Årets Bil i Europa 2021 er nok ikke tiltænkt campister

af Bjarne Søby

Årets Bil i Europa 2021 bliver nok ikke førstevalg blandt campister med campingvogn. Men hvis du har brug for en lille, smart og sikker bil, så er den et godt bud.

Toyota Yaris er Car of the Year 2021. Den japanske minibil blev en sikker vinder foran Fiat 500 og Cupra Formentor. En god vinder, mener FDMs biltekniske redaktør, der er medlem af juryen bag kåringen.

Toyota Yaris er Car of the Year 2021. 4. generation af den japanske minibil var en sikker vinder, da den prestigefyldte titel blev uddelt mandag.

Det er anden gang, at Toyota Yaris løber med titlen som ’Årets Bil i Europa’. Første gang var i år 2000.

Kåringen sker normalt i forbindelse med åbningen af den store biludstilling i Genève i Schweiz, men på grund af Covid-19 er den igen i år aflyst, hvorfor kåringen skete ved en online-præsentation.

Årets syv finalister er kendetegnet ved, at de alle fås i udgaver, der kører helt eller delvist på el. To fås kun som elbiler. Årets vinder fås med benzinmotor i alle udgaver. Størstedelen af salget af Toyota Yaris udgøres dog af hybrid-versioner, hvor en elmotor kan drive bilen i en ganske stor del af tiden.

Det er 59 biljournalister fra 22 lande, der står bag Car of the Year. Eneste danske medlem af juryen er FDMs biltekniske redaktør, Søren W. Rasmussen. Det danske jurymedlem havde selv VW ID.3 som sin favorit.

Det er især Yaris’ velfungerende hybridsystem, som nu for alvor er kommet ned i klassen for de billigere biler, der var med til at sikre den sejren.

Toyota Yaris Årets Bil i Europa 2021

”Samtidig er Toyota Yaris en bil, hvor sikkerheden er i fokus. Det var således den første bil, der klarer at få fem stjerner i Euro NCAPs sikkerhedstest efter de nye, skrappe 2020-kriterier, bl.a. i kraft af en ny, ekstra airbag mellem forsæderne,” siger Søren W. Rasmussen.

Mens Toyota Yaris var en sikker vinder af titlen som Årets Bil i Europa 2021, var der anderledes tæt opløb mellem Fiat 500 og Cupra Formentor. Bare ét point skilte de to biler fra hinanden.

Det er 58. gang, at en jury af europæiske biljournalister kårer ’Car of the Year’.

Sådan fordelte pointene sig:

  • Toyota Yaris: 266 point
  • Fiat 500: 240 point
  • Cupra Formentor: 239 point
  • VW ID.3: 224 point
  • Skoda Octavia: 199 point
  • Land Rover Defender: 164 point
  • Citroën C4: 143 point

Prøv også at læse disse indlæg