Sådan får du rabat på bilen

af Ann Karina
Image


Det er let at spare op til flere tusinde kroner på selv nye biler. Det viser en undersøgelse, som FDMs blad Motor har foretaget. Prisen på nye biler er til forhandling. En rundringning, som FDMs medlemsblad Motor, har foretaget viser, at privatpersoner hurtigt kan spare næsten 50.000 kr. på den nye bil ved blot at ringe til et par forhandlere rundt om i landet.

”En af de største poster ved at have en bil er værditabet. En måde, man kan nedbringe værditabet på, er ved ikke at give for meget for bilen, når man køber den. Derfor anbefaler vi altid, at man ringer rundt til forhandlere både øst og vest for Storebælt, før man skriver under på slutsedlen. Der er mange penge at hente”, siger Karsten Meyland Lemche, journalist på Motor.

Motor indhentede rabat på de fem mest solgte biler i 2007, og det udløste rabatter fra 6.000 kr. til 49.000 kr. på helt nye biler. For en familiebil ligger værditabet typisk på 50.- 60.000 kr. om året. Derfor kan en god rabat betyde, at man får et mindre tab på bilen sammenlignet med, hvis man købte bilen til forhandlerens listepris.

”Når man kigger efter ny bil, så kan man undersøge, hvad leasingselskabernes priser er. Man kan sjældent få helt så store rabatter, men så har man en idé om, hvor meget der rent faktisk er at give af”, siger Karsten Meyland Lemche.

Har man ikke selv lyst til at prutte om prisen med en forhandler, kan man kontakte et professionelt formidlingsbureau, som indhenter de gode rabatter hos forskellige forhandlere mod en mindre betaling. Her er det vigtigt at sikre sig, at bureauet kun henviser og ikke er mellemhandler, ellers står man ringere med hensyn til garanti på bilen.

Se hele testen i Motors juninummer, hvor der også er flere gode råd til, hvad man skal overveje, inden man indhenter tilbud på bilen.

Rabat trin for trin:

Bilmodel: Gør dig klar, præcis hvilken bil du vil have, men vær fleksibel på eksempelvis farve. Giv forhandleren tre-fire farver, du gerne vil have, så han nemmere kan finde en bil. Køb kun gængse farver som sølv, koksmetal og sort, værditabet er højere på ukurante farver.

Udstyr: Find ud af, hvor meget udstyr du vil have i bilen, men husk, at de penge, du bruger på ekstraudstyr, får du ikke igen, når bilen skal sælges. Omvendt kan man også få rabat på eksempelvis vinterdæk, anhængertræk og serviceaftalen.

Hvor stor rabat? Beslut dig for, hvor meget du vil have i rabat. Undersøg eksempelvis beskatningsgrundlagspriser på billeasing-hjemmesider som ald.dk og den rabat, som bilrabat.dk giver. Du kan ikke forvente at få helt samme rabat som leasingfirmaerne, da de køber mange biler.

Ring rundt: Vælg et bestemt antal forhandlere, som du vil kontakte. Og ring til dem alle, før du gør en handel. Det er nemmere for nogle at handle over en telefon, da du ikke føler, at du spilder din tid ved at forlade en forhandler, som ikke vil give den rabat, du kom efter.

Tid: Giv dig god tid. Dels til at finde bilen, dels til at forhandleren kan skaffe bilen. Kan du vente et par måneder eller tre, kan han typisk give en bedre pris.

Tilbud på skrift: Få forhandleren til at sende tilbuddet på papir eller over e-mail. Så du har mere end blot hans ord.

Pressemeddelelse / Foto: FDM

Prøv også at læse disse indlæg