Klargøring af vores Combi-Camp til årets oplevelser

af Bjarne Søby

Vi skal på flere spændende rejser med vores lånte Combi-Camp i år. Faktisk skal vi prøve nogle grænser af for, hvad der er muligt med en Combi-Camp, så derfor er det vigtigt at alt fungerer som det skal.

Først og fremmest skulle Combi-Camp Country vaskes. Den havde stået ude hele vinteren, og den var beskidt og fyldt med nedfald fra træer. 

En Combi-Camper er let at gøre ren. Først skal evt. nedfald, blad og grene fjernes. Den letteste måde er at løfte gitteret ovenpå Combi-Campen. Så er alt skidtet lige til at feje væk. SÅ er det bare at vaske den. 

Vi bruger Caravan Shampoo til at vaske den. Det er det samme, vi plejer at bruge når vi vasker vores campingvogn, og det er både skånsomt og effektivt. Det går noget hurtigere at vaske en Combi-Camp end en campingvogn. Dels er den meget mindre, og dels er der ikke så mange ’kringelkroge’ at vaske.

Der er kun to steder, der kan være svære at komme til. Nemlig i bag køkkenet og bag gaskassen. Men med en blød børste med et langt skaft kan det lade sig gøre.

Efter vask, var det bare at tørre alle fladerne af med en tør klud, og det var så det. Combi-Camp står fin og skinnende igen.

Gennemgå telt og udstyr

Næste trin var at slå Combi-Campen op, og gå teltet igennem. Det tager kun ca. 2 min at slå hoveddelen af en Combi-Camp op, og vi kunne hurtigt konstatere at teltdelen var hel tør, uden skader og lige så ren, som da vi pakkede den ned sidste efterår. Vi lod telte stå oppe i en times tid, for at lufte det igennem. 

Mens teltet var oppe, checkede vi køkken og gaskassen. 

Også køkkenet var lige så pænt og rent, som da vi pakkede det ned sidste efterår. Selvfølge var der kommet lidt støv ind, så vi tørrede skuffer og skabe af, og tog al køkkenudstyret ind til vask. Vi testede også at gaskomfuret og køleboksen virkede, og at der var strøm på batteriet til vandpumpen. 

Også gaskassen var præcis som vi havde efterladt den sidste efterår.

Husk også lys og bremser

Derefter hægtede vi Combi-Campen på bilen og checkede lyset. Alt virkede, også var det bare en køre en lille tur for at checke bremserne og lufttryk i dækkene.

Vores Combi-Camp Country er nu klar til årets rejser. Vores første tur går til Norge om nogle uger. Vi skal langt ud i fjeldet og prøve at fri-campe. Dvs. campere i naturen uden adgang til en campingplads faciliteter. Vi har fået installeret et solcelleanlæg i vores Camping-Camp, og det glæder vi os til at prøve af. Men det kommer der meget mere om senere i år.

Prøv også at læse disse indlæg