Skønne slotte og borge langs Weser

af Ann Karina

En af Tysklands utallige turistveje er Weserrenæssance-ruten, en ca. 350 km lang bilrute, der starter i Bremen og ender i Hannoversch Münden.

I det 16. og 17. århundrede oplevede Weserregionen et kæmpe byggeboom i renæssancestil. Mens mange bygningsværker i Sydtyskland blev forvandlet til barokbygninger efter trediveårskrigen, blev renæssancen for størstedelens vedkommende bevaret i Nordtyskland. Da områderne kom sig langsommere efter krigens voldsomme ødelæggelser, manglede man simpelthen penge til en arkitektonisk fornyelse.

Derfor er der bevaret langt flere renæssancebygninger i Weserområdet end i resten af Tyskland. Den økonomiske opblomstringstid før trediveårskrigen gav god grobund for de intensive byggetiltag mellem 1520 og 1620, hvor en pengestærk adel og et velhavende borgerskab opførte en lang række slotte, rådhuse, beboelseshuse og herregårde enten i sten eller bindingsværk.

Den tyske Eventyrvej strækker sig også på et langt stykke langs Weserfloden igennem byer og landskaber, der alle har tilknytning til vigtige stationer i Brødrene Grimms liv og deres fantastiske historier med rod i folkeeventyr, sagn, myter og legender.

Læs mere på www.weserbergland-tourismus.de

Pressemeddelelse

Prøv også at læse disse indlæg