate EcoHemp. Den unikke blanding af hamp, organisk bomuld og genanvendt polyester gør dette materiale til det mest bæredygtige stof til telte i øjeblikket.

Combi-Camp vælger leverandører, der værdsætter bæredygtighed og udvikling. Det er vigtigt for Combi-Camp, at omsorg for miljø og mennesker er indlejret i produktionsprocessen, såvel som i det endelige produkt. TenCate Outdoor Fabrics er en af de leverandører, der er kommet i mål med bæredygtighed i ISO 14001 * certificering og opfylder REACH * anvisningerne.

Combi-Camp tænker på miljøet

De materialer der er brugt i TenCate EcoHemp giver en omfattende reduktion af CO2-fodaftryk, lavere energiforbrug og vandbesparelser gennem hele produktionsprocessen. TenCate EcoHemp er vævet i overensstemmelse med strenge anvisninger i Organic Content Standard (OCS) * og Global Recycling Standard (GRS).

Combi-Camp Eco Hemp
Combi-Camp Eco Hemp sætter nye standarder inden for bæredygtig camping

Hamp (EcoHemp)

Hamp vokser under bemærkelsesværdigt lette omstændigheder. Planten har næsten ikke brug for vand og meget lidt beskyttelse for at vokse. Samtidig kan det sammenlignes med bomuld, når det kommer til regulering af frisk luft og fugt. EcoHemp består af 20% hamp.

Genanvendt polyester

Polyester er et populært materiale, der bruges i campingbranchen, fordi det er styrke i kombination med let vægt. Genbrug af polyestere reducerer plastens indvirkning på naturen. Trådene i TenCate EcoHemp er for eksempel lavet af gamle fiskenet. Ved at bruge genanvendt polyester til EcoHemp påvirkes miljøet mindre, samtidigt med at teltene stadigvæk har lang holdbarhed. EcoHemp består af 50% genanvendt polyester.

Økologisk bomuld

Det sidste materiale der bruges, er økologisk bomuld (30%). Denne kombination giver den perfekte holdbarhed, komfort og kvalitet. Den bomuld der bruges dyrkes biologisk ved kun at bruge naturlig afgrødebeskyttelse.

Camping

Dette økologiske teltstof er meldug- og svampebestandigt, det er åndbart og er selvfølgelig vandtæt. Styrken, farvefasthed og vandsøjletrykket kan sammenlignes med bomuld, som du normalt finder i telte af høj kvalitet. Og teltdugen er specielt egnet til teltvogne med en lang levetid, som Combi-Camp. Combi-Camp har siden 1963 været den mest progressive teltvogn på markedet.

Tilgængelighed

De første Combi-Camp teltvogne med EcoHemp stof vil være tilgængelige hos forhandlerne lige efter sommeren. Den internationale lancering finder sted på Caravanmessen i Lillestrøm i Norge, d. 16. til 19. september, 2021.

Aart Kok Adventure producerer og sælger telttrailere af Aart Kok og Combi-Camp. To mærker, der førende inden for innovation og design.

FAKTA om Combi-Camp EcoHemp materialer:

  • ISO14001 – Retningslinje for miljøledelsessystemer, der sætter eksplicitte krav til hele organisationen.
  • REACH – europæisk regulering af kemikalier. Forkortelsen står for Registration, Evaluation, Authorization of Chemicals. Virkningen på miljøet er en vigtig faktor.
  • Organisk indholdsstandard (OCS) gælder for ikke-fødevareprodukter, der indeholder 95 til 100 procent biologiske materialer.
  • Global Recycling Standard (GRS) betyder, at en eller flere komponenter til beklædning eller andre materialer består af mindst 50% genbrugsmaterialer.

Klik her for at se din nærmeste forhandler

Prøv også at læse disse indlæg